Alsew Napisano 2 Lutego 2016 Napisano 2 Lutego 2016 A widziałeś Peak 29 PRO? Masz do niego e bon na 150zł wiec jak potrzebujesz jakiś rzeczy na rower , typu buty, lampki, kask itd to nawet ciekawa opcja... ebon jest na 1500 zł, sorki nie mogę edytować postów na telefonie...
baton168 Napisano 8 Lutego 2016 Autor Napisano 8 Lutego 2016 To co jest na zdjęciu, to wersja prosto ze sklepu. Kokpit już obniżyłem na maksa do dołu i teraz mam mały komin Jak oddam na przegląd, to powiem, żeby mi przycięli sterówkę.
olaff28 Napisano 11 Lutego 2016 Napisano 11 Lutego 2016 Ja też się doczekałem ,właśnie wróciłem ze sklepu baton168 opony zostawiasz czy zmieniasz ,bo to zestawienie 2,2 i 2,0 i bieżnik trochę mi nie leży
Rafu Napisano 11 Lutego 2016 Napisano 11 Lutego 2016 @@olaff28, Gratuluję zakupu Ja pojeździłem na tych oponach do zajechania bieżnika (tylnej opony) i wymieniłem na Nobby Nic + Racing Ralph (obie w 2.25). Różnica jest spora zarówno w przyczepności jak i oporach toczenia. XR1 są zwyczajnie przeciętne.
baton168 Napisano 11 Lutego 2016 Autor Napisano 11 Lutego 2016 @olaff28 Opony zostają fabryczne. Jeszcze ich nie przetestowałem w terenie (mam kontuzję kciuka, więc nie mogę szaleć). Dodatkowo w sklepie zalali mi mlekiem.
baton168 Napisano 12 Lutego 2016 Autor Napisano 12 Lutego 2016 Nie wiem kiedy można powiedzieć, że jest bicie. Jak jadę na rowerze, to nic nie widzę, ale jak stoję i zakręcę kołami, to można się dopatrzyć z 2-3 mm krzywizny.
olkar Napisano 27 Lutego 2016 Napisano 27 Lutego 2016 Witam Podepnę się pod temat. Planuje zakup treka superfly 9.6 lub 6 z 2016 roku. Rower ma być dla lekkiej kobiety. Po negocjacji cen różnica między modelem w superfly 6 a modelem 9.6 w karbonie to ok 2000 zł. Nie bardzo wiem jak się ma grupa sram gx, która jest w wersji 6. Tu na forum są różne opinie, grupa porównywana jest do shimano deore lub slx. Warto dopłacać te 2000 zł do tej karbonowej ramy. Rowerem ma jeździć kobieta ważąca 57 kg, 174 cm, przekrok 85 cm. Odczuje różnice na tej ramie przy tej swojej wadze? Ogólnie chyba oba te modele są podobnie wyposażone.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 28 Lutego 2016 Mod Team Napisano 28 Lutego 2016 Według mnie nie warto dopłacać 2 k do karbonowej ramy, chyba że ma się zbędną kasę i decydują względy estetyczne. Domyślam się, że właścicielka nie będzie się ścigała i o ulepszaniu sprzętu też na razie nie myśli, więc w zupełności wystarczy jej model Superfly 6. Przy rekreacyjnym stylu jazdy różnicy pomiędzy alu i węglem raczej nie odczuje.
olkar Napisano 28 Lutego 2016 Napisano 28 Lutego 2016 Plan żeby na parę maratonów wyskoczyć jest. W tamtym roku kuzynka była ze mną na jednym maratonie, trasa do łatwych i płaskich nie należała, strasznie się jej spodobało. Nie ma jakiejś mega napiny na te starty ale zacięcie sportowe na pewno jest W tamtym roku kuzynka pojeździła moim superfly na ramie 19,5, ale przy jej przekroku takim samym jak moim (pomimo, że jestem 11 cm wyższy:)) nie było źle. Była teraz w salonie w treka, przymierzyła ramę 18,5, mówi, że jeździ się jej świetnie. Moim typem po przeanalizowaniu sprzętu i konsultacjach w sprawie malowania ramy był sf6. Jak sprzedawca usłyszał o startach to wiadomo, zaproponował karbon, sam mam karbon ale nie jestem w stanie powiedzieć jaka jest różnica, bo poprzedni rower to był 26 cali aluminium na całkiem innym sprzęcie. Wiadomo duże koła, jeżdżę na bezdętkach, nie wiem na ile karbon robi tu różnice, za dużo zmiennych. Te 2000 zł w tej sytuacji to nie jest tak, że trzeba jakieś rezerwy uruchamiać, bo plan zakupu był od dłuższego czasu, ale mamy świadomość, że to spora suma, stąd moje pytanie, czy w tej sytuacji naprawdę można odczuć tą różnice w tym sławnym komforcie i tłumieniu drgań. Może ktoś miał okazje pośmigać na podobnych rowerach z różnymi ramami.
beskid Napisano 28 Lutego 2016 Napisano 28 Lutego 2016 Warto dopłacać te 2000 zł do tej karbonowej ramy. Rowerem ma jeździć kobieta ważąca 57 kg, 174 cm, przekrok 85 cm. Odczuje różnice na tej ramie przy tej swojej wadze? Moim skromnym zdaniem za duża różnica. Za 2k można zmontować dużo lepsze koła i wymienić te dość kiepskie hamulce. Oczywiście to tylko przykład. Czy jest różnica w jeżdzie. Marka, kwota zobowiązuje by samemu się przekonać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.