Skocz do zawartości

[Obręcz] Accent EXE

Trek6000

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich,

Czy ktoś z was już miał doświadczenia z obręczami EXE firmy Accent?

Interesuje mnie w sumie wszystko,ich sztywność, uszczelnienie, jakość itd.

Pozdrawiam

Napisano

składałem ostatnio koła na nich. Jeśli chodzi o wykonanie nie można się przyczepić.

Można im zarzucić że jak na obecne standardy są dość wąskie. Sztywność raczej przeciętna, nie zwala z nóg, ani też nie powinny specjalnie pływać

Napisano

heh, robiłem na wąskiej wersji dla klienta tydzień temu, ale się nie dogadaliśmy i jutro centruje jeszcze raz to samo, ale na szerszej wersji :P

• 4 tygodnie później...
Napisano

x392 to największy niewypał DT, mnóstwo bubli trafia się w tej serii obręczy. Są miękkie i często dość szybko się niszczą.

Lepiej celować w Accent EXE 20mm lub WTB Frequency i19, a nawet trochę dopłacić i WTB KOM i21

Napisano

Można im zarzucić że jak na obecne standardy są dość wąskie.

IMHO to stwierdzenie powinno zamknąć temat tego typu obręczy. Co wy w tym widzicie, niską masę? Przecież to jak zachowuje i układa się guma na obręczach 17-19mm i dajmy na to 24-27mm to jest przepaść nie warta tych kilkudziesięciu gramów. Chyba że zakładacie na to tylko jakieś wąskie kondony.

Napisano

x392 to największy niewypał DT, mnóstwo bubli trafia się w tej serii obręczy. Są miękkie i często dość szybko się niszczą.

Czyli na dobre wyszło, że w zeszłym roku były słabo osiągalne. Przy mojej jeździe długo by pewnie nie wytrzymały :)

Napisano

IMHO to stwierdzenie powinno zamknąć temat tego typu obręczy. Co wy w tym widzicie, niską masę? Przecież to jak zachowuje i układa się guma na obręczach 17-19mm i dajmy na to 24-27mm to jest przepaść nie warta tych kilkudziesięciu gramów. Chyba że zakładacie na to tylko jakieś wąskie kondony.

To są obręcze do XC/Maratonów i tam 20mm wewnątrz wystarcza do opon 2.0-2.1 18mm natomiast fajne są jak ktoś składa koła szosowe/przełajowe pod tarcze.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...