HarveyDent Napisano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Dzisiaj czyściłem opony z przyschniętego mleka i po ponownym wstrzeleniu w obręcz okazało się że na czole opony jest dziura. Zalać mlekiem żeby zakleiło i jeździć z nadzieją że się nie puści czy łatać ? Jak łatać to czym żeby mleko nie rozpuściło kleju ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Jak już masz zdjętą to łataj, po co ryzykować. Są specjalne łatki do tubelesów, ale myślę że zwykłe dętkowe samoprzylepne też dadzą radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Łatki nie dadza rady. Jesli masz wystarczajaco determinacji to ją zszyj żyłką wędkarską. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Łatki nie dadza rady. a niby dlaczego miałyby nie dać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 15 Stycznia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 No wuaśnie? Bo ja mam za soba załatane zwykłą łatką dodętkową 3 opony. I co ciekawe trzymają do dziś, obytrzy w bezdętce... Jeśli cięcie/pękniecie jest duże to przed łatniem i tak warto zeszyć żyłką. Pewniej wtedy... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 16 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 "Zwykłe" łatki, a raczej ich klej, chyba nie są przystosowany do środowiska wodnego, zatem kupiłem za 11 ziko łatki Zefal'a do tublessów. W najgorszym wypadku to placebo za 2 piwa więc nie szkoda Rozcięcie ma 2-3 mm wiec nie ma co szyć. Dzięki za odzew. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomo63 Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Przejdz sie do wulkanizatora, ja za 10zl zalatalem w ten sposob 12mm rozciecie w nobbynic i mimi ze "rana" jest ciut otwarta to nic sie z tym nie dzieje. Ja uzywam jednak detek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 "Kleje" do łat, są takimi jakby rozpuszczalnikami gumy, który wulkanizuje łatę z dętką/oponą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.