GREEQ Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Witam, koleżanka ma Samsung Galaxy Trend 2 i po włączeniu Endomondo,aplikacja działa dopóki ekran nie zgaśnie, po tym apka restartuje się i wszystko się zeruje. Dzisiaj coś tam próbowałem ustawić ale nigdzie nie znalazłem jakiejś opcji by apki działały w tle lub tym podobne, nie znam kompletnie tego tel, nie wiem gdzie tego szukać? Używa ktoś Endo z tym telefonem? Koleżanka jutro u mnie będzie i chcę jej pomóc. Jaki ma Android też nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek383 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Na pokładzie jest Android 4.4, poszperaj w Ustawieniach -> Opcjach dla programistów, a dokładnie na dole są Aplikacje i jest tam coś takiego jak Nie przechowuj czynności i może jest to zaznaczone lub ograniczenie przetwarzania w tle jest niestandardowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GREEQ Napisano 26 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Opcje dla programistów są odblokowane czy trzeba zrobić jakiś knif? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek383 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Odblokowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiojedzie Napisano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Jeżeli by jednak nie były odblokowane (ja się osobiście jeszcze nie spotkałem z odblokowanymi) musisz wejść w opcje-->informacje o telefonie i klikać w Numer Kompilacji aż wyskoczy ci powiadomienie że klikniesz jeszcze ileś tam razy i odblokujesz "Opcje programistyczne". Potem na samym dole masz tak jak pisze Piotrek383 "Nie zachowuj czynności" i "Limit procesów w tle". Swoją drogą Galaxy Trend 2 to słabiutki telefon, ciągle aktualizowane przez producenta aplikacje wymagają coraz więcej od telefonów, do tego net i gps przy Endo, i nie wiadomo co jeszcze działające w tle. Może być też tak że telefon sobie nie radzi ale to co piszesz wygląda na jakiś błąd lub złą konfigurację. Można jeszcze przeinstalować Endo lub w ogóle zrobić formata Samsungowi. pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siurak Napisano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Można spróbować ściągnąć starszą wersję Endo lub poszukać jakiegoś innego, lżejszego programu a do endo jedynie importować trasy. Faktycznie może być tak jak kolega wyżej pisze, że telefon zwyczajnie nie wyrabia z obsługą takiej kobyły. Ja mam w miarę nową motorolę moto g2 a też potrafi mi się endo wyłączyć jak jest w tle. Może to też być jakiś błąd w samej aplikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiojedzie Napisano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Tylko z tym importem tras to tez różnie bywa, zaimportowałem trasy z runtasticka do stravy i mi się na trasie z objazdu śniardw z zeszłego roku najwyższa prędkość podniosła z 65,7 km/h na 85,3 km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.