celofan Napisano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Jak w temacie. Jakie są różnice między korbami SHIMANO DEORE FC M510 http://www.allegro.pl/item122257029_korba_...m_510_nowa.html a DEORE FC-M540 ? http://www.allegro.pl/item120393799_nowe_k..._2_wersje_.html Pomijając cenę na aukcjach wydaje mi się że jest to to samo ale z innego rocznika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Wida roznica jest w ramionach 540 ma szersze , mozna zakladac ze samo ramie bedzie sztywniejsze ale zapewniam ze roznica jest nie odczuwalana. Generalnie 540 ma budowe wzieta z LX poprostu z nazwa Deore i tym sie rozni od starszego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
celofan Napisano 24 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Dzięki wookie :-) Czy będzie to chodziło z napędem na 8 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurokura Napisano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 jasne ze bedzie, bo jest to korba pod 9ke a nawet stare korby pod naped 7 i 8 beda działały bez zarzutu ,wiem bo mam stara tak jezdze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
celofan Napisano 24 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 I chyba kupię FC M540 bo zastanawiałem się jeszcze nad FC M440 ale jest jak kowadło, mimo że tania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 roznia sie wygladem, byc moze sztywnoscia (chociaz moim zdaniem bedzie to niezauwazalne). Wg. producenta nie roznia sie niczym, a wg ww 540'ka jest ciut ciezsza. oproucz tego roznia jest w cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.