Skocz do zawartości

(do 4500 zł) trek Superfly 5 2016

olaff28

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Też Cie witam. Ja mogę za 3500 ale nie kupuję :) a ile jest wart to zależy jaki rower potrzebujesz, czy wielkość i geometria będzie dla Ciebie odpowiednia.

Napisano

Mam 177 i 83 kg i przymierzałem 18,5 ,Miałem dwa lata przerwy i chcę znowu zacząć , głównie jazda w terenie i może jakieś małe maratony na początek.

• Mod Team
Napisano

Mam 177 i 83 kg i przymierzałem 18,5

Przy moich 176cm lepiej się czułem na 17,5". Jak jest możliwość to warto przymierzyć się do jednego i drugiego. Za duża rama to mordęga.

• Mod Team
Napisano

To że jest tylko 18,5" to wcale nie znaczy że masz kupić bo jest tanio.

Ale wcale nie twierdzę że ten rozmiar w Twoim przypadku nie będzie ok. Bo nie wszyscy mają taką samą budowę i proporcje.

Na 26" też jeździłem na ramie18".

Napisano

Czy ten Trek jest taki duży to kwestia do dyskusji, zasięg Reach ma prawie taki sam Kross Level B8 w rozm. 17" , Stack - czyli wysokość do górnej krawędzi główki ramy  jest mniejsza niż w Kross 17"  o 23 mm. ... 

Napisano

Na miejscu jest tylko 18,5 i19,5

teraz pytanie czy mówimy o rozmiarze rzeczywistym czy wirtualnym?

przy 180 i nodze 85 mierzyłem 18,5 i 17,5 rzeczywistej i wybrałem mniejszy.

Napisano

na ramie widnieje rozmiar18,5 czyli jest to rozmiar wirtualny czy rzeczywisty

dobra na stronie treka znalazłem

Numer rozmiaru ramy 18,5 in - Rozmiar rzeczywisty ramy 17,5in czyli jest ten rozmiar ok.

Napisano

Jeżeli podawany jest tylko jeden rozmiar, to w przypadku Treka chodzi zawsze o rozmiar wirtualny. Przy 177 wzrostu mam rozmiar 18,5" (rzeczywisty 17,5). Według strony Treka też ten rozmiar jest rekomendowany:

17,5" (16,5") - 165-175 cm

18,5" (17,5") - 173-180 cm

Jak dla mnie 18,5 (17,5) jest przy wzroście 177 jak szyty na miarę i zapewne dla osoby o typowych preferencjach to będzie lepszy rozmiar.

Napisano

Byłem dzisiaj przymierzyć i faktycznie jest to rozmiar 18,5 rzeczywisty 17,5 ,tylko mam dylemat bo za małą dopłatą mogę mieć Superfly 6 .

Napisano

LTD to raczej rekreacyjna geometria. Rama treka jest zdecydowanie dłuższa i pozycja na obu rowerach będzie różna. Jeżeli ma to być rower także do wyścigów, to raczej szedłbym w stronę treka.

Napisano

Byłem dzisiaj w sklepie gdzie akurat mieli na serwisie superfly 7 w rozmiarze do którego się przymierzam  i to co zobaczyłem trochę mnie zaskoczyło.Chodzi o to że osoba na nim jeżdząca jest podobnego wzrostu  i ma już drugą sztycę, która znowu lekko zaczeła się wyginać z racji wysokiego wysunięcia.Powiedzieli mi żebym się jeszcze przymierzył do 19,5 na 18,5 bo będzie lepsza Słysza ktoś z was o podobnych przypadkach .

Napisano

A ile waży ten użytkownik? Ja ani razu nie spotkałem się z wygięciem sztycy w Treku. Zakładam więc że jest ciężki albo ma ciężki styl jazdy.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...