Deeper Napisano 29 Stycznia 2016 Napisano 29 Stycznia 2016 Witam. Jestem trochę zielony w temacie "fulli" i mam kilka pytań. Otóż dosiadam od miesiąca Giant Trance, jeżdżę prawie codziennie i tutaj pytania o zawieszenie... Czy śruby tylnego zawieszenia zaznaczone numerkami na poniższym obrazku, będzie trzeba kiedyś wymienić i po jakim czasie warto to zrobić? Jak konserwować, co jaki czas rozkręcać i sprawdzać ich stan zużycia?
SovaLTD Napisano 29 Stycznia 2016 Napisano 29 Stycznia 2016 Za tymi śrubami są łożyska, resztę dowiesz się z filmu
Deeper Napisano 29 Stycznia 2016 Autor Napisano 29 Stycznia 2016 Ooooo tego potrzebowałem. Dzięki wielkie
detonator Napisano 30 Stycznia 2016 Napisano 30 Stycznia 2016 Śruby bardzo rzadko się wymienia, ale co innego łożyska. Do nich warto zajrzeć co sezon, lub dwa jeśli nie śmigasz w deszczu i błocie. Tak u mnie wyglądało dolne łożysko po dwóch latach: https://picasaweb.google.com/lh/photo/arA2bFs9nXCQcjofndlDW9MTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink Co prawda dużo jeździłem w błocie, ale mimo wszystko warto zaglądać do łożysk.
beskid Napisano 30 Stycznia 2016 Napisano 30 Stycznia 2016 Jeśli sporo śmigasz w niekorzystnych warunkach czyli błoto i te sprawy to warto przeserwisować zawieszenie 2x na sezon. Bardziej istotne jest regularne sprawdzanie czy zawieszenie jest prawidłowo skręcone i nie ma luzów. W przypadku Gianta szczególnie zwróć uwagę na dokręcenie śruby nr.5. Jak widać potrzeba na to 2 kluczy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.