Skocz do zawartości

[do 3000 zł] rower MTB proszę o pomoc PILNE

korfabi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wizualnie rower bardzo ładny, gładkie spawy i lekki jak dla mnie smile.png  , po mieście poruszam się rowerem aluminiowym który warzy ok 16,4 kg. 

Przechodzę do konkretów, pierwszą przejażdżkę miałem w czwartek, byłem zdziwiony dlaczego jest niestabilny i ma szeroką kierownicę ale to kwestia przyzwyczajenia, adaptacji następnego dnia nieczułemu żadnej niestabilności. Dopiero dzisiaj wybrałem się na dłuższy wypad ok 1,5 godz bardzo dobrze sprawdził się w terenie pokonywanie stromych podjazdów.

Zauważyłem że: tylni hamulec obciera (tarcza minimalnie wygięta) w czwartek; a dzisiaj koła troszkę scentrowane, przedni mechanizm zmiany biegów obciera łańcuch na ułożeniu: przód najniższe przełożenie tył 4 przełożenia licząc do najniższego to kwestia regulacji ale pytałem czy nic nie trzeba regulować, dodatkowe koszty bo sam wyregulować się boje więc oddam do serwisu, a może troszkę przesadzam wink.png .

Podsumowując pomimo niemiłych niespodzianek i tak jestem bardzo zadowolony z zakupu biggrin.png bo rowerek piękny jest (oprzyrządowanie i wygląd). zdjęcia i film

Mam pytanie jak konserwować rower jakie narzędzia i substancje?? Ja czyszczę olejem syntetycznym 2w1 czyści i smaruje.

Napisano

Ładnie prezentuje się w lesie :thumbsup:

Przednią przerzutkę powinieneś dać radę wyregulować sam

Koło do centrowania lepiej oddać bo jak nie potrafisz to szybciej rozcentrujesz niż nacentrujesz .

Do mycia najlepiej używać letniej wody z detergentem (np. płyn do naczyń) , unikaj myjek ciśnieniowych. Pamiętaj o czyszczeniu napędu i smarowaniu łańcucha ( ja używam i polecam olej Rohllof ).

Napisano

W zeszłym roku kupiłem Bullsa Copperhead 27,5. Na początku również wymagał drobnej regulacji przerzutek ale to dosyć prosta czynność, dlatego obeszło się bez serwisu. Mieszkam w okolicach Rychlebskich Ścieżek dlatego "Byczek" często jeździ w trudniejszym terenie i na razie wszystko jest ok. Dokonałem w nim kilka zmian (kierownica, sztyca, chwyty, zaciski) ze względu na to że mam na niego pewien pomysł, który powoli realizuję. Generalnie jestem z niego bardzo zadowolony.

post-174855-0-65132000-1454228260_thumb.jpg

• Mod Team
Napisano

Czyli jak to mówią " będzie Pan zadowolony " :woot:

W każdym razie tego życzę, bo Twój zakup to częściowo moja sprawka ( ach co za skromność ).

PS

Popracuj nad ustawieniem ( wiekszą stabilizacją ) kamery.

Napisano

Ja wcześniej napotkałem się na akcji z tym rowerem ale twoja propozycja minę umocniła w kupnie tego roweru.  A co do kamery to kamera za ok 200 zł a nie GoPro nie wymagajmy za dużo do takiej kamerki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...