PatrykDH Napisano 18 Stycznia 2016 Napisano 18 Stycznia 2016 Witam Mam 14 lat i od ponad roku interesuję się DH. Jednak jest to drogi sport i nie mam hajsu na rower za 15 koła.. Dlatego pytam: Czy możliwe jest kupić dobry sprzęt po nieco niskiej cenie? Coś nie wiecej niż 5 tyś. Firma nie musi być nie wiadomo jaka, na początku celowałem w Dartmoor lub NS Bikes, ale to może jak w totka wygram ;P jedyne co ja potrzebuje w rowerze to fajny wygląd, ale to zależy od gustu. Oraz amortyzowana rama. Od razu dodam że mam 175 cm wzrostu i ważę 85 kg. Pozdrawiam
MikeSkywalker Napisano 18 Stycznia 2016 Napisano 18 Stycznia 2016 Skoro jedyne czego potrzebujesz to fajny wygląd, który w dodatku zależy od gustu i tylko Ty wiesz co Ci się podoba przejrzyj ogłoszenia i aukcje, wybierz coś do 5tys. i święto
Marcin9 Napisano 18 Stycznia 2016 Napisano 18 Stycznia 2016 Kolejny... Wiesz że w rowerze nie jest najważniejszy wygląd? Interesujesz się czy może uprawiasz dh? Bo to spora różnica. Rożnica jest też spora między dh a pseudo dh @@Puklus, Wiesz co robić
PatrykDH Napisano 18 Stycznia 2016 Autor Napisano 18 Stycznia 2016 Wiem że wygląd to nie wszystko, ale byle czego też nie kupie. Dodałem to od siebie, tak po prostu..
Marcin9 Napisano 18 Stycznia 2016 Napisano 18 Stycznia 2016 Więc jeśli nie chcesz byle czego kupić to poszukaj lepiej sztywniak xc bo fullu dh daleko nie zajedziesz.
PatrykDH Napisano 18 Stycznia 2016 Autor Napisano 18 Stycznia 2016 Skoro jedyne czego potrzebujesz to fajny wygląd, który w dodatku zależy od gustu i tylko Ty wiesz co Ci się podoba przejrzyj ogłoszenia i aukcje, wybierz coś do 5tys. i święto Przeglądałem aukcje, ale ciężko coś znaleźć. A jak już znajde to mnie nie stać. Podoba mi się rower Dartmoor Wish zółto-czerwony na przykład. Ja miałem nadzieje że ktoś poda fajne strony, sklepy internetowe albo modele rowerów..Więc jeśli nie chcesz byle czego kupić to poszukaj lepiej sztywniak xc bo fullu dh daleko nie zajedziesz. Mowiąc "byle co" miałem na myśli rower ktory mi się nie podoba... A co do jazdy: można powiedzieć że uprawiam, ale na sztywniaku. A "można tak powiedzieć" bo mam kask itp. Ale nwm czy ktoś siedzący w Downhill'u dłużej powiedzialby że to jeat DH
MikeSkywalker Napisano 18 Stycznia 2016 Napisano 18 Stycznia 2016 Za 5 tysięcy spokojnie można kupić rower do DH, choć podejrzewam że wcale nie potrzebujesz zjazdówki. Z tym że trzeba postawić na funkcjonalność i wybór spośród tego co jest na rynku wtórnym a nie szukać sprzętu przede wszystkim ładnego. Za 5 tysięcy spokojnie kupisz używaną Sodę od NS Bikes, Wish też się może trafić, do tego Gianty Glory i Reign. Spośród tych sprzętów tylko Glory jest rasową zjazdówką ale pozostałe też Ci wystarczą. W tej kwocie sklepów Ci nie podamy. Zostaje Allegro, OLX czy inne giełdy na Facebooku.
Marcin9 Napisano 18 Stycznia 2016 Napisano 18 Stycznia 2016 Wiesz że dh to nie zjazd z górki w lesie? Tak wygląda prawdziwe dh https://www.youtube.com/watch?v=DNhgNIbpuSo
PatrykDH Napisano 18 Stycznia 2016 Autor Napisano 18 Stycznia 2016 Za 5 tysięcy spokojnie można kupić rower do DH, choć podejrzewam że wcale nie potrzebujesz zjazdówki. Z tym że trzeba postawić na funkcjonalność i wybór spośród tego co jest na rynku wtórnym a nie szukać sprzętu przede wszystkim ładnego. Za 5 tysięcy spokojnie kupisz używaną Sodę od NS Bikes, Wish też się może trafić, do tego Gianty Glory i Reign. Spośród tych sprzętów tylko Glory jest rasową zjazdówką ale pozostałe też Ci wystarczą. W tej kwocie sklepów Ci nie podamy. Zostaje Allegro, OLX czy inne giełdy na Facebooku. Orientuję się że Wish kosztuje 6299,00 Giant Glory z tego co pamiętam nie był zły ale cena mi wyleciała, chyba 5200 ale nie mam pewnosci. A co do Sody to ide poszukać, musialem przeoczyc Wiesz że dh to nie zjazd z górki w lesie? Wiem jak wyglada prawdziwe dh, ale patrzac na moj rower to jezdze w miare mozliwosci.
Marcin9 Napisano 18 Stycznia 2016 Napisano 18 Stycznia 2016 Wiem jak wyglada prawdziwe dh, ale patrzac na moj rower to jezdze w miare mozliwosci. Co to za rower?
Mod Team Puklus Napisano 18 Stycznia 2016 Mod Team Napisano 18 Stycznia 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.