Markovsky Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Witam. Przymierzam się do zakupienia/złożenia pierwszej szosówki. Używki mnie nie interesują. Chcę złożyć dobry ( jak na te cene ) rower, na którym trochę km będzie szło bezproblemowo nabić Mam pytanie czy ta rama będzie działać z tym widelcem http://velo.pl/czesci/ramy/accent/apex + http://velo.pl/czesci/widelce/accent/widelec-szosowy-1 oraz jakie dobrać do tego stery ? Osprzęt wybrałem Claris ze względu na niska cene, a też rower będzie mi służył do jazd ok 200km/tydzien wiec tez niedużo W związku z tym mam pytanie jak dobrać suport do ramy/korby ?? Korba to Claris 2rz. rama Accent Apex, jak wyżej. Wiem że dla niektórych mogą to być śmieszne pytania, ale w tych sprawach jestem chyba zielony Dziękuję za porady i zrozumienie Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 1. W jakiej kwocie chcesz się zamknąć? 2. Składanie wyjdzie drożej niż zakup nowego sprzętu, więc przemyśl ideę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markovsky Napisano 22 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Chce wydać max 2000zł. Troszke "zaoszczędzę" bo koła juz mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipla Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Nie lepiej kupić Tribana ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rocky98 Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Za 2k można kupić bardzo podstawowy rower szosowy a Ty chcesz go złożyć w tej kwocie. To nie ma sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Ten jednocalowy widelec nie będzie pasować do tej ramy. Szukaj 1-1,8". Rower na tej ramie i nawet przy najtańszych kołach i grupie claris - wyjdzie drożej niż kupno całego gotowego. Będzie drożej, ale za to gorzej. Pomysł z bańki. Gdybyś na tej ramie chciał składać coś na Tiagrze lub 105-ce -to byś mógł trochę zyskać na kasie w stosunku do gotowców. A tak, to krew w piach. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuczek222 Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Jaki rozmiar szukasz, u mnie Giant Defy 4, nowy, 2 lata gwarancji kosztuje 2100, koła jak masz to możesz nowe sprzedać to jeszcze taniej będzie. W tej cenie nie złożysz roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Sprzedaj koła, kup: http://www.decathlon.pl/triban-520-id_8322663.html Będzie przynajmniej Sora i widelec z węgla. Chyba, że masz jakieś przyzwoite kółka, wtedy podmień te z Tribana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuczek222 Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Dla mnie wizualnie Triban jest paskudny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markovsky Napisano 22 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Tak jak myślałem, w tej cenie zostaje mi Triban Dzięki w takim razie za szybką pomoc i odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciecho Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Ja bym dozbierał kasy a nie kupował to co mi zostaje,,,muszę na chwile obecna...bo to wywalanie kasy na siłłe a i tak nie będziesz z tego zadowolony..moje skromne zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelj5 Napisano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Składanie w kwocie do 2000zł jest faktycznie mało opłacalne. Zerknij też na Romet Huragan 1.0 2015. W porównaniu do Tribana 520 ma aluminiowy widelec i Clarisa zamiast Sory, ale kosztuje 500zł mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlodszy92 Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Z góry przepraszam że się wtrącam w nie swój temat,ale potrzebuję szybkiej odpowiedzi. Jeżdżę maratony Mtb,i na sezon chce złożyć szose do treningów tylko. I powiedzcie mi czy kupić nową Tiagre 4700 czy dołożyć do 105 5800? Chodzi o całą grupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolarzjedrek Napisano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Do treningów tiagra wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alagor96 Napisano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 O takim problemie jak twój powastał bardzo profesjonalny film na kanale szajbajk na yt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlodszy92 Napisano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Dzięki wielkie wszystkim za pomoc,bardzo mi pomógł szczególnie ten filmik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.