Skocz do zawartości

[rower]który rower polecicie

saturas155

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam na oku 2 rowery

Kands comp er 27,5" i lazaro generation v3 oba z hydrauliczyi hamulcami.

Jazda 60% miasto 40% jazda terenowa.

Który z tych mi polecicie .

Napisano

Co jest zresztą powtarzanym wielokrotnie niedopowiedzeniem.

Kross... fakt jest paskudny w przypadku reklamacji ale.... pękanie ram dotyczyło głównie jednego modelu.

W zupełnie innym przedziale cenowym ;)

Napisano

Różnice w osprzęcie prawie pomijalne, jedne rzeczy lepsze drugie gorsze. Wychodzą osprzętowo podobnie.

Na korzyść Kandsa przemawia Koło 27,5.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja niedawno kupiłem R-line 5.0 w wersji 17" -  wzrost 180 noga 84. R-line ma mostek 110mm (zaskoczyło mnie długość) i w ramach 17" mają standardowo ustawione na plus. W moim wypadku zabrakło mi sztycy o jakieś 15mm - kupiłem nową sztycę 400mm. Ale nadal mi coś nie grało, za wysoko był kokpit, na małych kołach kierownica była znacznie niżej. Więc mostek osadziłem w minus (tak jak mają większe ramy  i R-line 6.0) i dałem go niżej o jedną podkładkę 10mm. W tej chwili mam ustawione tak, że kierownica zasłania mi oś piasty - takie ustawienie ze starej szkoły.  Rozważam w przyszłości jeszcze zejść niżej o następne 10 mm i skrócić mostek do 100-90mm i dać prostą długą kierownicę . Jeszcze nie jeździłem rowerem bo może mi się uda przeprowadzić pewne modyfikację w napędzie.

A jeszcze patrzyłem na kolegi Krosa R6 w rozmiarze M 19"  - jak dla mnie zbyt wysoki przekrok.

Może coś Ci to przybliży pogląd :)

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...