Smialek81 Napisano 14 Stycznia 2016 Napisano 14 Stycznia 2016 Witam, Czy oponki Schwalbe Rocket Ron 27,5 x 2,25 zdadzą egzamin w zastosowaniu ostre XC/trail/AM? Mam okazję zakupić komplet kół po bardzo atrakcyjnej cenie wyposażony właśnie w te oponki. Proszę o radę doświadczonych użytkowników forum!
MartinH Napisano 14 Stycznia 2016 Napisano 14 Stycznia 2016 Jaki rower? Ja bym je założył do cięższego XC do sztywniaka, a jeśli masz fulla AM/Trail to tutaj wolałbym minimum coś pokroju Nobby Nic. Pytanie też gdzie jeździsz, bo jeśli w okolicach Słupska to pół biedy, ale w górach już bym tego nie założył
ukaniex Napisano 14 Stycznia 2016 Napisano 14 Stycznia 2016 XC po AM to spory rozrzut. Zależy co kto rozumie pod tymi pojęciami i w jakim terenie będzie się poruszał. Na tych oponach dasz radę i w górach, kwestia tego jak bardzo lubisz przeciągać granicę bezpieczeństwa. ;-)Jak napisał @MartinH, jeśli chcesz czuć się bezpieczniej to wybierz Nobby Nic aniżeli RoRo.
Smialek81 Napisano 14 Stycznia 2016 Autor Napisano 14 Stycznia 2016 Jeżdżę w okolicach Słupska, głównie las, korzenie, jakieś szutry. Do tej pory jeździłem na rowerku do XC (Bergamont Metric), ale apetyt rośnie w miarę jedzenia. Właśnie jestem w trakcie składania swojego pierwszego ścieżkowca na bazie ramki Dartmoor Primal i ze względu na ograniczony budżet zainteresowałem się kołami (nówki) na których założone są oponki Rocket Ron (obręcze Sun Ringle Inferno 25 na piastach deore XT). Nie ukrywam, że jest to dla mnie początek przygody z rowerkiem do TR/AM i stąd braki w niektórych tematach. Pewnie w raz z poprawiającą się techniką jazdy przyjdzie czas i chęć na zaatakowanie jakiś konkretniejszych miejscówek. Chciałem tylko upewnić się czy na początek takie oponki wystarczą mi do śmigania?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.