Nevii Napisano 13 Stycznia 2016 Napisano 13 Stycznia 2016 Cześć. Potrzebuje złożyć nowe koła do trekkinga, więc potrzeba mi jakichś konkretnych obręczy, piast i szprych. Głównie śmigam nim szosowo, w sumie to nawet lepsza byłaby dla mnie kompletna szosówka, no ale na razie kasa nie pozwala na zakup jakiejś konkretnej. Obecnie jeżdżę na dość kiepskich kołach, a dokładnie takich. Zrobiłem na nich już trochę km, no ale miały to być koła przejściowe i teraz pora na coś lepszego. Ważę obecnie 95kg i mam 194cm wzrostu. Głównie chcę na tym rowerze jeździć jak najszybciej, czasami lubię podjechać pod jakąś górę (przez 30-40 minut z przodu 2/1 z tyłu 3/2/1) i sporadycznie, może uśredniając przejadę kilometr/dwa poza asfaltem, jednak nie po wybojach tylko po uklepanej drodze i raczej powoli i czasami, (znowu uśredniając raz na 2/3 miesiące) założę na plecy plecak xboxem i jakimiś kablami i jadę do dziewczyny 14km w dwie strony. Chciałbym w tych kołach mieć piasty maszynowe, może najlepiej novateci, ale nie jestem na tyle w temacie piast oczytany więc chętnie przyjmę każde propozycje, także rady co do wyboru piast pod napęd, ponieważ zastanawiam się nad wymianą całego napędu pod kasete 9/10, jednak nie wiem co się bardziej opłaci i czy w ogóle miałoby to sens. Opony zazwyczaj pompuje do okolic 6 barów. Teraz podsumowując: -obciążenie 95kg (plus czasami plecak około 10kg) -wzrost 194cm -głównie szosa, pod górę, ale raczej po płaskim i lekkie wzniesienia, sporadycznie utwardzona ziemia przy niskich prędkościach -najlepiej piasty maszynowe (pod kasetę 9/10sp czy zostać przy 7?) -obręcze które poradzą sobie z wyższymi ciśnieniami (5bar<) -wytrzymałe szprychy Konkretnego budżetu nie mogę wskazać, ponieważ jak będzie warto zapłacę, a jak za drogo to najwyżej odłożę zakup pojedynczych części w czasie. Pytanie do was, ile najmniej muszę wydać, żeby złożyć przyzwoity zestaw, który będzie w ogóle można nazwać kołami i który spełni moje wymagania? Da radę za 400? 500? Proszę o pomoc i przepraszam za jakiekolwiek błędy językowe, wróciłem właśnie z RCKiK i trochę jestem zamglony
lewocz Napisano 14 Stycznia 2016 Napisano 14 Stycznia 2016 Mam przednie koło do sprzedaży. http://olx.pl/oferta/kolo-rowerowe-przod-28-cali-piasta-boplight-lozyska-maszynowe-3-CID767-ID9RUJ9.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.