Skocz do zawartości

[Rower] Grand Canyon AL 5.9

dmarcol93

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Wielu rowerowych maniaków nie wie czy ryzykować rowery marki CANYON. Przybliżę kilka spraw dla tych, którzy nie wiedzą czy kupować.

Dzięki forum i opiniom znajomych zdecydowałem się zakupić Grand Canyon AL 5.9 w kolorze stealth ano - red. 

Od zamówienia na stronie internetowej, płatności kartą kredytową minęło dokładnie 8 dni. Dziś dostałem informację odnośnie trackingu firmy kurierskiej.

Jako, że wiele użytkowników nie wie czy kupować ten rower, tej marki będę zamieszczał tutaj moje zdjęcia oraz komentarze dot. tego danego modelu. 

Rower jest już w drodze, będzie w czwartek/piątek. 

Drugą sprawą jest czy nie chce ktoś z tego rowerku PEDAŁY VP COMPONENTS FLATPEDAL PLUS. Będą nowe,

odkręcę je i wkręcę swoje stare SPD. Także gdyby ktoś był chętny proszę pisać.

Zapraszam do dyskusji. 

Napisano

Niespodziewanie rower przyszedł szybciej, i ledwo egzamin napisany a już o godz. 11 skręcałem rower. Kolor ku zaskoczeniu jest w głębokim macie, z czego się cieszę. Rower wizualnie zrobił na mnie wrażenie. Nie będę opisywał czynności podczas składania, zawartości paczki itp. Musze przyznać, że zapakowanie roweru- na ogromny plus. Ilość instrukcji, książeczek, plastików, smarów i na pompce do amora kończąc.

Wybrałem się na krótką 25 km trasę do lasu. Teren ciężki, ponieważ dwa dni topniał śnieg i z lasu zrobiły się totalne bagna. Zaczynając od ramy- świetna geometria jak dla mnie. Wydaje się bardzo masywna lecz rower waży nieco ponad 12 kg.Bardzo dobrze oklejone niektóre małe części ramy przeźroczystymi naklejkami, które zapobiegają otarciom na ramie. Co dalej. Wydaję mi się, że gdyby Canyon zastosował dwa blaty zamiast "aż trzech" było by lepiej.

Po kilometrze stwierdziłem źle ustawioną przerzutkę tylną, ale to kwestia regulacji. Heble, które po niektórych opiniach na forum miały być do dupy, lecz nie stwierdziłem jakiegoś niedostatku siły hamowania. Amorek nie jest to jakieś cudo, ale przy mojej jeździe wystarczający. Blokada amorka na plus. Jeszcze będzie trzeba podregulować RS'a ponieważ jeździłem na fabrycznie ustawionym. Rower wspaniale się prowadzi, skręca, pokonuje przeszkody. Wcześniej jeździłem na 26 calowych kołach ale nie zauważyłem żadnej różnicy w kontroli nad rowerem. 

Dalsze opinie dodam po następnych przejażdżkach. Dodaje 3 fotki rowerku.

I pytanie do forumowiczów. Ból w nadgarstkach czym może być spowodowany? Coś nie tak z wysokością/ ustawienie kierownicy? 

9b696e82005a8.jpg

d312a10df29a7.jpg

6eee690a7deb8.jpg

• 5 miesięcy temu...
Napisano

Witam

Mam dylemat czy kupić ten sam model roweru co Pan, czy wybrać coś innego. Problemem jest oczywiście serwis, bo rower trzeba wysyłać, aż do Niemiec. I gdzieś wyczytałem że po 1 roku, trzeba wysłać go na płatny serwis przedniego amortyzatora, albo całego roweru, nie wiem czy to prawda.

Jak Pan ocenia rower po dłuższej jeździe. Poleca czy jednak coś innego szukać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...