Ychu Napisano 15 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 (edytowane) Nikt Ci nie powie czy je zniszczysz czy nie. To raczej zależy od Twoich zdolności , bo ja znam takich co potrafią kieliszek zepsuć. Jeżeli chodzi o wsadzenie tłocznia to po prostu normalnie wcisnąć to w zacisk? Dobrze było by to przesmarować jakimś smarem do tłoczków , ale wystarczy normalnie olejem mineralnym i wcisnąć. Jeśli był tylko zapieczony to ja bym nie wyciągał uszczelek bo możesz narobić bigosu. Edytowane 15 Lutego 2016 przez Ychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Uszczelke wyciągasz z gniazda podważając ją delikatnie, np igłą. W gnieździe jest rowek w którym jest osadzona. Uszczelka wygląda dobrze ale jest zdeformowana, niewidoczne. Żadna z tych które puszczaly a je wyciągnąłem, nie wyglądała na niezdatna do użytku. Uszczelke wyciągasz z gniazda podważając ją delikatnie, np igłą. W gnieździe jest rowek w którym jest osadzona. Uszczelka wygląda dobrze ale jest zdeformowana, niewidoczne. Żadna z tych które puszczaly a je wyciągnąłem, nie wyglądała na niezdatna do użytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krydyns Napisano 17 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 A jak teraz zalać układ? Trzeba to tak zrobić jak odpowietrzanie hamulców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 17 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Napełniasz zbiorniczek i otwierasz na dole odpowietrznik aby powietrze mogło się wydostać. Spłynie grawitacyjnie ale możesz pomóc ciągnąć strzykawką itp. Potem odpowietrzanie i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krydyns Napisano 17 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Czyli wlać w ten zbiorniczek gdzie jest tłoczek, odkręcić odpowietrznik(odpowietrznik ma być skierowany ku dołowi?), potem wsadzić tłoczki? Sorki ze zadaję tyle pytań, ale pierwszy raz to robię. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 17 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Najpierw tłoczki , żeby zacisk był kompletny. Potem odkręcasz śrubkę w zbiorniczku i wlewasz olej a jak zbiorniczek będzie pełny odkręcasz lekko na dole odpowietrznik . Dobrze by było założyć jakiś wężyk żebyś nie pochlapał całego zacisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krydyns Napisano 17 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Chłopaki wiecie jaki to trzeba odpowietrznik do tych hamulców? W samochodowym jak pokazałem tą śrubkę powiedzieli ze takich małych nie mają. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 17 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Chodzi Ci o ten do klamki czy do zacisku? Bo wersje bez odpowietrznika w zacisku też były. W klamce masz m8x1.2 albo m6x1.2. W tym temacie znajdziesz tą informacje , autor podał m8 ale jak czytałem dalej to ktoś napisał że m6. Jeśli nie masz zamiaru próbować to na alle masz gotowe zestawy od 4YourBike. Możesz też zmierzyć śrubę którą wykręciłeś i wtedy będziesz znał wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Odpowietrzanie i zalewanie układu = to samo, cokolwiek piszą producenci i gada internet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi