kilohaszu Napisano 4 Lutego 2016 Napisano 4 Lutego 2016 Dzięki za info - nie wiem czemu ale myślałem, że trzeba im wysłać cały rower. A co się stało z ramą? Rama pękła . Nagle i niespodziewanie na lekkim szutrowym podjeździe. Ewidentna wada materiałowa, pękła na rurze podsiodłowej między 2 spawami (mocowanie przedniej przerzutki i mocowanie dampera). Canyon poprosił o zdjęcia, na ich podstawie uznał reklamację, trochę trwało, zanim rama została wysłana do Polski (jakieś zamieszanie się zrobiło, podobno dlatego, że rower był kupowany 'na firmę'). Na szczęście rama już jest w Polsce, rower właśnie spakowałem, jutro odbiera go kurier, w przyszłym tygodniu mam dostać rower po przekładce ramy.
beskid Napisano 4 Lutego 2016 Napisano 4 Lutego 2016 Bardzo jestem ciekaw co Tobą kieruje skoro masz w zamyśle wideł o skoku 150mm w fullu 29er. Jak dla mnie lipna geo przy takim sporym skoku. Twardy napęd a jak by go nawet zmiękczyć do 28T to będzie kupa w Krk. Koła systemowe. Jak chcesz koniecznie 29er zależy Ci na doskonałej gwarancji, bardzo dobrym zawiasie to czemu nie Trek?? Na ten przykład Fuel EX 8.
MarcinGoluch Napisano 5 Lutego 2016 Napisano 5 Lutego 2016 Powiadam Wam, że będzie Spec Stumpjumper FSR Expert Carbon Evo 650b z 2015.
giz Napisano 6 Lutego 2016 Autor Napisano 6 Lutego 2016 Potwierdzam! Spec Stumpjumper FSR Expert Carbon Evo 650b Zamówienie u Canyona anulowane - ich stosunek do klienta jest na bardzo, bardzo, bardzo niskim poziomie. Właściwie to jest problem na prawie każdym kroku. Mówię oczywiście o własnych doświadczeniach. Zachęcam natomiast do korzystania z lokalnych sklepów, to zupełnie inna obsługa. Marcin Goluch był bardzo pomocny, widzę świetlaną przyszłość przed msport.com.pl
MarcinGoluch Napisano 6 Lutego 2016 Napisano 6 Lutego 2016 Ojtam Ojtam . Sklep walczy z innymi rzeczami, ja walczę z rowerami i tu zapraszam PW. I nie tylko internetowy bo jest nas trochę stacjonarnie. Jak ktoś jeszcze reflektuje na takiego Speca FSR Expert Carbon z 2015 w XL to zapraszam PW.
beskid Napisano 6 Lutego 2016 Napisano 6 Lutego 2016 Wiadomo, że stacjonarnie to nie wysyłkowo. Co do Speca to niestety ale masz tam bardzo twardy napęd. Nie bez przyczyny tylko ten model FSR'a miał napęd 1x11. Cała reszta to 2 -blaty były. Ratuje trochę sprawę średnie koło. Generalnie bardzo solidny sprzęt nabyłeś.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.