vpablov Napisano 3 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Szukam nowego kasku Giro , Rudy, jak to zwykle bywa bez przymiarki się nie obędzie. W związku z tym, że u mnie w sklepach posucha. Macie jakieś info odnośnie dostępności ww firm np we Wrocławiu ( ewentualnie dolnośląskie)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 3 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Właśnie przez to przechodziłem. Ciężko jest znaleźć teraz w sklepach kaski ale się da. 1. Sprawdzasz na stronie producenta sklepy, jeżeli jest w Twoim mieście to dzwonisz i pytasz czy mają coś teraz, ile i jakie. 2. Szukasz na allegro ogłoszeń z okolicy. Dzwonisz i pytasz czy można przyjechać przymierzyć. Jak pasuje to negocjujesz cenę i kupujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provid Napisano 3 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Kaski Bell, Uvex, Giro, Kask z doświadczenia radzę przymierzyć i dopasować go do swojej głowy. Jak wiesz jaki rozmiar potrzebujesz, to kas Rudy Sterling można brać w ciemno Zawsze pasuje i nie słyszałem opinii od nikogo, żeby był niewygodny Mam, używam, polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 3 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Zawsze pasuje i nie słyszałem opinii od nikogo, żeby był niewygodny No to jestem pierwszy. L-ka tak dopasowana, że z czapką nie pojeździsz. Ciśnie nad uszami. I wcale nie mam głowy mamuta tylko duży okrągły czerep. Żeby nie było: speca s-works l-ka pasuje, giro fatom l-ka pasuje. Więc nie pisz, że Twój kask jest idealny dla wszystkich. No i bądź konsekwentny bo pierwsze zdanie przeczy drugiemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provid Napisano 3 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Przymierzałem wiele kasków niejednokrotnie. Albo za mały, za duży, za płytki, za szeroki... Sterling pasował idealnie bez narzekania. Poleciłem wielu osobom i też nie słyszałem żeby narzekali. Napis na kasku jest mniej ważny niż funkcja jaką spełnia. Ma być wygodny i chronić głowę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 3 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Ale Rudy Sterling nie jest kaskiem idealnym, wbrew temu co napisałeś. Każdy czerep inny i akurat dla mnie Twoje polecenie marki/modelu jest chybione. Nie o markę chodzi a o bezpieczeństwo i wygodę jak słusznie piszesz. Kask z doświadczenia radzę przymierzyć i dopasować go do swojej głowy. Całkowicie się zgadzam. Jak wiesz jaki rozmiar potrzebujesz, to kas Rudy Sterling można brać w ciemno Niekonsekwencja. To z mojej strony tyle. Do autora. Nawet ta sama marka (sprawdzałem Giro) nie daje gwarancji ,że l-ka np savant jest taka sama jak l-ka fatom czy atmos. Ćwiczyłem na własnej dyńce. Bez przymiarki zakup ryzykowny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 3 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Piszecie oczywiste rzeczy, napisałem , że planuję mierzyć. Nie pytam czy dany kask będzie pasował. Szukam kasku raczej małego, miałem na głowie Lazer o2, leżał idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 4 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Zły czas na zakup. Z tego co brałem języka to np. Giro dostawa pod koniec lutego. Chyba, że coś z zeszłorocznych się trafi ale jest cieniutko. Też szukam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 4 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Wiem, że kolekcji 2016 jeszcze nie ma w sklepach. Pomalutku się rozglądam, czasem można trafić coś z zeszłorocznej kolekcji w lepszej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pejot1975 Napisano 5 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Giro mają w Go Sportach. Ale nie wiem jak z dostępnością bo teraz to głownie sporty zimowe królują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.