GARI Napisano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Dziękuje za dokładne i szczegółowe info. Chcę jechać szlakiem zwiniętych torów , dookoła jeziora Gardno i powrót do Orzechowa czerwonym szlakiem. Myślę żeby wybrać się też do doliny charolotty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablosss Napisano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 Szlak klifami jest delikatnie pofałdowany, fajnie jest w miarę szybko jechać. Do Doliny Charlotty polecam żółtym szlakiem z Ustki chociaż teraz przy tych deszczach jest tam trochę błota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EasyRider25 Napisano 11 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 Pewnego dnia jadąc ścieżką rowerową w stronę portu po stronie zachodniej, plażowicze prawie wpadli mi pod koła ale ja czujny, zrobiłem unik... W głęboką dziurę której nie było widać ponieważ była w trawie,ale sam z rowerem wyleciałem z powrotem na ścieżkę. Dzięki temu że byłem przygotowany do jazdy po lesie, miałem jersey który uratował moją rękę przed obtarciem Ale rower już się nie uchronił od uszkodzeń, szkody można zauważyć na tym zdjęciu -> https://www.instagram.com/p/BIpHuKlgMMb/?taken-by=metax9 (po drugiej stronie kierownicy to samo). Natomiast przedwczoraj z własnej winy zaliczyłem kolejny upadek na pol-bruk -> , tutaj już chyba nic mnie nie mogło uchronić oprócz długich spodni, gdybym je miał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Jka, W sobotę przyjeżdżam do Orzechowa z rodzinką na wczasy . Mamy rowery. Chcemy trochę się pokręcić po okolicy W sobotę i niedzielę pracuję, jeszcze nie wiem do której ale najpóźniej tak po godz 19:00 jestem już wolny to podaj na PW jakieś namiary telefoniczne, dryndnę i mogę podjechać do Orzechowa to sobie spokojnie pogadamy w poniedziałek i wtorek mam wolne to możemy gdzieś razem pojechać. A może jeszcze ktoś się przyłączy do np. objechania Jeziorka - Gardno Pozdrawiam. Jurek. jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Chwilę temu wróciłem z Rowy, przejechałem kawałek klifem od tego pokazanego mostka nad wąwozem w stronę Ustki, trasa jest przejezdna, ale miejscami grząsko no i wąsko ot tak jak tutaj widać, jechać się da. Kilf - czerwony szlak. (fotka z dzisiaj) - na samym początku, w Orzechowie koło ujścia Orzechówki, szlak wspina się na wydmę. Zawsze w tym miejscu się pogubię albo pomylę ścieżkę i muszę butować pod górę. Gdzieś pewno jest jakieś miejsce, gdzie da się łatwo zacząć, ale ja zawsze błądzę Jak nie chce Ci się jak to piszesz "butować" pod górę (mnie też nigdy się nie chce) to może ta historyjka foto Ci pomorze Tak więc zignoruj to co pogrubiłem w Twoim cytacie i po prostu przejedz sobie spokojnie drogą, asfaltem przez cały ten ośrodek co go tam widać, i zaraz za nim jest ścieżka edukacyjna, oraz ubikacja i za nią a nawet przed nią trzeba od razu skręcić w lewo w stronę morza, to wszystko widać na tej fotce, tam w oddali widać wejście na skarpę (zaznaczone strzałką) znacznie łatwiejsze niż to wspomniane przez Ciebie. A jakbyś i tego nie zauważył, to dosłownie za 300 m jest kolejny zjazd do plaży o w tym miejscu. Strzałka czerwona, naprzeciwko jest mostek i taki zaznaczony drogowskaz To tutaj się wjeżdża w stronę morza i czerwonego szlaku. Wspomniany mostek. Jak coś to pytajcie, albo szukajcie na trasie starszego pana na takim rowerze jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GARI Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Będę się rozglądał W zależności od pogody będziemy lecieć chyb w wtorek Cecha rozpoznawcza: Detki przyklejone pod siodełkami w trzech rowerach :) Do zobaczenia może na trasie pzdr Radek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Do zobaczenia może na trasie Moja stała trasa to Ustka/Orzechowo/Poddąbie/Rowy. A zaczynam własnie w Orzechowie przejeżdżając przez ośrodek wczasowy Słowiniec i dalej płytami/szutrówką do mostka i Poddąbia. jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablosss Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Wspinanie się na górkę w Orzechowie też ma swój urok i fajnie po szczycie jeździ się i zjeżdża. Pogoda nie dopisywała na urlopie ale i tak fajnie dało się pojeździć, szczególnie poza stałymi trasami podobały mi się okolice Czystej, Bukowej i Wielkiej Gardny - zalesione górki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 14 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 Jasne że to wspinanie ma swój urok, bo ja jak tam wejdę to już zieję jak smok, za to sama trasa która się tam zaczyna jest naprawdę fajna, przez skromność nie wspomnę że dla mnie trudna , ale warto ten odcinek przejechać, a jak wjedzie się na klif którymś z pokazanych wjazdów warto się wrócić ten kawałek. Pogoda na jutro zapowiada się OK z rana wiatr "NW" tak że chyba wyskoczę sobie w stronę Rowy, dalej drogą w parku i tam zdecyduję czy pojechać do Czołpino, albo objechać Gardno jadąc poprzez Smołdzino ? /Gardna Wielka/Retowo/itd. Jest ktoś chętny na turystyczny wyjazd, bez sportowych zapędów. jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 15 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Przybyła nowa stacyjka, dosłownie z niecały kilometr od Poddąbie jadąc od strony Ustki. O taka. Pogoda na jutro zapowiada się OK z rana wiatr "NW" tak że chyba wyskoczę sobie w stronę Rowy, dalej drogą w parku i tam zdecyduję czy pojechać do Czołpino, albo objechać Gardno jadąc poprzez Smołdzino ? /Gardna Wielka/Retowo/itd. Zdecydowałem że pojadę do Czołpino o własnie tam A z platformy między innymi takie widoki. Po drodze popatrzyłem na siedzibę Bielika i jego samego. Na drodze w Słowińskim Parku już przy samym wyjeździe, tak jak się spodziewałem "błota po pachy" I by tradycji stało się zadość węgierki w Retowo obrodziły jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Witam, podłączę się do tematu bo akurat jestem nad morzem i nikt w moim temacie nie odpisuje ;> otóż chodzi o to że siedzę sobie do piątku w Dębkach (Dębki nie Dąbki) i nie wiem gdzie pojechać, pojeździłem trochę po okolicy w promieniu 10km ale nic ciekawszego niż plaża nie znalazłem, zaznaczę że interesują mnie tereny mtb, może ktoś, z "lokalnych" zna jakieś miejsce w stylu Dziewiczej Góry w Wielkopolsce ale nad morzem i się nim podzieli ze mną? byłbym bardzo wdzięczny Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 30 Września 2016 Udostępnij Napisano 30 Września 2016 O tym już chyba wiecie że odcinek R-10 pomiędzy Przewłoka- Zapadłe (do tego zakrętu w prawo) zagruzowali, ot czegoś takiego nasypali, ciekawe kiedy to skończą i czy tylko ten odcinek będą robić. jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek6 Napisano 30 Września 2016 Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Jakość nawierzchni trasy "zwiniętych torów" chyba się znacznie pogorszy w momencie rozpoczęcia planowanych w pobliżu inwestycji budowlanych- osiedli domów jednorodzinnych, szkoda bo w tej chwili to bardzo urokliwy i przyjemny odcinek wzdłuż polskiego wybrzeża, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 30 Września 2016 Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Masz racje, oprócz nawierzchni dojdzie jeszcze pogorszenie bezpieczeństwa. Dobrze że zostanie nam chociaż ta pokazywana szutrówka z Orzechowa do Poddąbia i Klif do Rowy. jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Panowie jeździmy coś - bo pogoda od 2 dwóch dni wyśmienita. Ciekawe co na nas czeka na klifie, poniżej fotka z wczoraj - okolice mostka przed Poddąbiem. jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablosss Napisano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Ciekawe jak bardzo podmyło klif, jak będziesz to zrób jakieś fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Tez jestem ciekaw jak to wygląda po tych sztormach, jechałem kawałek ale było pełno gałęzi, patyków to zawróciłem. Kolega miał wczoraj po obiedzie jechać to jutro spytam jak było. jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jznan Napisano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Panowie jeździmy coś - bo pogoda od 2 dwóch dni wyśmienita. W moich rejonach nie bardzo da się jeździć w lesie, bo na drodze zrobił się "tor bobslejowy". Muszę poczekać aż odtaje albo jakieś zimówki z kolcami zakupić :-) Pozdrawiam. jznan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 O kurcze kiepsko to wygląda, u mnie z Ustki do Rowy jest już fajnie czysto od śniegu i lodu. jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Fotki z dzisiaj kawałek Klifem (Poddąbie - Rowy) Tam było zejście na plażę. Promenada w Rowach Jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 26 Marca 2017 Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Panowie jeździ się tam coś u Was. U mnie dzisiaj takie coś było na rozkładzie. Fotki które robił Kolega. Z Łeby wracaliśmy do Ustki R-10 a później jak się dało bo takie coś na nas czekało. Tego co zaznaczyłem strzałkami na tą chwile nie wolno lekceważyć, Tyle co pokazuje strzałka zielona zajęło nam pokonanie +/- 4 km. w takich warunkach. A lekceważenie tego kończy się tak. Ale by nie było tak smutno to jedna taka fotka jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 26 Marca 2017 Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Ciekawe, czy w ramach projektu Pomorskich Tras Rowerowych w końcu zostaną podjęte skuteczne działania, by szlak R-10 był przejezdny "sakwiarsko" w całości, (przynajmniej od wiosny do jesieni), także w okolicach Kluk... Bo to już jest trochę groteskowe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek6 Napisano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 Ten odcinek między Klukami a Izbicą już chyba nigdy nie będzie przejezdny co rok jest taki sam stan ostatnio nim jechałem chyba w 2006 roku wszystkie mostki były całe i było w miarę sucho bez takich wielkich rozlewisk jak teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 Ten odcinek między Klukami a Izbicą już chyba nigdy nie będzie przejezdny Tego nie wiem, za to wiem że już nigdy nie wybiorę się tym odcinkiem, ba może nawet i tą trasą. Nie mam w tej chwili więcej fotek, o bym wkleił z całego tego odcinka, będę miał dopiero w przyszłym tygodniu, tam w tym czasie co jechałem była tragedia, dosłownie dziadostwo i tyle, ta ostatnia fotka pokazuje miejsce z którego już widać zabudowania Kluk, może 500/700 m. od zabudowań. jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek6 Napisano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 jechałem tamtędy w czerwcu ubiegłego roku było to samo jest to spory skrót jeżeli chodzi o trasę do Łeby, ja objeżdżałem przez Główczyce asfaltem i sporo kilometrów nadrobiłem w tym roku też w czerwcu będę w okolicy ale chyba na nic lepszego nie ma co liczyć, teren bagienny podmokły do czerwca nie wyschnie, trzeba się będzie zadowolić jazdą po klifie między Rowami a Ustką czy dalej przez park szlakiem do Czołpina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.