annogre Napisano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Hejka. Jak przygotowania na 2 miesiące przed wyprawą? U mnie nowy namiot, śpiwór i większe sakwy Pozdrówki znad Bałtyku u nas cieniutko, kompletujemy wszystko od zera. Bagażnik mam na razie tylko ja, ślubny nie, sakwy miały być, ale wypadł kosztowny remont auta. Inne akcesoria potrzebne również poszły w odstawkę .. Noclegu nie udało mi się załatwić w Zgorzelcu, ale można rozbić namiot na Berzdorfer See w Gorlitz. Szczegóły sprawdzę w czerwcu (czy łazienki gotowe i ew. czy wprowadzono opłatę za namiot). Ciągle natomiast trenuję co byście nie psioczyli, że Was spowalniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Defi Napisano 26 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Hejka. Jak przygotowania na 2 miesiące przed wyprawą? U mnie nowy namiot, śpiwór i większe sakwy Pozdrówki znad Bałtyku u mnie bardzo podobnie... u nas cieniutko, kompletujemy wszystko od zera. Bagażnik mam na razie tylko ja, ślubny nie, sakwy miały być, ale wypadł kosztowny remont auta. Inne akcesoria potrzebne również poszły w odstawkę .. Noclegu nie udało mi się załatwić w Zgorzelcu, ale można rozbić namiot na Berzdorfer See w Gorlitz. Szczegóły sprawdzę w czerwcu (czy łazienki gotowe i ew. czy wprowadzono opłatę za namiot). Ciągle natomiast trenuję co byście nie psioczyli, że Was spowalniam być może twój ślubny liczy na to że bagażnik nie będzie mu w cale potrzebny ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
annogre Napisano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 być może twój ślubny liczy na to że bagażnik nie będzie mu w cale potrzebny ))) Dźwignie na plecach ... Kasa na naprawę auta poszła :/... jakie sakwy kupiliście? Ja ciągle mam dylemat. Crosso może i dobre ale strasznie paskudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madagaskar Napisano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Ja nabyłem właśnie crosso - pojemne (2x30 litrów), solidne, sprawdzone i dla mnie piękne, ale to oczywiście kwestia gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Defi Napisano 27 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Ja nabyłem właśnie crosso - pojemne (2x30 litrów), solidne, sprawdzone i dla mnie piękne, ale to oczywiście kwestia gustu również kupiłem te sakwy - ja mam dry big 60l (2x30l) z Click systemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madagaskar Napisano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Widziałem na rajdach w zeszłym roku u wielu osób te sakwy i tylko same plusy. Ja wcześniej nabyłem sakwy innej firmy ale nie do końca byłem z nich zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
annogre Napisano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 opinie mają super. Nam się nie podobają, a druga sprawa taka, że założyli mi w salonie jakiś tam bagażnik, mężu musi kombinować, bo nie ma otworów w ramie, więc z tymi jakiś tam bagażnikami crosso mogą być już niekompatybilne.Jeszcze mamy czas, coś się wymyśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madagaskar Napisano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Do mojego bagażnika też musiałem pokombinować z przyczepami sakw ale już wszystko gra. W połowie maja wybieram się na dwudniowy rajd wokół zalewu szczecińskiego więc będzie okazja przetestować je w boju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek1324 Napisano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Witam! Podaję orientacyjne odległości między wybranymi miejscowościami, dodatkowo mosty na trasie. Może przydadzą Wam się moje zeszłoroczne notatki. Powodzenia na trasie… Bogatynia, Radomierzyce, Zgorzelec, Jędrzychowice, Przewóz – 97 km Przewóz, Łęknica, Olszyna, Forst, Markosice (ruiny), Sękowice (Gubinek), Gubin, Żytowań – 112 km Żytowań, Świecko, Frankfurt, Kostrzyn - 100 Kostrzyn, Gozdowice (prom), Osinów Dolny, Krajnik – 94 km Krajnik, Gryfino, Szczecin – 70 km Szczecin, Świnoujście (przez Anklam) – 160 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madagaskar Napisano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Dzięki Maniek, każda wskazówka na wagę złota. Wszak my mamy zamiar ruszyć od źródeł Nysy Łużyckiej, ale pozostała część naszej trasy jak najbardziej może się pokryć z twoją. Pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacFly2 Napisano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Jeżeli będziecie przejeżdżać z Przewozu na Łęknice, to polecam mały przystanek w Parku Mużakowski, który się znajduję po obu stronach. Oczywiście o wiele ładniej ten Park wygląda po stronie Niemieckiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madagaskar Napisano 17 Maja 2016 Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 witam Pytanie natury technicznej - ktoś posiada nawigację na rower czy lecimy na czuja (mapy, navi w telefonie...)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
annogre Napisano 18 Maja 2016 Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 ślubny ma w smartfonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Defi Napisano 18 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 ja mam navi w telefonie ale ścieżki specjalnie jakiejś nie mam ale chyba damy rade:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
annogre Napisano 18 Maja 2016 Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 ja mam navi w telefonie ale ścieżki specjalnie jakiejś nie mam ale chyba damy rade:) wezmę kompas i będziemy się kierować na północ, w końcu do morza dojedziemy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hayny Napisano 22 Maja 2016 Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Witam serdecznie, małe pytanie tj. czy macie jeszcze miejsce w swojej ekipie? Z chęcią bym się z Wami wybrał, w ubiegłym roku przejechałem od Świnoujścia na Hel- czas byłby przejechanie trasy wzdłuż zachodnie granicy i wówczas pozostaną jeszcze wschodnia i południowa. Każdy termin jest dla mnie dogodny Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Defi Napisano 22 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 wezmę kompas i będziemy się kierować na północ, w końcu do morza dojedziemy :D dokładnie! Witam serdecznie, małe pytanie tj. czy macie jeszcze miejsce w swojej ekipie? Z chęcią bym się z Wami wybrał, w ubiegłym roku przejechałem od Świnoujścia na Hel- czas byłby przejechanie trasy wzdłuż zachodnie granicy i wówczas pozostaną jeszcze wschodnia i południowa. Każdy termin jest dla mnie dogodny Pozdrawiam Andrzej Dawaj! - każdy uczestnik mile widziany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madagaskar Napisano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Witam Tak myślę, że czas już trochę zastanowić się nad szczegółami wyprawy. Co chcielibyście zobaczyć po drodze, o której zbieramy się w punkcie startu, miasta (miejsca) ewentualnych noclegów, itp. Moje sakwy i namiot przeszły chrzest bojowy więc jestem gotowy i zwarty. Pozdrawiam i czekam na propozycję. Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
annogre Napisano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 nad pierwszym noclegiem zastanowię się jeszcze bliżej terminu, w przyszłym tygodniu albo kolejnym wybiorę się na Berzdorfer See i zobaczę jak wygląda sytuacja z prysznicami i ceną za pole namiotowe (może nic nie kosztuje ).. druga sprawa taka, że dochodzą mnie słuchy o nieprzyjemnych sytuacjach z uchodźcami w Görlitz. Muszę popytać, kłopoty nam nie potrzebne. A jak się okaże, że będzie nas nie więcej jak 6 osób to zabierzemy Was do siebie na nocleg i już, bo więcej nie mamy jak zabrać. Podróż na miejsce zbiórki nie powinna zająć nam więcej jak 1,5 godziny max 2, pewnie najpóźniej do 7 rano będziemy mieć już możliwość wyruszenia w podróż, jak tylko odjedzie córki autokar, więc od 9 możemy być na miejscu. Jak ktoś chce jechać z nami zapraszam (prawdopodobnie też autem ktoś po nas przyjedzie do Świnoujścia, bo kiepsko z połączeniami PKP i koszt ten sam). Tyle z mojej strony, reszta na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Defi Napisano 9 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Cześć Wszytkim! powiem wam że ostatnio mam tyle pracy że nia miałem nawet kiedy o tym pomysleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoro27 Napisano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Witam Prosze po powrocie o relację , bo wybieram się w weekend sierpniowy Chodzi mi tu o możliwości spania na dziko.Ewentualnie ceny pól namiotowych , no i jak sytuacja z tymi dziadami imigrantami pozdrawiam Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
annogre Napisano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Cześć Wszytkim! powiem wam że ostatnio mam tyle pracy że nia miałem nawet kiedy o tym pomysleć w ten weekend posiedzę i wyszperam trochę informacji, bo i tak kuruję się po 3-dniowej wycieczce po górach (dziś ponad 11km w dół i ponad 1800m przewyższenia, nóg nie czuję.. a raczej czuję za bardzo). Generalnie potrzebna nam lista przejść granicznych (choć kolega nam tu wyżej już wypisał) i spis noclegowni w ich okolicach. Postaram się to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Defi Napisano 12 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 w ten weekend posiedzę i wyszperam trochę informacji, bo i tak kuruję się po 3-dniowej wycieczce po górach (dziś ponad 11km w dół i ponad 1800m przewyższenia, nóg nie czuję.. a raczej czuję za bardzo). Generalnie potrzebna nam lista przejść granicznych (choć kolega nam tu wyżej już wypisał) i spis noclegowni w ich okolicach. Postaram się to zrobić. Fajnie Ania - dziekuję bardzo! Witam serdecznie, małe pytanie tj. czy macie jeszcze miejsce w swojej ekipie? Z chęcią bym się z Wami wybrał, w ubiegłym roku przejechałem od Świnoujścia na Hel- czas byłby przejechanie trasy wzdłuż zachodnie granicy i wówczas pozostaną jeszcze wschodnia i południowa. Każdy termin jest dla mnie dogodny Pozdrawiam Andrzej Cześć Andrzej, czy dołączasz się do naszej ekipy 27.06? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
annogre Napisano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Przejścia graniczne: Porajów, Sieniawka, Bogatynia, Radomierzyce, Zgorzelec, Jędrzychowice, Pieńsk, Przewóz, Łęknica, Siedlec??, Olszyna, Forst, Markosice (ruiny), Sękowice (Gubinek), Gubin, Żytowań, Świecko, Frankfurt-Kunowice, Słubice, Kostrzyn nad Odrą, Gozdowice (prom), Osinów Dolny, Krajnik Dolny, Gryfino, Kamieniec, Warnik-Bobolin, Rosówek, Kołbaskowo(autostrada), Szczecin, Kościno, Dobra (Buk), Stolec, Dobieszczyn, Świnoujście (przez Anklam)Opcjonalnie, gdy wszystko nam sprzyja i nikt nie wymięka:dzień 1) Jablonec/Nova Ves - Zgorzelec - ok. 95-100kmdzień 2) Zgorzelec: a) Forst - Zasieki 85-90km (4,5-5godz.) Gubin - 110-120km (ok. 6godz.)dzień 3) a) Zasieki - Słubice - 90km Gubin - Kostrzyn - 90kmdzień 4) a) Słubice - Krajnik Dolny - 126km Kostrzyn - Krajnik Dolny - 94kmdzień 5) Krajnik Dolny - Szczecin - 70kmdzień 6) Szczecin - Świnoujście (przez Anklam - tam jest pierwszy most po stronie niemieckiej) - 160km lub dla mięczaków takich jak ja, po drodze jest prom przez Zalew Szczeciński, który skraca trasę o ok. 30km, cena promu z rowerem to ok. + - 10 euro (aktualniejszej ceny nie znam). najwięcej opcji noclegowych, z tych co do tej pory wygrzebałam, znajduje się w miejscowościach: Zgorzelec, Łęknica, Gubin, Kostrzyn nad Odrą, Krajnik Dolny, Szczecin, Świnoujście i na tej podstawie "opracowałam" plan podróży. Maniek1324 podzielił się swoimi doświadczeniami i mam listę ciekawych do zerknięcia miejsc po drodze oraz trudności na trasie. Poza tym będzie jechał tą trasą w tym samym czasie, ale zaczyna jakieś 300km przed nami, jesteśmy z nim w kontakcie, więc na bieżąco przekaże nam info o stanie problemowych odcinków. Listy noclegowni jeszcze nie skończyłam, ale myślę, że nie mamy czego się obawiać. Na Berzdorfer wybiorę się w przyszłym tygodniu, bo w tym już jestem zawalona organizacją innych spraw i DESZCZEM. A teraz poproszę kolejno odlicz, ile nas jedzie na 100%.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Defi Napisano 15 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Przejścia graniczne: Porajów, Sieniawka, Bogatynia, Radomierzyce, Zgorzelec, Jędrzychowice, Pieńsk, Przewóz, Łęknica, Siedlec??, Olszyna, Forst, Markosice (ruiny), Sękowice (Gubinek), Gubin, Żytowań, Świecko, Frankfurt-Kunowice, Słubice, Kostrzyn nad Odrą, Gozdowice (prom), Osinów Dolny, Krajnik Dolny, Gryfino, Kamieniec, Warnik-Bobolin, Rosówek, Kołbaskowo(autostrada), Szczecin, Kościno, Dobra (Buk), Stolec, Dobieszczyn, Świnoujście (przez Anklam) Opcjonalnie, gdy wszystko nam sprzyja i nikt nie wymięka: dzień 1) Jablonec/Nova Ves - Zgorzelec - ok. 95-100km dzień 2) Zgorzelec: a) Forst - Zasieki 85-90km (4,5-5godz.) Gubin - 110-120km (ok. 6godz.) dzień 3) a) Zasieki - Słubice - 90km Gubin - Kostrzyn - 90km dzień 4) a) Słubice - Krajnik Dolny - 126km Kostrzyn - Krajnik Dolny - 94km dzień 5) Krajnik Dolny - Szczecin - 70km dzień 6) Szczecin - Świnoujście (przez Anklam - tam jest pierwszy most po stronie niemieckiej) - 160km lub dla mięczaków takich jak ja, po drodze jest prom przez Zalew Szczeciński, który skraca trasę o ok. 30km, cena promu z rowerem to ok. + - 10 euro (aktualniejszej ceny nie znam). najwięcej opcji noclegowych, z tych co do tej pory wygrzebałam, znajduje się w miejscowościach: Zgorzelec, Łęknica, Gubin, Kostrzyn nad Odrą, Krajnik Dolny, Szczecin, Świnoujście i na tej podstawie "opracowałam" plan podróży. Maniek1324 podzielił się swoimi doświadczeniami i mam listę ciekawych do zerknięcia miejsc po drodze oraz trudności na trasie. Poza tym będzie jechał tą trasą w tym samym czasie, ale zaczyna jakieś 300km przed nami, jesteśmy z nim w kontakcie, więc na bieżąco przekaże nam info o stanie problemowych odcinków. Listy noclegowni jeszcze nie skończyłam, ale myślę, że nie mamy czego się obawiać. Na Berzdorfer wybiorę się w przyszłym tygodniu, bo w tym już jestem zawalona organizacją innych spraw i DESZCZEM. A teraz poproszę kolejno odlicz, ile nas jedzie na 100%.... Ja jadę na 100% ...no chyba że jakaś siła wyższa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi