Skocz do zawartości

[siodło] WTB Rocket Race / Pure Race

Kozek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Szukam nowego siodła do mojego ridleya, ponieważ na oryginalnym (4ZA 140mm, modelu nie udało mi się określić) ciężko zrobić więcej niż 30km. Początkowo myślałem, że to kwestia wytrenowanie zadka, wiele razy zmieniałem ustawienie siodła, jeżdżę w spodenkach z wkładką, mimo to problem nadal pozostał nierozwiązany. W poprzednim rowerze jeździłem na Accent Derry (również 140mm) i spokojnie mogłem zrobić 40-50km w zwykłych spodenkach. Rozstaw moich kości kulszowych to ~120mm, dlatego zastanawiam się czy dobrym wyborem będzie Rocket (142mm). Wiele pozytywnych opinii wyczytałem również o WTB Pure (145mm, 40zł droższe od Rocket). Proszę o pomoc.

Napisano

Moim faworytem jeśli chodzi o siodełka, zawsze było WTB

Przerabiałem różne ze stajni WTB, ale najwygodniejsze jak dla mnie było Pure V.

Rocket też było wygodne. 

Najmniej spasowało mi Silverado 

Ciężko jednoznacznie powiedzieć które będzie dla ciebie lepsze, ale prawdopodobieństwo, że Pure podejdzie jest duże  :thumbsup:

Napisano

Cześć,

Ja przerobiłem stockowe siodełko Bontragera, potem WTB Volt, Selle Italia Man Gel Flow i koniec końców jestem szczęśliwym posiadaczem WTB Rocket Pro :) Od tego roku siodełko to występuje w bodajże trzech szerokościach: 130, 142 i 150mm więc wybór jest spory. Niektóre sklepy mają testowe siodełka WTB - ja wypożyczyłem na tydzień Rocketa zanim go kupiłem.

Napisano

Niestety z tego co się orientuję w mojej mieścinie nie ma możliwości wypożyczenia siodła :( Szukam już 2 dzień i im więcej czytam, tym mniej wiem. Najwięcej pozytywów jest o Pure, choć z drugiej strony pojawiają się opinię, że po dłuższej jeździe może obcierać uda. Trochę się tego obawiam, gdyż mam je dosyć szerokie.

Rafu, jaką szerokość rocketa wybrałeś? Wiem, że każdy tyłek jest inny, ale orientujesz się jaki masz rozstaw kości?

Napisano

Niestety nie znam rozstawu kości bo nie miałem okazji zmierzyć ale określiłbym go jako "raczej szeroki". Bontrager miał 140 parę mm i zaokrąglone boki przez co nie podpierał dobrze kości, Volt miał 130mm i jak dla mnie tragedia, Selle Italia powinno być mega wygodne ale chyba dla bardziej wyprostowanej sylwetki. Rocketa wziałem 150tkę, testowałem 142 i była na styk jeśli chodzi o podparcie siedzenia. Dodam że mam 195cm wzrostu, waga 90kg.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...