ponury_zniwiarz Napisano 30 Stycznia 2016 Napisano 30 Stycznia 2016 Do tej pory jeździłem na korbie sachs quartz 175mm w moim retro MTB. Z korby tej jestem zadowolony ale boli mnie kolano i postanowiłem kupić coś taniego z dolnej półki z długością ramion 170 mm zamiast 175 żeby zobaczyć czy kolano po dłuższej jeździe przestanie bolec po zmianie długości korb. Do tego eksperymentu postanowiłem kupić coś taniego. Czy acera jest dużo lepsza od tourneya? Jakie są różnice w tych korbach? Szcztywność? Waga? precyzja zmiany biegów? Warto dopłacić te kilka dyszek więcej do acery w ramach takiego eksperymentu?
tobo Napisano 30 Stycznia 2016 Napisano 30 Stycznia 2016 Ty pewnie jest nitowany a acera ma tarcze na śruby, możliwość wymiany zużytych, zamiany na inne.
ponury_zniwiarz Napisano 30 Stycznia 2016 Autor Napisano 30 Stycznia 2016 A jak ze sztywnośćią? tourney jest jak z gumy całkowicie czy da rade na nim coś pojeździć w ramach testu krotszej korby? To że jest na nity mi nie przeszkadza bo czy to tourney czy też acera to jak się zużyje to i tak pójdzie w śmietnik.
pablo102425 Napisano 30 Stycznia 2016 Napisano 30 Stycznia 2016 Jak zastanawiasz się nad tak niskimi grupami osprzętu to raczej bezsensu pytać o sztywność. To tak samo jakbyś szukał auta pokroju TICO i szukał czasów osiąganych na 1/4 mili tym autem.
Mod Team mrmorty Napisano 30 Stycznia 2016 Mod Team Napisano 30 Stycznia 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.