Skocz do zawartości

jaka korba do mtb? tourney czy acera?

ponury_zniwiarz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Do tej pory jeździłem na korbie sachs quartz 175mm w moim retro MTB. Z korby tej jestem zadowolony ale boli mnie kolano i postanowiłem kupić coś taniego z dolnej półki z długością ramion 170 mm zamiast 175 żeby zobaczyć czy kolano po dłuższej jeździe przestanie bolec po zmianie długości korb. Do tego eksperymentu postanowiłem kupić coś taniego. Czy acera jest dużo lepsza od tourneya? Jakie są różnice w tych korbach? Szcztywność? Waga? precyzja zmiany biegów? Warto dopłacić te kilka dyszek więcej do acery w ramach takiego eksperymentu?  

Napisano

A jak ze sztywnośćią? tourney jest jak z gumy całkowicie czy da rade na nim coś pojeździć w ramach testu krotszej korby? To że jest na nity mi nie przeszkadza bo czy to tourney czy też acera to jak się zużyje to i tak pójdzie w śmietnik.

Napisano

Jak zastanawiasz się nad tak niskimi grupami osprzętu to raczej bezsensu pytać o sztywność. To tak samo jakbyś szukał auta pokroju TICO i szukał czasów osiąganych na 1/4 mili tym autem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...