IBNZ Napisano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 No, gwint mi sie, kurczę, przekręcił w bloku w jednym z moich Szymano 121 i teraz mam tzw. "wałka". Ma ktoś jakiś pomysł jak to odkręcić, czy od razu iść do jakiegos kowala? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 ekhem .... rozwiercic chyba tylko ? Albo na jakis klej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IBNZ Napisano 24 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 no f**kt, rozwiercic <tutaj uderzam sie otwarta dlonia w czoło> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raptor Napisano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Nie wiem jak wyglądają bloki spd więc moje metody mogą nie przynieść rezultatu!! Masz kilka możliwości: 1. Zakleić na stałe 2. Rozwiercić i przegwintować na większy rozmiar śruby. 3. Otwór wypełniasz jakimś metalem, wiercisz, gwintujesz na normalny rozmiar śruby Sposób który nie zawsze wychodzi: do dziury wpuszczasz bardzo mocny klej, śrubę smarujesz wd40(aby zapobiec przyklejeniu) i wkręcasz ją do otworu. Po zastygnięciu kleju wykręcasz śrubę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Virus333 Napisano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 2. Rozwiercić i przegwintować na większy rozmiar śruby. To jest dobry pomysł tym bardziej, że gra jest warta świeczki. Zabierz buty do tokarza, on powinien to precyzyjnie zorbić za małe pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verb Napisano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 witam rozumiem że gwint zerwałeś w tej blaszce w bucie? nie wiem jak jest w 121 ja mam 181 i jak wyciągniesz wkładkęto jest naklejka a pod nią blaszka blachę dostaniesz razem z blokami popytaj na www.cyklotur.com http://www.cyklotur.com/x_C_I__P_53035901-...01__PZTA_0.html możesz popytać na forum może ktoś będzie miał zbędną Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renko Napisano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 mialem ten sam problem. mozna to latwo rozwiazac:) sam na to wpadlem po dobie wymyslania. odwroc blaszke i wykorzystaj drugie gniazdo do blokow. a jesli w twoich butach sie nie da (nie wiem, moze blaszka ma tylko jedna pare gwintow), to mozna tez dopasowac taka plytke: http://www.velo.com.pl/sidi/sidi_32.htm pilnik ze szlifierka w dlon i jazda:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpasti Napisano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 albo poszukaj na allegro pbaszek do bloków, ile takie blaszki 10 zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hxm Napisano 14 Września 2006 Udostępnij Napisano 14 Września 2006 wlasnie dzis miaem tak samo dokrecalem prog i dup gwint poszedl w ... ale spoko na szczescie trzyma sie na 1 srubie mocno a ta naderwana tez swoje dociska an szczescie nie ma problemu z jazda ale raczej zminie srube i wkrece w 2 pare otworów PS czy cos takeigo mozna reklamowac w sklepie bo butki mam na gwarancji ? pozdro 4 all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renko Napisano 15 Września 2006 Udostępnij Napisano 15 Września 2006 a dokrecales zgodnie z podana w instrukcji sila kluczem dynamometrycznym? raczej watpie, zeby to przyjeli na gwarancje- ja nawet nie probowalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.