Skocz do zawartości

[rama] Accent Volt vs. Biria RS

Scoobany

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Zamierzam wymienić ramę w rowerze. Po małym wypadku podczas którego inny rowerzysta wjechał mi pomiędzy koło a bagażnik rama lekko się skrzywiła co jest odczuwalne podczas jazdy.

Przekopując "całe internety" po odsianiu pozostały mi w zasadzie dwa modele Accent Volt i Biria RS. Oba pod koła 26 cali. Wybrałem te, ponieważ oba mają mocowanie na v-braki i podstawę do ewentualnej zmiany hamulców na tarcze (ale to jeszcze długo nie nastąpi). I druga bardzo ważna sprawa - o ile w przypadku Birii wiem, że można na niej zamontować bagażnik o tyle wszystkie zdjęcia Volta są tak marnej jakości, że nie widać czy można tam zamontować bagażnik czy też nie.

I teraz kilka pytań:

• Czy ktoś z was ma tą ramę lub wie jak jest ona skonstruowana i czy da się na niej zamontować bagażnik? (jeżdżę dużo z sakwami, więc jest to dla mnie istotne)
  • Kolejna sprawa jakie są wasze opinie na tematy tych ram - trwałość, jakość wykonania itp.?
  • Czy może olać obie ramy i kupić coś innego, jeżeli tak to co (warunek bagażnik, piwoty i cena max 700zł)?

Za pomoc z góry wielkie dzięki!

Napisano

Z ramą Biria do czynienia nie miałem, ale podjedź sobie do Cyklo2 w Chorzowie na Gałeczki, bo mają Accent Volt na stanie, to zobaczysz jaka jest realnie. Daleko nie masz ;)

• 3 tygodnie później...
Napisano

a w którym miejscu na Gałeczki znajduje się ten sklep? Z tego co widać na google maps'ie widać tam jest tylko centrum Twomark. To o ten sklep chodzi?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...