Skocz do zawartości

[obręcz]Obręcz Rodi SCORPION 28"/ 622x19/ 36-otw.

Stormblast

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Czy zna ktoś może tą obręcz lub miał z nią styczność? Planuje zakup drugiego  stosunkowo niedrogiego kompletu kół i zastanawiam się czy ta obręcz jest warta uwagi.

Obręcz będzie do roweru crossowego 95% asfalt i ubite ścieżki mam jeszcze alternatywną obręcz Alexrims Ace 18 czy ta druga opcja będzie dużo lepsza by do niej dopłacać?

Na wadze mi nie zależy nie choruję na anoreksję  :002: różnica w wadze całych kół na piastach novatec np.to nieco ponad 130 g.lżejsze te na Alexach 

Napisano

O, mój dylemat sprzed dwóch tygodni. Tylko, że ja szukałem 26" do mtb. I kupiłem Skorpiony z Novatecami 802 i 751. Przyjechały parę dni temu, bardzo równe, dobrze wykonane i wyważone. Niestety, póki co przebieg 0km, stoi maszyna w piwnicy, wczoraj skończyłem składanie po przeglądzie corocznym podczas którego zdecydowałem się na zmianę kół.

Bardzo, ale to bardzo spodobała mi się praca maszynówek, tak cichych łożysk i długiego kręcenia się się za te pieniądze nie spodziewałem.

Napisano

alexrims ace jest raczej miękki i mogą być z nim problemy

Tak też ze słyszenia myślałem więc raczej zaryzykuje i kupię koła na tych(rodi) obręczach,dodatkowo są sporo tańsze od konkurencji.

O, mój dylemat sprzed dwóch tygodni. Tylko, że ja szukałem 26" do mtb. I kupiłem Skorpiony z Novatecami 802 i 751. Przyjechały parę dni temu, bardzo równe, dobrze wykonane i wyważone. Niestety, póki co przebieg 0km, stoi maszyna w piwnicy, wczoraj skończyłem składanie po przeglądzie corocznym podczas którego zdecydowałem się na zmianę kół.

Bardzo, ale to bardzo spodobała mi się praca maszynówek, tak cichych łożysk i długiego kręcenia się się za te pieniądze nie spodziewałem.

Kiedyś miałem koła na tych novatekach wraz z pancernymi obręczami Dartmoor Voodoo i bardzo dobrze je wspominam bo przez 4 sezony nic się z nimi nie działo a koła cudnie się toczyły mimo dość ciężkich obręczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...