vpablov Napisano 3 Lutego 2016 Napisano 3 Lutego 2016 Szukam nowego kasku Giro , Rudy, jak to zwykle bywa bez przymiarki się nie obędzie. W związku z tym, że u mnie w sklepach posucha. Macie jakieś info odnośnie dostępności ww firm np we Wrocławiu ( ewentualnie dolnośląskie)?
siimon Napisano 3 Lutego 2016 Napisano 3 Lutego 2016 Właśnie przez to przechodziłem. Ciężko jest znaleźć teraz w sklepach kaski ale się da. 1. Sprawdzasz na stronie producenta sklepy, jeżeli jest w Twoim mieście to dzwonisz i pytasz czy mają coś teraz, ile i jakie. 2. Szukasz na allegro ogłoszeń z okolicy. Dzwonisz i pytasz czy można przyjechać przymierzyć. Jak pasuje to negocjujesz cenę i kupujesz.
provid Napisano 3 Lutego 2016 Napisano 3 Lutego 2016 Kaski Bell, Uvex, Giro, Kask z doświadczenia radzę przymierzyć i dopasować go do swojej głowy. Jak wiesz jaki rozmiar potrzebujesz, to kas Rudy Sterling można brać w ciemno Zawsze pasuje i nie słyszałem opinii od nikogo, żeby był niewygodny Mam, używam, polecam
Mod Team michuuu Napisano 3 Lutego 2016 Mod Team Napisano 3 Lutego 2016 Zawsze pasuje i nie słyszałem opinii od nikogo, żeby był niewygodny No to jestem pierwszy. L-ka tak dopasowana, że z czapką nie pojeździsz. Ciśnie nad uszami. I wcale nie mam głowy mamuta tylko duży okrągły czerep. Żeby nie było: speca s-works l-ka pasuje, giro fatom l-ka pasuje. Więc nie pisz, że Twój kask jest idealny dla wszystkich. No i bądź konsekwentny bo pierwsze zdanie przeczy drugiemu.
provid Napisano 3 Lutego 2016 Napisano 3 Lutego 2016 Przymierzałem wiele kasków niejednokrotnie. Albo za mały, za duży, za płytki, za szeroki... Sterling pasował idealnie bez narzekania. Poleciłem wielu osobom i też nie słyszałem żeby narzekali. Napis na kasku jest mniej ważny niż funkcja jaką spełnia. Ma być wygodny i chronić głowę.
Mod Team michuuu Napisano 3 Lutego 2016 Mod Team Napisano 3 Lutego 2016 Ale Rudy Sterling nie jest kaskiem idealnym, wbrew temu co napisałeś. Każdy czerep inny i akurat dla mnie Twoje polecenie marki/modelu jest chybione. Nie o markę chodzi a o bezpieczeństwo i wygodę jak słusznie piszesz. Kask z doświadczenia radzę przymierzyć i dopasować go do swojej głowy. Całkowicie się zgadzam. Jak wiesz jaki rozmiar potrzebujesz, to kas Rudy Sterling można brać w ciemno Niekonsekwencja. To z mojej strony tyle. Do autora. Nawet ta sama marka (sprawdzałem Giro) nie daje gwarancji ,że l-ka np savant jest taka sama jak l-ka fatom czy atmos. Ćwiczyłem na własnej dyńce. Bez przymiarki zakup ryzykowny.
vpablov Napisano 3 Lutego 2016 Autor Napisano 3 Lutego 2016 Piszecie oczywiste rzeczy, napisałem , że planuję mierzyć. Nie pytam czy dany kask będzie pasował. Szukam kasku raczej małego, miałem na głowie Lazer o2, leżał idealnie.
Mod Team michuuu Napisano 4 Lutego 2016 Mod Team Napisano 4 Lutego 2016 Zły czas na zakup. Z tego co brałem języka to np. Giro dostawa pod koniec lutego. Chyba, że coś z zeszłorocznych się trafi ale jest cieniutko. Też szukam.
vpablov Napisano 4 Lutego 2016 Autor Napisano 4 Lutego 2016 Wiem, że kolekcji 2016 jeszcze nie ma w sklepach. Pomalutku się rozglądam, czasem można trafić coś z zeszłorocznej kolekcji w lepszej cenie.
Pejot1975 Napisano 5 Lutego 2016 Napisano 5 Lutego 2016 Giro mają w Go Sportach. Ale nie wiem jak z dostępnością bo teraz to głownie sporty zimowe królują
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.