gtb Napisano 24 Stycznia 2016 Napisano 24 Stycznia 2016 W tych pieniądzach rzeczywiście to najlepsza oferta. Po odbiorze pochwal się jakimiś fotkami
korfabi Napisano 30 Stycznia 2016 Autor Napisano 30 Stycznia 2016 Wizualnie rower bardzo ładny, gładkie spawy i lekki jak dla mnie , po mieście poruszam się rowerem aluminiowym który warzy ok 16,4 kg. Przechodzę do konkretów, pierwszą przejażdżkę miałem w czwartek, byłem zdziwiony dlaczego jest niestabilny i ma szeroką kierownicę ale to kwestia przyzwyczajenia, adaptacji następnego dnia nieczułemu żadnej niestabilności. Dopiero dzisiaj wybrałem się na dłuższy wypad ok 1,5 godz bardzo dobrze sprawdził się w terenie pokonywanie stromych podjazdów. Zauważyłem że: tylni hamulec obciera (tarcza minimalnie wygięta) w czwartek; a dzisiaj koła troszkę scentrowane, przedni mechanizm zmiany biegów obciera łańcuch na ułożeniu: przód najniższe przełożenie tył 4 przełożenia licząc do najniższego to kwestia regulacji ale pytałem czy nic nie trzeba regulować, dodatkowe koszty bo sam wyregulować się boje więc oddam do serwisu, a może troszkę przesadzam . Podsumowując pomimo niemiłych niespodzianek i tak jestem bardzo zadowolony z zakupu bo rowerek piękny jest (oprzyrządowanie i wygląd). zdjęcia i film Mam pytanie jak konserwować rower jakie narzędzia i substancje?? Ja czyszczę olejem syntetycznym 2w1 czyści i smaruje.
gtb Napisano 30 Stycznia 2016 Napisano 30 Stycznia 2016 Ładnie prezentuje się w lesie Przednią przerzutkę powinieneś dać radę wyregulować sam Koło do centrowania lepiej oddać bo jak nie potrafisz to szybciej rozcentrujesz niż nacentrujesz . Do mycia najlepiej używać letniej wody z detergentem (np. płyn do naczyń) , unikaj myjek ciśnieniowych. Pamiętaj o czyszczeniu napędu i smarowaniu łańcucha ( ja używam i polecam olej Rohllof ).
korfabi Napisano 31 Stycznia 2016 Autor Napisano 31 Stycznia 2016 Film wiem że demonem prędkości to nie jestem, mokro było
whitey Napisano 31 Stycznia 2016 Napisano 31 Stycznia 2016 W zeszłym roku kupiłem Bullsa Copperhead 27,5. Na początku również wymagał drobnej regulacji przerzutek ale to dosyć prosta czynność, dlatego obeszło się bez serwisu. Mieszkam w okolicach Rychlebskich Ścieżek dlatego "Byczek" często jeździ w trudniejszym terenie i na razie wszystko jest ok. Dokonałem w nim kilka zmian (kierownica, sztyca, chwyty, zaciski) ze względu na to że mam na niego pewien pomysł, który powoli realizuję. Generalnie jestem z niego bardzo zadowolony.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 31 Stycznia 2016 Mod Team Napisano 31 Stycznia 2016 Czyli jak to mówią " będzie Pan zadowolony " W każdym razie tego życzę, bo Twój zakup to częściowo moja sprawka ( ach co za skromność ). PS Popracuj nad ustawieniem ( wiekszą stabilizacją ) kamery.
korfabi Napisano 31 Stycznia 2016 Autor Napisano 31 Stycznia 2016 Ja wcześniej napotkałem się na akcji z tym rowerem ale twoja propozycja minę umocniła w kupnie tego roweru. A co do kamery to kamera za ok 200 zł a nie GoPro nie wymagajmy za dużo do takiej kamerki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.