Skocz do zawartości

[pompka] z manometrem - tania i sprawdzona

fragi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Poszukuję pompki podłogowej, koniecznie z manometrem.

Chciałbym aby była tania i dobra :D Szukam czegoś w miarę sprawdzonego i solidnego. Kupowałem już buble po 25zł które przychodziły do mnie już uszkodzone oO. Niestety czeka mnie kredyt mieszkaniowy i jestem zmuszony liczyć każdą złotówkę.

Proszę o jakieś konkretne modele w atrakcyjnych cenach.

Napisano

Ja mam pompke z Lidla z jesieni 2015. Nic jej zarzucic nie moge a kosztowala 29zl gwarancja 3 lata. Pompuje nia kola do mtb i do szosy. Moze w marcu znow sie pojawi w Lidlu?

Napisano

Nie wiem, do jakich ciśnień zamierzasz używać, ale jeśli >2 bar, to kup dowolną pompkę i osobny manometr (np. Schwalbe Airmax). Manometry w pompkach mają takie odchyły, że przy niskich ciśnieniach (gdzie 0,1 bara jest istotną różnicą) są bezużyteczne.

A jeśli chodzi o samą pompkę, to też poleciłbym Lidla, ale:

a) trzeba czekać, aż rzucą;

B) ich jakość z każdym rzutem spada.

Więc może faktycznie Beto jest sensowniejszym wyborem...

Napisano

Jeśli jakość spada to kiepsko :) Ja Lidla kupiłem parę tygodni przed Beto, czyli cztery lata temu. Manometr działał o wiele gorzej a zawór się zepsuł po kilku użyciach. Oddali kasę i wziąłem Beto.

Napisano

Potwierdzam, niestety te lidlowe szybko się eksploatują / psują. Miałem i mam Topek'a i jest super (zarówno manometr jak zawór, który ma opcję na wentyl także samochodowy).

Napisano

Ale te z ostatniego rzutu z Lidla sa inne niz te wczesniejsze. Byla juz o tym mowa na forum. Poza tym 3 lata gwarancji a akurat w Lidlu z egzekwowaniem gwarancji nie ma problemu.

Napisano

Proszę bardzo Stacjonarna Pompka rowerowa BETO AV/DV/FV biała (5233248023) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Beto biała u mnie działa, ale przy szosie trzeba się jednak namęczyć aby więcej wbić i to sporo..

• 3 tygodnie później...
Napisano

Zakupiłem w sklepie internetowym pompke beto cmp-008 i coś jest z nią nie tak bo pompując zaciąga ona powietrze z tego samego miejsca co powinna tylko wydmuchiwać . da sie napomopwać wentyl presta ale bardzo cierzko to idzie .... Myslicie ze dam rade cos z tym zrobic czy lepiej odesłać ?

Napisano

Zakupiłem w sklepie internetowym pompke beto cmp-008 i coś jest z nią nie tak bo pompując zaciąga ona powietrze z tego samego miejsca co powinna tylko wydmuchiwać . da sie napomopwać wentyl presta ale bardzo cierzko to idzie .... Myslicie ze dam rade cos z tym zrobic czy lepiej odesłać ?

To nie jest skomplikowany mechanizm,swoją drogą mało mamy w mieście sklepów rowerowych aby pompkę kupować przez internet?.Podejrzewam że doliczjąc wysyłki wyjdzie to samo cenowo.Mam stacjonarną Beto coś tam(nie mogę doczytać modelu)zakupiona w Sport Profit za 5 dych,a w góralu pompkę z Decathlona kosztowała 10 zł teraz jest za 15 zł i działa kilka lat.

Napisano

No kosztowała 24 zl ale kupilem dlatego bo robiłem zakupy ogolnie rowerowe za 250 zł to juz i tak raz płaciłem za przesyłke . tylko teraz odsyłać to znowu z 10 zl wyjdzie za odsyłke to myśle sam to jakoś naprawić da sie ją rozkrecic ale nie wiem co tam może być zepsute ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...