L0k0 Napisano 20 Stycznia 2016 Napisano 20 Stycznia 2016 Witam, może ktoś mi powiedzieć coś więcej na temat rowerów BOARDMAN a konkretnie to model BOARDMAN PRO 29er. Szukam opinii ale niczego nie mogę znaleźć na polskich stronach. Najbardziej interesują mnie informacje o ramie i z jakimi konsekwencjami będę się musiał liczyć mając taki rower w Polsce gwarancja, serwis ipt. Bardzo ciekawi mnie system mocowania tylnego hamulca (ja bym to nazwał w środku trójkąta) czy będą z tym jakieś problemy typu, że nie wejdzie ta inny model hamulca? http://www.wiggle.co.uk/boardman-pro-29er-deorext/
ralfbutton Napisano 20 Stycznia 2016 Napisano 20 Stycznia 2016 Ja mam Boardman PRO 26. Uwielbiam ten rower. Lekki, bardzo pasuje mi geometria, super osprzęt
L0k0 Napisano 20 Stycznia 2016 Autor Napisano 20 Stycznia 2016 a Twój też ma tak zamocowany tylni hamulec? Do jakiej jazdy go używasz?
ralfbutton Napisano 20 Stycznia 2016 Napisano 20 Stycznia 2016 Jest zamocowany nietypowo, ale dla mnie to bez znaczenia. Jeżdżę nim codziennie do pracy 2x16 KM po śniegu, ścieżkach, chodnikach, asfalcie i lodzie. Po lesnych ścieżkach, które teraz modnie nazywa się single trackami
L0k0 Napisano 20 Stycznia 2016 Autor Napisano 20 Stycznia 2016 Ciężko o nim znaleźć jakieś informacje, nawet na stronie producenta nic nie ma Czyli polecasz?
ralfbutton Napisano 20 Stycznia 2016 Napisano 20 Stycznia 2016 Miałem sporo rowerów, Romety Jolene, Ridley, Bianchi, Radon ZR Team i w końcu znalazlem mój amatorski ideał. Bardzo polecam
beskid Napisano 20 Stycznia 2016 Napisano 20 Stycznia 2016 Nie wnikając w temat ceny bardzo konkretny sprzęt. Bardzo ładna rama z pięknie wyszlifowanymi spawami. Co do mocowania hydrauliki to tak to dzisiaj się robi więc tematu nie ma. Samo mocowanie ma standardowe wymiary jak w każdej ramie i inna hydraulika jest możliwa. Gwarancja?? Pytanie na co bo najważniejsze to rama i amor. Rama musiała by pęknąć a wideł mieć konkretną wadę fabryczną by w ogóle opłacało się cokolwiek wysyłać. Reszta gratów nie podlega aż takim rygorom gwarancyjnym.
Mod Team adamos Napisano 20 Stycznia 2016 Mod Team Napisano 20 Stycznia 2016 Rower na stronie wiggle jest już niedostępny. Bardzo dużo opinii znajdziesz na stronie głównego dystrybutora tej marki - angielskiego sklepu halfords. Niestety, sklep ten nie prowadzi sprzedaży wysyłkowej poza granice UK, co wcale nie znaczy, że zakup jest niemożliwy. Ja kupiłem z tego właśnie sklepu (poprzez dobrego kumpla) przełajkę tej marki i rama jest naprawdę dobrej jakości, a rower jeździ świetnie. Obawy gwarancyjne pewne były - w papierach było jednak nazwisko kumpla, więc ewentualne rozpatrywanie gwarancji musiałoby się odbywać przez niego, ale okres gwarancyjny chyba już dawno minął, a rama mimo wszystko ma się świetnie i nadal jeździ.Poza tym, fajnie poskładany najner za przyzwoite pieniądze.
SLIM555 Napisano 20 Stycznia 2016 Napisano 20 Stycznia 2016 Cześć Mam dokładnie taki sam model bajka.Kupiłem używkę także nie podpowiem jak wyglądają sprawy gwarancyjne. Przesiadłem się na niego z Cannondal'a 26". Rama pięknie wykonana spawy szlifowane polerowane. Poziom wykonania ramy jak Cannony handmade USA, mój Cannon niestety tajwański, tak jak CBoardman. Mocowanie hamulca nie sprawia żadnych problemów, takie wpasowanie hamulca często widuję w carbonowych rowerach, jedyny minus to chyba trochę bardziej zacisk hamulca podatny na zabrudzenia. Przyzwoita geometria, w miarę krótki ogon, kąt główki 70 stopni, jak dla mnie nie do zaakceptowania był mostek 60 mm (bardzo nerwowe prowadzenie), i hamulce puchną przy dłuższych zjazdach. Mostek wymieniłem na 100 mm, hamulce czekają na następny sezon. Jakbyś miał pytania wal śmiało. POZDR P.S. http://www.wiggle.co.uk/boardman-mtb-pro-29er/ tu jest geo ramy Miejsca jest sporo wokoło zacisku, więc spokojnie inne hamulce się zmieszczą
L0k0 Napisano 21 Stycznia 2016 Autor Napisano 21 Stycznia 2016 Same pozytywne opinie, umówiliście się ? ;-)
Mod Team adamos Napisano 21 Stycznia 2016 Mod Team Napisano 21 Stycznia 2016 Same pozytywne opinie, umówiliście się ? A czytałeś opinie na stronie halfords, którą podrzuciłem Ci linku powyżej?
L0k0 Napisano 21 Stycznia 2016 Autor Napisano 21 Stycznia 2016 Jest kilka włosów na temat skrzypienia, o tym mówisz?
Mod Team adamos Napisano 21 Stycznia 2016 Mod Team Napisano 21 Stycznia 2016 Nie, piszę o tym, że przeważają same pozytywne oceny, więc nie musieliśmy się na nic umawiać. A co do łożysk i skrzypienia, to każdy nowy rower warto sprawdzić, czy został należycie przesmarowany podczas składania.
L0k0 Napisano 21 Stycznia 2016 Autor Napisano 21 Stycznia 2016 aaa no to luz już szukam jakiejś ładnej sztuki
L0k0 Napisano 31 Stycznia 2016 Autor Napisano 31 Stycznia 2016 Szukam używanej sztuki w Polsce i nie mogę nic znaleźć a za granicą nigdy nie kupowałem
Mod Team adamos Napisano 31 Stycznia 2016 Mod Team Napisano 31 Stycznia 2016 Na to bym raczej nie liczył - nie ma i nigdy nie było dystrybucji tej marki w Polsce, więc to co znajdziesz (a będzie tego pewnie niewiele), z reguły przyjeżdżało właśnie z UK.
L0k0 Napisano 31 Stycznia 2016 Autor Napisano 31 Stycznia 2016 nigdy nie kupowałem za granicą i mam trochę obaw
Marcin_Gutek Napisano 31 Stycznia 2016 Napisano 31 Stycznia 2016 witam nie wiem czy można podawać linki do aukcji, jeżeli nie to proszę aby moderator skasował posta. Tutaj kolego masz sporo aukcji zakończonych z takimi rowerami, niektóre z Polski, ale też w Anglii, koszt przesyłki niski, może coś pod siebie znajdziesz: http://allegro.pl/sport-i-turystyka?string=BOARDMAN&bmatch=s0-spo-1-4-0118&search_scope=closed&order=m
L0k0 Napisano 31 Stycznia 2016 Autor Napisano 31 Stycznia 2016 kontaktowałem się już z tymi osobami i niestety wszystko nie aktualne, na ta chwilę pozostaje mi dalsze szukanie w Polsce lub znaleźć kogoś na wyspach kto się zna na rowerach najlepiej jakąś zaufaną osobę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.