Skocz do zawartości

Pejczu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Heja,

Jestem tutaj nowy, zatem z góry przepraszam, jeśli nie dokopałem się już to podobnego tematu.

Szukam odpowiedniego dla siebie roweru, którym mógłbym dojeżdżać codziennie do pracy (ok 15 km).

Mieszkam w mieście (Wrocław) i jak to zazwyczaj z miastami bywa - drogi rowerowe są, ale kawałek trasy musiałbym pokonywać na przełaj.

Jestem dość duży (185cm/ 100kg), zatem szukam roweru naprawdę wytrzymałego i.... wygodnego.

Bardzo źle się czuję na rowerach w typie MTB - zdecydowanie lepiej czuję się na rowerach typu cruiser.

Jako, że dookoła mam dość dużo ciekawych lasów i miejsc, które warto "objechać" - rower nie może być jedynie przeznaczony na jazdę po asfalcie, ale również na kilkugodzinne wyprawy. Nie w góry - raczej po terenie płaskim.

Pytanie zatem, czy ktoś byłby na tyle uprzejmy i spróbował doradzić mi - jakiego typu sprzętu powinienem szukać?

Zaznaczam, że rowerem tym chciałbym również jeździć jesienią/ wiosną, zatem takie bajery, jak błotniki, chociażby, są mile wskazane.

Na sprzęt chciałbym przeznaczyć do 3000, ale nie zalezy mi tak bardzo na marce, jak na solidności i wytrzymałości (nienawidzę ciągłego regulowania przerzutek, niwelowania luzów...itd.

Z góry dziękuję za pomoc, lub przekierowanie mnie do właściwego (o ile takowy już istnieje) wątku na forum.

Pozdrawiam, wszystkich dwukołowców!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...