Mod Team durnykot Napisano 19 Stycznia 2016 Mod Team Napisano 19 Stycznia 2016 Znany niektórym Piotr "Szewd" Szwedowski rozpoczyna budowę ścieżek na Ślęży. Potrzebne środki stara się pozyskać w ramach programu Polak Potrafi https://polakpotrafi.pl/projekt/suliwoods Wspieramy projekt ,Panie i Panowie. Każdy peelen się przyda.
Wooyek Napisano 2 Lutego 2016 Napisano 2 Lutego 2016 Byłem w niedzielę zobaczyć na własne oczy, jak idzie budowa. Opis i kilka zdjęć znajdziecie na blogu: http://www.1enduro.pl/suliwoods/
MikeSkywalker Napisano 2 Lutego 2016 Napisano 2 Lutego 2016 Drugi koniec Polski. Ale myślę że prędzej czy później wybiorę się sprawdzić co wsparłem.
beskid Napisano 2 Lutego 2016 Napisano 2 Lutego 2016 Wprawdzie to nie moje klimaty ale zastanawia mnie czemu tak dużo tego typu projektów powstaje w tamtej części naszych gór a od strony Bielska na wchód lipa. To kwestie techniczne na zasadzie "bo tam jest lepszy las" do tego?? Wiem o planach sporej ilości tras od Kowańca po Turbacz w Gorcach czy w okolicach Magury Witowskiej na Podhalu ale wszyscy w tym pomysłodawcy mają zagwozdkę co będzie jak wjadą tam motocykliści. To pewnik tylko nie wiadomo na jaką skalę. Taki problem też występuje w rejonie Sudetów czy to tylko "beskidzka" przypadłość?? Pytam całkiem serio bo może to jest główny powód na nie dla tego typu pomysłów.
Wooyek Napisano 2 Lutego 2016 Napisano 2 Lutego 2016 Niestety, motocykliści i quadowcy to problem wszędzie - był swego czasu filmik na FB, jak biker spotyka jadącą od dołu grupkę zdebilałych quadowców, którzy ledwo mieścili się na ścieżce :/ Pewnym rozwiązaniem jest projektowanie krętych, ciasnych tras, z bramkami i szykanami na wjazdach...
MikeSkywalker Napisano 2 Lutego 2016 Napisano 2 Lutego 2016 Widzę że problem ogólnopolski Wprawdzie z linkami/drutem się nie spotkałem (choć słyszałem o takich przypadkach, i to na lokalnych miejscówkach) ale sam dwa razy praktycznie wpadłem na powalone drzewo zaklinowane za zakrętem w poprzek singla. Nie z uwagi na rowerzystów tylko właśnie quadowców. W innymi miejscu gdzie rowerzyści stworzyli kilka hopek w lesie tak samo "spalili" miejscówkę i miejscowi zaczęli sypać szkło. Kostki w crossach pewnie nawet się nie przejęły ale my musieliśmy się pożegnać z trasami. A żeby orać pumptrack motocyklem to już trzeba być idiotą, bo nic innego nie przychodzi mi do głowy. Miejmy nadzieję że tutaj ten problem w jakiś sposób zostanie rozwiązany.
wojtas7 Napisano 2 Lutego 2016 Napisano 2 Lutego 2016 Jeżdżę po dolnośląskich górach dość sporo i prawdę mówiąc nie myślę że motocykliści to jest duży problem. Raz spotkaliśmy w Karkonoszach dwóch debili na szlaku pieszym. A ci w Srebrnej Górze to raczej lokalna firma, która organizuje wyprawy quadami po górach, dała ciała i wpuściła Januszy w to miejsce. Na przykład nigdy nie widziałem motocyklistów ani na Ślęży ani Raduni, mimo że jeździłem tam już ze sto razy jak nie lepiej.
MikeSkywalker Napisano 2 Lutego 2016 Napisano 2 Lutego 2016 Czyli wizja powstających ścieżek zapowiada się jeszcze lepiej
Mod Team durnykot Napisano 3 Lutego 2016 Autor Mod Team Napisano 3 Lutego 2016 Na Ślęży motocyklistów spotkałem chyba dwa razy- działa tam dosyć mocno Straż Leśna. Na Raduni- ani razu,ale widziałem ich w okolicach Przełęczy Słupickiej. Ale to jednostki.
Mod Team durnykot Napisano 22 Marca 2016 Autor Mod Team Napisano 22 Marca 2016 Filmik z pierwszego tygodnia prac na ścieżkach Jakby kogoś już tam nosiło, to jest prośba, coby na razie nie jeździć po świeżo zrobionych trasach.
gdy Napisano 9 Kwietnia 2016 Napisano 9 Kwietnia 2016 Wprawdzie to nie moje klimaty ale zastanawia mnie czemu tak dużo tego typu projektów powstaje w tamtej części naszych gór a od strony Bielska na wchód lipa. To kwestie techniczne na zasadzie "bo tam jest lepszy las" do tego?? Wiem o planach sporej ilości tras od Kowańca po Turbacz w Gorcach czy w okolicach Magury Witowskiej na Podhalu ale wszyscy w tym pomysłodawcy mają zagwozdkę co będzie jak wjadą tam motocykliści. To pewnik tylko nie wiadomo na jaką skalę. Taki problem też występuje w rejonie Sudetów czy to tylko "beskidzka" przypadłość?? Pytam całkiem serio bo może to jest główny powód na nie dla tego typu pomysłów. rozwieszasz tabliczki informacyjne , ze na trasie moga wystepować stalowe linki rozwieszone miedzy drzewami na wysokosci szyji motocyklisty i po problemie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.