Skocz do zawartości

[kask] Giro, Rudy.

vpablov

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam nowego kasku Giro , Rudy, jak to zwykle bywa bez przymiarki się nie obędzie.

W związku z tym, że  u mnie  w sklepach posucha.

Macie jakieś info odnośnie dostępności ww firm np we Wrocławiu ( ewentualnie dolnośląskie)?

Właśnie przez to przechodziłem. Ciężko jest znaleźć teraz w sklepach kaski ale się da.

1. Sprawdzasz na stronie producenta sklepy, jeżeli jest w Twoim mieście to dzwonisz i pytasz czy mają coś teraz, ile i jakie.

2. Szukasz na allegro ogłoszeń z okolicy. Dzwonisz i pytasz czy można przyjechać przymierzyć. Jak pasuje to negocjujesz cenę i kupujesz.

Kaski Bell, Uvex, Giro, Kask z doświadczenia radzę przymierzyć i dopasować go do swojej głowy. Jak wiesz jaki rozmiar potrzebujesz, to kas Rudy Sterling można brać w ciemno ;) Zawsze pasuje i nie słyszałem opinii od nikogo, żeby był niewygodny ;) Mam, używam, polecam ;)

• Mod Team

Zawsze pasuje i nie słyszałem opinii od nikogo, żeby był niewygodny ;)

No to jestem pierwszy. L-ka tak dopasowana, że z czapką nie pojeździsz. Ciśnie nad uszami. I wcale nie mam głowy mamuta tylko duży okrągły czerep.

Żeby nie było: speca s-works l-ka pasuje, giro fatom l-ka pasuje.

Więc nie pisz, że Twój kask jest idealny dla wszystkich.

No i bądź konsekwentny bo pierwsze zdanie przeczy drugiemu.

Przymierzałem wiele kasków niejednokrotnie. Albo za mały, za duży, za płytki, za szeroki... Sterling pasował idealnie bez narzekania. Poleciłem wielu osobom i też nie słyszałem żeby narzekali. 

Napis na kasku jest mniej ważny niż funkcja jaką spełnia. Ma być wygodny i chronić głowę.

• Mod Team

Ale Rudy Sterling nie jest kaskiem idealnym, wbrew temu co napisałeś. Każdy czerep inny i akurat dla mnie Twoje polecenie marki/modelu jest chybione.

Nie o markę chodzi a o bezpieczeństwo i wygodę jak słusznie piszesz.

Kask z doświadczenia radzę przymierzyć i dopasować go do swojej głowy.

Całkowicie się zgadzam.

Jak wiesz jaki rozmiar potrzebujesz, to kas Rudy Sterling można brać w ciemno

Niekonsekwencja.

To z mojej strony tyle.

Do autora.

Nawet ta sama marka (sprawdzałem Giro) nie daje gwarancji ,że l-ka np savant jest taka sama jak l-ka fatom czy atmos.

Ćwiczyłem na własnej dyńce.

Bez przymiarki zakup ryzykowny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...