ACTIVIA Napisano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 W związku z częstymi zapytaniami o narzędzia do amortyzatorów, zdecydowałem się założyć ten wątek, gdyż myśle że bardzo to może pomóc wam forumowiczom i osobom z poza forum. Tak jak to często, sporo osób lubi sobie samodzielnie majsterkować przy amorkach jak także mając własne patenty do serwisowania ich. Ostatnio sporo osób pytało mnie o adaptery do damperów Suntour, Poniżej fotka, proszę o opinię wasza oraz może sami macie jakieś pomysły żeby bardziej umilić sobie serwisowanie damperów i amorków ZAPRASZAM NA POGAWĘDKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 5 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Cześć Piotrek. Skoro już taki wątek to podzielę się może mało odkrywczą rzeczą o której Ty doskonale wiesz ale może ktoś początkujący nie wie. Klucze nasadowe do wszelakich korków tłumików itp... standardowe się nie nadają. Wszelakie klucze oczkowe, nasadowe możliwie jak najbardziej ośmiokątne bez zaokrągleń i nasadka koniecznie splanowana. Do tego ściski do rozkręcania tłumików i takie tam Adapterek bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hulajnogaA Napisano 6 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 A czemu się standardowe nasadki nie nadają ? Ja używam standardowych i pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 6 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 A czemu się standardowe nasadki nie nadają ? Ja używam standardowych i pasują. To odkręć korek zaworu powietrza przy koronie lub kartridza gdzie wysokość ścianki to zaledwie 5mm, zwykle nasadki mają od środka ścięte ścianki przez to na korku lubią przeszukiwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 6 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 A czemu się standardowe nasadki nie nadają ? Ja używam standardowych i pasują. Odkręcić odkręcisz ale zmasakrujesz przy tym korek, po prostu będzie widać że ktoś się do niego dobierał. Tak jak "Activia" napisał, korek jest niski a większość "zwykłych" kluczy ma na dole sfazowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hulajnogaA Napisano 6 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 W takim razie miałem szczęście bo kupiłem taką nasadkę z minimalną fazką, poza tym od środka okleiłem ją folią poliwęglanową i o masakrze przy odkręcaniu nie ma mowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 6 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 (edytowane) Ja to sobie wszystkie nasadki splanowałem na tokarce. Powiem wam szczerze że tokarka jest bardzo pomocna w serwisie Edytowane 6 Lutego 2016 przez ACTIVIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi