Skocz do zawartości

[plecak] Force ARON PRO 10l

Dudi1782

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Chcial bym kupić plecak na rower, myślałem o czymś takim:

http://www.force-components.pl/index.php?p3016,kod-896702-force-aron-pro-plecak-10-l-czarno-zielony

lub

http://www.force-components.pl/index.php?p1278,kod-896701-force-aron-plecak-10l-czarno-szary

ale nie mogę nic znaleźć o tym plecaku, żadnej opinii. Może ktoś coś wie i może co nieco powiedzieć. Generalnie potrzebuję plecak aby schować do niego podstawowy sprzęt(dętka,klucze itd.), jakąś kurtkę/bluzę, klucze, telefon na kilkugodzinny wypad. A może ktoś coś poleci innego podobnego w tej cenie.

Z góry dziękuje za pomoc.​

Napisano

10L dla mnie wystarczy.na pewno będę brać ten plecak tylko pytanie który będzie lepszym wyborem.Generalnie chodzi o system zapiec paska biodrowego w jednym jest na stale a w drugim można odpiąć-który będzie lepszy,wygodniejszy do codziennej jazdy.

Napisano

A co niby zabierać, na jeden dzień, że 10l ma być za mało?

Zależy od wyprawy, ale pomijając bluzę, dętkę i inne tego typu atrybuty, u mnie w plecaku zawsze znajduje się mała apteczka, coś do jedzenia (nie mówię tu o batonach czy cukierkach), przeciw deszczówka. Jeżeli potrzeba to pakuje też coś jeszcze. Stąd nie wiem dlaczego takie zdziwienie 

Napisano

@@Dudi1782, lepszy to pojęcie względne... Jeden woli mieć plecak w którym zmieści wszystko i mieć miejsce awaryjne, a drugi taki - w którym wejdzie coś i nic więcej.

Ja wcześniej miałem plecak Kellys Sprint, który osobiście dla mnie był za mały (przy pełnym bukłaku). Bardzo fajne, pojemne i funkcjonalne są plecaki Camelbak (np. model Mule) ale cena... Przez ostatnie 2-3 sezony używałem stary model plecaka z Decathlonu (bTwin Rockrider), który ogólnie polecam - zachowuje sporą pojemność nawet przy pełnym buklaku, niestety ma tylko jedną kieszeń główną co mi trochę przeszkadzało. Na ten sezon kupiłem inny plecak, który ma 17L i pierwsze wrażenie zrobił bardzo dobre (oddzielna komora główna, oddzielna kieszeń na bukłak, kilka mniejszych kieszonek), ale jeszcze nie miałem okazji go bardziej przetestować więc na razie opinie tylko takie...

Napisano

Teraz kupiłem 4F PCR003. Kosztował podobnie do posiadanego już Rockridera (ok 130zł). Jak dla mnie dodatkowym atutem tego plecaka jest również to, że posiada "wbudowaną" (chowana w dodatkowa kieszonka u spodu) siatkę do mocowania kasku - mój z przymocowanym uchwytem lampki mieści się spokojnie.

Napisano

Ja oczywiście nie neguje czyjegos wyboru, bo jak zaznaczyłem na początku każdy wybiera pod siebie. Chce po prostu doradzic, bo z wlasnego doswiadczenia zaczynałem od małego z jedna kieszenia, a teraz szukałem czegoś bardziej praktycznego (z wieksza liczba kieszeni) i cos około 20L

Napisano

Właśnie chciałem porady bardziej doświadczonych bikerów. Sadze i tak ze 10L powinno byc wystarczające jak dla mnie ale na pewno zobaczę ten plecak 4F bo jest to ciekawa propozycja

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...