Rastie Napisano 12 Stycznia 2016 Napisano 12 Stycznia 2016 Znowu Was pomęczę Do tej pory moje wyprawy były głownie jednodniowe. W tym sezonie będzie inaczej gdyż chce przejechać West Highland Way w Szkocji. Nie powinno mi to zająć więcej niż 4 dni. W związku z tym mam pytania dotyczące transportu bagażu. Szosa ewentualnie szosa/drogi polne wg mnie pozwalają na użycie sakw ( i pięknie - są sakwy problem z głowy). Jak wygląda sprawa w górach? Wydaje mi się ze sakwy nieszczególnie zdają egzamin. Możliwe zaczepy, rozdarcia oraz problem na wąskich ścieżkach (gdzie przykładowo z lewej masz ścianę górska a z prawej miliard metrów w dol) - zal by było stracić równowagę. I tu rodzą się pytania : 1) Czy użyć małych sakw plus niewielki plecak? 2) Większy plecak oraz przytroczona karimata i namiot do roweru? 3) Większy plecak plus sam bagażnik jako platforma dla karimaty i namiotu? A może macie jakieś swoje patenty? Podzielicie się?
talento259 Napisano 12 Stycznia 2016 Napisano 12 Stycznia 2016 Zrób wszystko żeby nie mieć plecaka. To on najbardziej przeszkadza.
dovectra Napisano 12 Stycznia 2016 Napisano 12 Stycznia 2016 http://www.forumrowerowe.org/topic/190408-bikepacking-podroze-na-rowerze leniuszek co? poszperaj
Rastie Napisano 12 Stycznia 2016 Autor Napisano 12 Stycznia 2016 nawet w gorach? Cholera myslalem ze w przypadku gor to wlasnie plecak jest lepszym wyborem...
Mod Team IvanMTB Napisano 12 Stycznia 2016 Mod Team Napisano 12 Stycznia 2016 Co komu pasi. Ja osobiście preferuję plecak nad obwieszaniem roweru. Sakwy, torby, plecak lub kombinacja dowolnych 3 elementów. Wybór należy do wyborcy. Szacunek... I.
kamfan Napisano 12 Stycznia 2016 Napisano 12 Stycznia 2016 Na asfalt/szutrówki zdecydowanie sakwy. W góry zdecydowanie plecak z tym, że im lżejszy tym lepszy. BTW na 4 dni wziąłbym 1-2 komplety ciuchów + podstawowe narzędzia + przeciwdeszczówka + PORTFEL (bez problemu zmieścisz do plecaka 10 l)
lewocz Napisano 14 Stycznia 2016 Napisano 14 Stycznia 2016 Jeśli wyjazd ma prowadzić po drogach to tylko sakwy. Plecak to tylko gdy w ciężki teren. Sakwy dają komfort i możliwości wygodnego spakowania całego majdanu, a możne z nimi śmigać nawet w całkiem solidnym terenie. Poniżej link z mojego wyjazdu na Ukrainę gdzie z sakwami zrobiliśmy naprawdę solidną trasę. http://rowerowanie.pl/photogallery.php?album_id=45 Z sakwami śmigam już od 20 lat, jak masz jakieś pytania wal w ciemno. I nie kupuj na allegro bo przepłacisz, mam wtyki w hurtownii sportowej, idzie załatwić dobrą cenę na Crosso, Ortlieb, Topeak itp.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.