jka Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 A poważnie, to myślałem, że Parku narodowym, nie prowadzi się tak dalece ingerujących w środowisko inwestycji, bo zatraca się charakter tego miejsca. Też tak myślałem, a jak widać obydwoje się myliliśmy. Mam tylko nadzieje że ten wysypany piach nie jest przypadkiem pod takie coś. jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Wybrałem się w piątek tam gdzie ta strzałka pokazuje tz. szlakiem zwiniętych torów. Zobaczyć co jeszcze "s........" w parku i tak: od strony wjazdu tabliczki że są roboty już nie ma, ale piasek dalej jest Za to natrafiłem na coś NIE ciekawego w jak ja to sobie nazywam wąwozie przed Wytownem, co bym nie napisał to i tak brakuje słów. Bo jakim trzeba być pantofelkiem, pierwotniakiem, prymitywem, by zrobić to co widać na tej fotce. Tak tak to jest dosłownie kawalątek przed tym drogowskazem co pokazałem wyżej jadąc od Ustki. Dla nie wtajemniczonych dopiszę że ten odcinek jest Międzynarodową Drogą Rowerową R-10. Można by jeszcze sporo napisać, tylko co to da !!! szkoda że wójt tej gminy nie jeździ rowerem, bo straż gminna to ma samochód można by im go zabrać, bo po co on im skoro nic nie widzą. jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Panowie ! nikt się nie chwali jak tam jazda klifem się podoba jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EasyRider25 Napisano 27 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Nie chwale się bo nie lubię Ale do tej pory jakoś nie miałem okazji jechać w tamtym kierunku, a od tygodnia chory jestem a jedyny kontakt z rowerem to przy naprawianiu podczas choroby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Nie chwale się bo nie lubię E tam - ciekawy jestem opinii innych o tej trasie. No to zdrowiej może uda się spotkać. W sumie jakoś zimno, paskudnie na dworze a im bliżej wody to zimniej, dlatego ostatnio jeżdżę tylko przez Orzechowo albo wokół Wydmy Orzechowskiej i dalej tą "szutrówką" z tym że tylko do szlabanu i zmiatam szybko do domu bo mi jest zimno. jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jznan Napisano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Panowie ! nikt się nie chwali jak tam jazda klifem się podoba jka Jak pogoda dopisze, to w piątek sprawdzę tą trasę i zdam relację Pozdrawiam. jznan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 W piątek jestem w pracy, a jak będziesz jechał ze Słupska do Ustki. jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jznan Napisano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Chyba samochodem podjadę Nie mam takiej kondycji, żeby robić rowerem dojazdówkę Słupsk-Ustka-Słupsk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 W Orzechowie w normalny dzień miejsca do parkowania sporo nawet jest parking. jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jznan Napisano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Jak pogoda dopisze, to w piątek sprawdzę tą trasę i zdam relację No to "klif" zaliczony Trasa bardzo ciekawa. Super widoki, szczególnie między Poddąbiem a Dębiną, gdzie jedzie się blisko morza. W Orzechowie trochę pobłądziłem, szukając obejścia skarpy ale w końcu się wdrapałem Chciałem jeszcze objechać Gardno ale w Rowach skusiłem się na dorsza i potem żołądek za bardzo ciążył więc wróciłem "zwiniętymi torami". Zdjęcia: https://flic.kr/s/aHskvFHU51 Trasa: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=hmipesmawyhwyunk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 No to "klif" zaliczony Super i fotki fajne. Ja po 16:00 wyskoczyłem tradycyjnie "szutrówką" do szlabanu i do domu. Chciałem jeszcze objechać Gardno Jutro planuje to zaliczyć ale tradycyjnie przez Objazda, Retowo, Gardna Wielka itd. jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EasyRider25 Napisano 30 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 Dzisiaj wątpie że pojade w stronę klifu bo można powiedzieć że mam dzień zajęty, Około 11 wymieniam kierownice z mostkiem w rowerze kolegi, później do słupska na zakupy, powrót pewnie ok.16 i jeżdżenie tylko w okolicach.... Tutaj dodaje zdjęcie z wczorajszego dnia i jazdy po okolicznych górkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 Ja własnie co skończyłem pomoc przy zakupach. Machnę jakąś kawę i wybiorę się zaliczyć jezioro, bo pogoda wyśmienita. Ot typowo turystycznie, dla zdrowotności zrobić te ze 60 km. jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EasyRider25 Napisano 30 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 A pogoda ładna naprawdę, aż szkoda nie skorzystać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 A nie zapowiadali takiej ładnej. Jutro też tak ma być Zaraz się zbieram. jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 Ot typowo turystycznie, dla zdrowotności zrobić te ze 60 km. Wyszło trochę więcej bo 67 km. Dołgie Male po raz pierwszy w tym roku zaliczone jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EasyRider25 Napisano 30 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 Pozbyłem się roweru.... Ale tylko do czwartku, podczas awaryjnego lądowania pękła ośka koła tylnego Ale z moim stylem jazdy to cud że wytrzymała dłużej niż miesiąc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 1 Maja 2016 Udostępnij Napisano 1 Maja 2016 Pozbyłem się roweru. To kiepsko taka pogoda tyle wolnego a Ty uziemiony. A w parku za rowami droga jakby ciut. ciut lepsza bo trochę ubita, ale miejscami jeszcze kiepsko i kiedy mogłem uciekałem na pobocze. Mimo takiej przedniej opony i tak kilka razy kolo chciało mi uciec na boki, do tego chyba trzeba mieć specjalną technikę jazdy po piachu ! zostaje tylko współczuć tym co jadą tamtędy na wąskich oponach i z sakwami, bagażami, a wczoraj kilka osób widziałem jak się tam wybierało. w Rowach skusiłem się na dorsza A ja nareszcie zjadłem dobrego gofra, powiedziałbym że najlepszego na Środkowym Wybrzeżu zawsze się tam zatrzymuję na gofra z owocami - pychotka jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 3 Maja 2016 Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Kończę kawę i ruszam do Rowy na swoje ulubione gofry z owocami Z tym że dzisiaj pojadę tradycyjnie, zwinięte tory, do widokowej a może i na nią się w człapię bo jak widać wody już znacznie mniej i dalej płytami do celu.. Koniec z klifem bo przy mojej technice jazdy, moich umiejętnościach to coraz częściej prowadzę tam rower zamiast tylko jechać jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jznan Napisano 3 Maja 2016 Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 A ja dzisiaj eksplorowałem tereny miedzy Kępicami a Korzybiem i też mi się zadarzało prowadzić rower, bo dużo górek, a drogi mocno zapiaszczone. Ale tereny bardzo ładne i sporo wytyczonych szlaków rowerowych. Jezioro Korzybskie. Rzeka Wieprza Jakieś inne jeziorko. Czasem taka trasa. A czasem taka. Jezioro Łętowskie. I takie ładne drogowskazy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 4 Maja 2016 Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 No to jak widać jest gdzie jeździć w tym naszym rejonie. Trzeba i mi coś pomyśleć nad zmianą tras bo ciągle to samo. Wczoraj wracając z Rowy przez Objazda wyskoczyłem sobie na Redwanki taka fajna drogą pożarową, ale teraz nie polecam tego miejsca do jazdy, trwa tam intensywna ścinka drzewa i droga zawalona ściętym drzewem. A wracając do klifu to chętnie zobaczyłbym jakiś film z jazdy nim jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EasyRider25 Napisano 4 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 @jznan Jechałeś może drogą Ustka-Duninowo ok. 11? Mam kamerke, jak będe miał dłuższą przerwę w szkole to może w końcu się wybiore na klif i może coś ja też nagram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 4 Maja 2016 Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 @jznan Jechałeś może drogą Ustka-Duninowo ok. 11? Kończę kawę i ruszam do Rowy na swoje ulubione gofry z owocami Mam kamerke, jak będe miał dłuższą przerwę w szkole to może w końcu się wybiore na klif i może coś ja też nagram Suuuupppper by było, naprawdę jestem ciekawy jak to wygląda za kierownicy z niecierpliwością będę czekał na wieści. jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jznan Napisano 4 Maja 2016 Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 @jznan Jechałeś może drogą Ustka-Duninowo ok. 11? Koło 11tej byłem w drodze z Kępic do Korzybia Też chętnie obejrzę filmik z klifu. Na ostatniej wycieczce miałem kamerkę i nagrałem m.in. takie OMC OTB https://youtu.be/slEOcFEedEw Trochę już jeżdżę na rowerze ale taka wywrotka pierwszy raz mi się trafiła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 4 Maja 2016 Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 W tym piachu tak zaryłeś ? jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.