Skocz do zawartości

[Amortyzaror] Jaki amortyzator przód kupić o skoku 120/130 mm?

Kahol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam Krossa Black Edition 3 2014 (Kross Level A4 2012) 19" w którym mam Suntour XCM.

Brakuje mi trochę skoku więc poszukuję jakiegoś dobrego amorka o skoku 120/130 mm.

Co byście mi polecili? Z góry dziękuje. :D

Tam był chyba skok 100mm ale może się mylę...  Zwiększenie skoku zmieni geometrię co wpłynie na prowadzenie roweru

Co znaczy brakuje skoku? Dobija? Jeśli tak to znaczy że prawdopodobnie sprężyna w tym uginaczu jest zbyt miękka więc wymian na powietrzy powinna pomóc w takim przypadku. Amortyzator powietrzy można dowolnie wyregulować.

Jaki budżet? Bez tego ciężko coś doradzić

Skontaktuj się z forumowiczem @@ACTIVIA, na pewno coś ciekawego dla ciebie znajdzie

Epixon lo-r za 900 http://activia.sgl.pl/cena/amortyzatory-suntour/epixon-xc/26-cali_amortyzator-epixon-xc-lo-r-26-15qlc-czarny-2015/572

Lub trochę tańszy Raidon rl-r za 730zł http://activia.sgl.pl/cena/amortyzatory-suntour/raidon/26-cali_amortyzator-suntour-raidon-xc-rl-r-26-bialy-tapered-2015/773

Wklejając link do Raidona nie zwróciłem uwagi na typ rury. Nie będzie on pasował do twojej ramy. Musisz szukać z rurą 1 1/8"

Poszukaj na olx czy allegro i postaraj się zmacać przed zakupem, jeśli zdecydujesz się na używane. Reby czy Foxy '10,'11 znajdziesz spokojnie do 800zł.

Ale i tak uważam, że skoro jeździsz agresywnie powinieneś zmienić cały rower- chodzi też o geometrię. 

@@gtb,Dziękuje za poprawienie. :thumbsup:  Dodałem informację o tej rurze do mojego poprzedniego postu  :whistling:

@@Kahol,Rst nie polecam  Miałem Firsta tłumik padł po niecałych 6 miesiącach niezbyt intensywnego używania. 

Przy zakupie kilkuletniej używki musisz mieć sporo szczęścia żeby trafić dobry egzemplarz 

Buno Myślę o kupnie drugiego. Prodigy Johny Bravo 14,5" z Pike, co myślisz o takim połączeniu?

Marcin9 wiem że trzeba uważać, już popełniłem raz błąd i się nadziałem na trupa.

Co prawda miałem okazje go regenerować ale to było nieopłacalne. :/

Co byście polecili?

Parę postów wyżej masz linki do dobrych amortyzatorów.

Nic lepszego w tym budżecie nie znajdziesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...