DIYaudioPawelS Napisano 2 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 witam co roku w sezonie zimowym mam problemy z wyciekami z tektro draco szukajac po forum trafilem na temat, gdzie koledzy zamawiali w firmie GG TRADING uszczelki robione na zamowienie z lepszych materialow i podobno to pomagalo bede wysylal swoje hamulce na pomiar i dorabianie uszczelek koszt uszczelki to 7-8zl/szt i zamowie mysle 12szt (4szt dla mnie, reszta na handel lub dla forumowiczow) jak ktos jest chetny to prosze sie dopisac. po odbiorze bym rozsylal poczta platnosc dopiero jak bede mial uszczelki czy jest ktos w posiadaniu zaciskow shimano br-m615, ktore wymagaja wymiany uszczelek? bysmy sie umowili na wysylke do firmy, a dla siebie (hamulce zakupione) bym zamowil pare uszczelek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymony Napisano 2 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Ja się piszę. I to zarówno na draco jak i m615. Powiem więcej uszczelkami do klamek też bym nie pogardził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 2 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 zeby miec 100% pewnosc ze uszczelka bedzie pasowala, nalezy wyslac najlepiej caly uklad na pomiary ja wysylam tektro czekamy na kogos kto udostepni shimano masz takie rozebrane lub luzem poza rowerem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymony Napisano 2 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Niestety moje M615 mają się świetnie i mam nadzieję że ten stan utrzyma się dłuuuugo. Draco klamkę mogę użyczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 3 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 M615 są rozbieralne w jedną stronę raczej ... Nie dość, że uszczelka dziwna, to złożyć się tego już raczej nie da. Sądzisz, że dlaczego Shimano nie ma części zamiennych do hamulców ? Sam jestem po wymianie klamki ( całej ), właśnie w M615. Dla potomnych mogę udostępnić klamkę z M615 i może coś się uda, w co wątpię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 3 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 dlaczego niby nie da sie tego zlozyc? do tektro tez nie kupie czesci zamiennych a spokojnie je regenerowalem skoro nie mamy uszkodzonych shimano to poczekamy do pierwszej awarii (najwczesniej za rok, o ile beda mialy podobny problem co tektro) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymony Napisano 3 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Autor pisał o uszczelkach do zacisków. Ja dodałem klamkę, ale miałem na myśli tylko dracko. A tą można rozłożyć na czynniki pierwsze. Operacja odwrotna również jest możliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 3 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 hmm... klamke do draco moge tez wyslac. ale czy ktos potrzebuje tam uszczelek? ja mialem wycieki juz 3-4x i z klamka nigdy nic zlego sie nie dzialo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymony Napisano 3 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Mnie by się przydały. Klamka mi długo wraca do stanu wyścigowego. A ponieważ nie znam historii tego egzemplarza, to mam podejrzenie, że by kiedyś dot-em zalany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 3 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 ok - 4szt uszczelek do klamki? a pan z gg trading pisal ze uda sie zrobic takie uszczelki wlasnie jedynie na olej a nie na DOT! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymony Napisano 3 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Do klamki, tak jak i do zacisku potrzebne są dwie. Ale spoko, mogę zanabyć cztery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 3 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 chodzilo mi o zapas na wszelki wypadek nie wiedzialem ze wchodza 2szt na klamke wiec wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Ja polecam autorowi, aby wyslal zapytanie do tej firmy -http://passerotti.com.pl/ Nie wiem, byc moze beda miec ceny konkurencyjne, a bierzemi od nich juz od kilku lat uszczelki idace w setkach sztuk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymony Napisano 3 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 chodzilo mi o zapas na wszelki wypadek nie wiedzialem ze wchodza 2szt na klamke wiec wiecej Są dwie na tłoczku i niestety nie są identyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 3 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 M615 są rozbieralne w jedną stronę raczej ... Nie dość, że uszczelka dziwna, to złożyć się tego już raczej nie da. Sądzisz, że dlaczego Shimano nie ma części zamiennych do hamulców ? Shimano nigdy nie miało części zamiennych, a uszczelki w BR-535, 585 i reszcie z tego rocznika można wymienić bez problemu. W nowszych zapewne też. A dlaczego nie mają części zamiennych? Bo więcej zarobią jak klient kupi w całości zacisk/klamkę. Konkurencja ma części zamienne, ale w jakich cenach? Niewiele niższych niż shimanowska klamka/zacisk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomo63 Napisano 3 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Ja w GG trading kupilem jakies oringi pod DOT do avidow i nic nie cieknie. Inna sprawa ze sprzedawca w GG trading tak mi dopasowal oringi, ze polowa byla w innych rozmiarach... moj blad bo powinienem byl sprawdzic przy nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 3 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Ja polecam autorowi, aby wyslal zapytanie do tej firmy -Passerotti - Uszczelnienia Techniczne ale tez robione na zamowienie? bierzecie do rowerow? czy do czegos innego? Są dwie na tłoczku i niestety nie są identyczne. uuu - komplikuje sie juz troche :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 3 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Może źle pamiętam ale w tej firmie można było zamówić uszczelki tylko do zacisków. A dlaczego nie mają części zamiennych? Bo więcej zarobią jak klient kupi w całości zacisk/klamkę. Konkurencja ma części zamienne, ale w jakich cenach? Niewiele niższych niż shimanowska klamka/zacisk. Nie szukałem za bardzo, pierwszy link: http://rowerowy.com/sklep/narzedzia-serwis/serwis-hamulcow/avid/prod/avid-elixirav115015032000 Zacisk hamulca Shimano https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/hamulce-rowerowe/zaciski-hydrauliczne/p,zacisk-hamulca-tarczowego-deore-br-m615-pm-shimano,206528.html Pewnie można taniej, proporcjonalnie obie opcje, więc jednak cena jest i to jak dla mnie - sporo niższa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 ale tez robione na zamowienie? bierzecie do rowerow? czy do czegos innego? uuu - komplikuje sie juz troche :/ Tak, pod zamowienie do roznych maszyn, glownie testow gazowych w branzy automotive. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 3 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Może źle pamiętam ale w tej firmie można było zamówić uszczelki tylko do zacisków. zapytam juz umowilem sie na wysylke do gg trading. ceny nie sa wysokie wiec zamowie u nich jak uszczelki sie nie sprawdza (test dopiero za rok) to sie zamowi w innym miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 3 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Za rok przetestujesz kupując teraz?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 4 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 tak, bo awarie wystepuja przy mrozach a z tego co widzialem to mrozy juz nie maja powrocic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 4 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Może źle pamiętam ale w tej firmie można było zamówić uszczelki tylko do zacisków. Nie szukałem za bardzo, pierwszy link: http://rowerowy.com/sklep/narzedzia-serwis/serwis-hamulcow/avid/prod/avid-elixirav115015032000 Zacisk hamulca Shimano https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/hamulce-rowerowe/zaciski-hydrauliczne/p,zacisk-hamulca-tarczowego-deore-br-m615-pm-shimano,206528.html Pewnie można taniej, proporcjonalnie obie opcje, więc jednak cena jest i to jak dla mnie - sporo niższa. W zacisku os Shimano dostajemy jeszcze klocki w komplecie, to też trzeba liczyć. No ale trochę drożej jest niż ten zastaw naprawczy zacisku Avida. Za to zestaw naprawczy klamki: http://rowerowy.com/sklep/narzedzia-serwis/serwis-hamulcow/avid/prod/zestawklamkiuszczelkielixir5rcr droższy niż klamka Deore. Do tego trzeba brać pod uwagę stopień skomplikowania wymiany samego zacisku/klamki, a rozbierania w.w. na części pierwsze żeby powymieniać te tłoczki/uszczelki/sprężynki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 4 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 tak, bo awarie wystepuja przy mrozach a z tego co widzialem to mrozy juz nie maja powrocic Mówisz to 4 lutego? To chyba nie jest optymizm a absurdyzm Do tego trzeba brać pod uwagę stopień skomplikowania wymiany samego zacisku/klamki, Żeby uratować mojego zlanego xtr'a musiałem nabyć zacisk slx, wydłubać z niego uszczelki i tłoczki. Stopień skomplikowania wymiany i cena są wg mnie bardzo wysokie, choć oczywiście względne i nieporównywale (właściwie) przy nieobecności części zamiennych jako takich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krydyns Napisano 4 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Prawdo podobnie potrzebuje uszczelek do zacisków Tektro Auriga Pro, kiedy by tak było składane zamówienie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.