padamek Napisano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Witam Z racji padniecia mi przedniej piasty do V i niskich cen tarczówek kupilem Deore 535 + tarcze SM-RT62 - 160 na centerlock. Mam pytanie czy trzeba to jakos docierac albo specjanie ustawiac? Mi zupelnei ten hamulec nie lezy. Na V LX 2005 stawalem w miejscu, az trzeba bylo czasami uwazac zeby na przednim kole nie jechac, a tu lipa hamuje jakby chcialo a nie moglo, jakos dziwnie nie ma mocy ten hamulec. Czy tarczówki tak maja albo moze ja za duzo wymagam. Osobiscie lepiej mi lezala V-ka, przynajmniej pewnie jechalem z gory. Jedynie dobre co w tarczókach, ze na mokrym tak samo prawie dziala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Podstawowe pytanie, ile km na nim zrobiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 trzeba pozadnie ustawic zacisk i trzeba dotrzec. 50 pelnych zatrzyman powinno wystarczyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
padamek Napisano 24 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Podstawowe pytanie, ile km na nim zrobiłeś? 2 szybkie treningi, bo pogoda do dupy. Okolo 60 km, ale duzo zjazdow bylo. Na razie jeszcze np boje sie zjezdzac z takiego jednego zjazdu bo cos czuje ze mialbym problem z zatrzymaniem w porownaniu do V, a spotkanie z drzewem albo krzaczorami opdada . Pojezdze moze jeszcze tydzien wtedy wyjdzie okolo 300 km, to beda sie inaczej zachowywaly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 50 zatrzyman ? Coz moje sie szybko dotarly stosunkowo ale po 100km juz na 100% powiny byc dotarte , nie upackales niczym tarczy , klockow ? tarcze paluchami co i rusze nie dotykasz ? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Jezeli pogoda do dupy znaczy ze jest mokro ? jak tak to sila oryginalnych klocków spada jak jest mokro :] Rozpedź sie kilka razy do duuuzej predkosci 40-50 i hamuj tak zeby sie jak najszybciej zatrzymac uzywajac tylko przedniego hampla. Zrob bardzo dlugie lekkie hamowanie przy duzej predkosci i powinno byc dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezerter Napisano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 To normalne w tym modelu ja też miałem problem ze stawaniem na przednim kole przez pierwsze 200km , teraz hamuje jednym palcem i nie ma problemu ze stawaniem na kole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 50 zatrzyman ? masz odmienne zdanie? jesli tak, to podziel sie z nami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Wiesz pojecie 50 zatrzyman jest nieco dziwne no bo jak to rozumiesz ? Rozpedzam sie do 3km i zatrzymuej czy ile wlezie i zaciskam klamke ? Poza tym 50 zatrzyma nie dotrze dobrze hamulca przebieg rzedu 50-100km daje dopiero bdb efekty , oczywiscie zakladajac ze nie wsiadasz na rower i lecisz szosa bez hamowania 50 km ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
padamek Napisano 24 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Dzis juz lepiej. Padalo a ja jezdzilem ostro z gorek. V-ki by tak szybko sie nie zatrzymaly. Jak bede robil OTB jednym palcem na suchym to beda to ok. hamulce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
specjalized Napisano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 535 to są mechaniczne czy hydrauliczne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Hydrauliczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Wiesz pojecie 50 zatrzyman jest nieco dziwne no bo jak to rozumiesz ? Rozpedzam sie do 3km i zatrzymuej czy ile wlezie i zaciskam klamke ? Poza tym 50 zatrzyma nie dotrze dobrze hamulca przebieg rzedu 50-100km daje dopiero bdb efekty , oczywiscie zakladajac ze nie wsiadasz na rower i lecisz szosa bez hamowania 50 km ;]. widzisz, ty zakladasz ze ktos nie leci caly czas szosa, a ja zakladam ze docierajac hamulec nie jezdzi 3km/h. jak to rozumiem? zdroworozsadkowo. po 50 solidnych hamowaniach hamulec powinien byc dotarty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.