Mod Team durnykot Napisano 19 Stycznia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Znany niektórym Piotr "Szewd" Szwedowski rozpoczyna budowę ścieżek na Ślęży. Potrzebne środki stara się pozyskać w ramach programu Polak Potrafi https://polakpotrafi.pl/projekt/suliwoods Wspieramy projekt ,Panie i Panowie. Każdy peelen się przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 w końcu coś tam się dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 2 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Byłem w niedzielę zobaczyć na własne oczy, jak idzie budowa. Opis i kilka zdjęć znajdziecie na blogu: http://www.1enduro.pl/suliwoods/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 2 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Drugi koniec Polski. Ale myślę że prędzej czy później wybiorę się sprawdzić co wsparłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felt100 Napisano 2 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Super wiadomość. Nic tylko czekać na otwarcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 2 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Wprawdzie to nie moje klimaty ale zastanawia mnie czemu tak dużo tego typu projektów powstaje w tamtej części naszych gór a od strony Bielska na wchód lipa. To kwestie techniczne na zasadzie "bo tam jest lepszy las" do tego?? Wiem o planach sporej ilości tras od Kowańca po Turbacz w Gorcach czy w okolicach Magury Witowskiej na Podhalu ale wszyscy w tym pomysłodawcy mają zagwozdkę co będzie jak wjadą tam motocykliści. To pewnik tylko nie wiadomo na jaką skalę. Taki problem też występuje w rejonie Sudetów czy to tylko "beskidzka" przypadłość?? Pytam całkiem serio bo może to jest główny powód na nie dla tego typu pomysłów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 2 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Niestety, motocykliści i quadowcy to problem wszędzie - był swego czasu filmik na FB, jak biker spotyka jadącą od dołu grupkę zdebilałych quadowców, którzy ledwo mieścili się na ścieżce :/ Pewnym rozwiązaniem jest projektowanie krętych, ciasnych tras, z bramkami i szykanami na wjazdach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 2 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Widzę że problem ogólnopolski Wprawdzie z linkami/drutem się nie spotkałem (choć słyszałem o takich przypadkach, i to na lokalnych miejscówkach) ale sam dwa razy praktycznie wpadłem na powalone drzewo zaklinowane za zakrętem w poprzek singla. Nie z uwagi na rowerzystów tylko właśnie quadowców. W innymi miejscu gdzie rowerzyści stworzyli kilka hopek w lesie tak samo "spalili" miejscówkę i miejscowi zaczęli sypać szkło. Kostki w crossach pewnie nawet się nie przejęły ale my musieliśmy się pożegnać z trasami. A żeby orać pumptrack motocyklem to już trzeba być idiotą, bo nic innego nie przychodzi mi do głowy. Miejmy nadzieję że tutaj ten problem w jakiś sposób zostanie rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 2 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Jeżdżę po dolnośląskich górach dość sporo i prawdę mówiąc nie myślę że motocykliści to jest duży problem. Raz spotkaliśmy w Karkonoszach dwóch debili na szlaku pieszym. A ci w Srebrnej Górze to raczej lokalna firma, która organizuje wyprawy quadami po górach, dała ciała i wpuściła Januszy w to miejsce. Na przykład nigdy nie widziałem motocyklistów ani na Ślęży ani Raduni, mimo że jeździłem tam już ze sto razy jak nie lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 2 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Czyli wizja powstających ścieżek zapowiada się jeszcze lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 3 Lutego 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Na Ślęży motocyklistów spotkałem chyba dwa razy- działa tam dosyć mocno Straż Leśna. Na Raduni- ani razu,ale widziałem ich w okolicach Przełęczy Słupickiej. Ale to jednostki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 22 Marca 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Filmik z pierwszego tygodnia prac na ścieżkach Jakby kogoś już tam nosiło, to jest prośba, coby na razie nie jeździć po świeżo zrobionych trasach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Wprawdzie to nie moje klimaty ale zastanawia mnie czemu tak dużo tego typu projektów powstaje w tamtej części naszych gór a od strony Bielska na wchód lipa. To kwestie techniczne na zasadzie "bo tam jest lepszy las" do tego?? Wiem o planach sporej ilości tras od Kowańca po Turbacz w Gorcach czy w okolicach Magury Witowskiej na Podhalu ale wszyscy w tym pomysłodawcy mają zagwozdkę co będzie jak wjadą tam motocykliści. To pewnik tylko nie wiadomo na jaką skalę. Taki problem też występuje w rejonie Sudetów czy to tylko "beskidzka" przypadłość?? Pytam całkiem serio bo może to jest główny powód na nie dla tego typu pomysłów. rozwieszasz tabliczki informacyjne , ze na trasie moga wystepować stalowe linki rozwieszone miedzy drzewami na wysokosci szyji motocyklisty i po problemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurcyk Napisano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Czy można jeszcze wesprzeć projekt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.