Matzel Napisano 15 Stycznia 2016 Napisano 15 Stycznia 2016 Witam, Niestety nie wiem jak nazywa się ta śruba, więc nie wiem czego szukać, ale chodzi mi o tą śrubę, którą na zacisku odskręca się przy odpowietrzaniu/zalewaniu układu. Czy da się ją wymienić? Głupi ja niestety ją wyrobiłem... Drugie pytanie... zmieniałem przewody w używanych klamkach (nie wiem jak działały poprzednio). Żeby się "utwardziły" muszę nimi kilka razy za pompować i wtedy są w miarę sztywne. Czy to dlatego, że zapomniałem pomiędzy przewód i końcówkę przewodu dodać uszczelkę?
Ychu Napisano 15 Stycznia 2016 Napisano 15 Stycznia 2016 Klamka tak chodzi bo masz zapowietrzony hamulec. Najprawdopodobniej przez tą uszczelkę , ale może też być nieszczelny zacisk/klamka. Ta śruba to odpowietrznik. Musisz wykręcić stary i go pomierzyć , dopiero wtedy możesz kupić nowy o takich samych wymiarach.
Matzel Napisano 15 Stycznia 2016 Autor Napisano 15 Stycznia 2016 Odpowietrzałem kilkukrotnie, od czasu do czasu jakiś bąbelek się pojawi, ale to naprawdę rzadkość. Spróbuję zarobić jeszcze raz przewody, tym razem z uszczelką. Dzięki za nazwę Dodam, że mam klamki shimano XT tylko z takim zbiornikiem odkręcanym na dwie śruby. O takie jak na filmiku:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.