Skocz do zawartości

[Opony] Jakie opony do Kross HEXAGON X5?

armind

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Na wiosne planuje kupić lepsze opony bo te fabryczne do niczego się nie nadają. Cena jaką mógłbym przeznaczyć to ok 200zł.

Poszukuje również pedałów do max 70zł bo już troszke poobijane :P

Nie znam się niestety, dlatego tutaj pisze.

Ps. czy kupując nowe opony musze dokupić dętki? 

Koła 24 cale. Dziękuje za pomoc ;)

Napisano

Nie musisz dokupywac dętek... ale jak chcesz coś lepszego to kto bogatemu zabroni... zalezy jeszcze jakie opony chcesz? Niektórzy twierdzą,z e zawsze warto mieć dętkę w zapasie albo choć łatki ;)  

Napisano

Bogaty nie jestem ;) Dętki myślałem że trzeba zmienić, ale przydała by się chociaż jedna na zapas. Opony typowe na miasto i do lasu. Częściej na miasto bo do pracy zazwyczaj jeżdżę czy to w deszcz czy w ładną pogodę ;) wiadomo, jest to rower typowy górski i opony do takiego roweru ;)

Napisano

Shwalbe Smart Sam i oczywiście, że ma 26". Smart Samy na asfalcie lekko się toczą, w teren pozwalają troszkę wjechać - chodzi mi o ścieżki leśne czy polne drogi. Jeśli nie jest mokro to to bardzo fajne opony są. A czy 2,1 czy 2,25 to już kwestia potrzeb.

Napisano

geax saguaro 2.0 - niezbyt subtelne w wadze ale za to bardzo dobre w uzytkowaniu cięzke do przebicie , nie mają papierowych ścianek jak conti a do tego dobrze sobie radza w terenie

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Napisano

Witam ponownie :)

W piątek będę kupować opony, tylko zastanawiam się jakie bo opinie są różne. 

Moje zastosowania jak wspominałem:

asfalt 60% a reszta to las, i takie typowe drogi gdzie nie ma asfaltu. Często jeżdżę po błocie i mokrej powierzchni. Jestem w stanie dac za Opony 180 zł tylko jakie :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...