Arkowal Napisano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Cena katalogowa roweru cube reaction HPA pro 29 to 7999zł.Czy warto go zakupić z 10% rabatem? Z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Nom, z rabatem zawsze warto kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Temat i tak zostanie zaraz zamknięty ... za brak [ ] Ale co tam ... Za alu rower na Rebie bez sztywnej osi z tyłu dać 7200 ?? W życiu . Pomijam fakt że rower o nazwie jak z tematu katalogi mi wypluwają za 6599 Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 12 Stycznia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Koledze chodziło pewnie o ten : http://sklep.sportprofit.pl/pl_PL/p/prod/13387?utm_source=skapiec.pl&utm_medium=referral Rower ma obie osie sztywne Także zamiast plusika powinien być minusik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkowal Napisano 12 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 KrissDeValnor zgadza się. Chodzi dokładnie o ten rower. rzezniol nie sądzie, że wyświetla Ci się cena 6599:-) chyba, że z roku 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 @@Arkowal, dlatego podaje się dane konkretne a nie przypuszczalne ... nikt na forum nie jest wróżem Maciejem aby wiedzieć o czym konkretnie gadamy ... Tak czy siak drogo ... niemiecka konkurencja Cube`a potrafi dać rower w podobnej specyfikacji i niższej cenie. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 13 Stycznia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Za niecałe 6,4 k jest GTC PRO 2015 w rozmiarze 17 " : http://sklep.sportprofit.pl/pl_PL/p/prod/10061?utm_source=skapiec.pl&utm_medium=referral Czyli jest węgiel i sztywne osie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkowal Napisano 13 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Dzięki za info.Naprawdę fajny rowerek jak dla mnie.Niestety rozmiar 17 jest nieco mały jak na mój wzrost 176cm.Początkowo widziałem hpa pro z roku 2015 o rozmiarze 17 ale mi odradzano.Rower juz kupiony,czekam za dostawą Pozdrawiam Artur K Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Przy wzroście 180 latam na 29`nerze 17,5 cala ... i czuje się na nim swietnie. Zanim podejmiesz decyzję przymierz się ... W tych rowerach istotna jest długość ramy i przekrok a nie jej "fizyczny rozmiar". Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkowal Napisano 13 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Dzięki.Już po bólu :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 14 Stycznia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Nie mów,że przy 176 cm wzrostu wziąłeś 19 " Do konkretnej jazdy 17 " to jest max.,no ale co kto lubi ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkowal Napisano 14 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Jak widać zdania są podzielone.W dwóch sklepach doradzano mi 19.Nie miałem możliwości przymiarki.To pierwszy MTB po blisko 20 latach wiec ciesze się z 19.Jeśli się wkręce a będzie nie zbyt wygodny sprzedam i zakupie 17 :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Jak widać zdania są podzielone.W dwóch sklepach doradzano mi 19. Bo jak stoi na sklepie to trzeba sprzedać ... a że ludzi ponad 180 cm wzrostu niewielu to wciskają niższym. . no ale co kto lubi .. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkowal Napisano 14 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Zarówno 17" jak i 19" na sklepach nie było.Wszystko na zamówienie:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 na tym forum są tacy co twierdzą że kuby są przykrótkie etc ale czy to oznacza że trzeba kupować tego roweru z za dużym przekrokiem, za długą podsiodłówką? nie ... jak ktoś nie lubi przykrótkich ram nie kupuje C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 14 Stycznia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 W tym przypadku ramy nie są wcale takie krótkie,bo HPA PRO 17 " ma horyzontalnie 58,5 cm ,a 19 " 60 cm. GTC PRO odpowiednio prawie 59 i 61 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkowal Napisano 14 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 No wiec żaden problem czy to 17 czy 19:-)kwestia kto na której będzie się lepiej czuł.2 cm chyba nie robi aż tak wielkiej różnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Mieć 2 cm pod jajkami do rurki a ich nie mieć to gigantyczna różnica ... Złamałeś podstawową zasadę w doborze roweru ... nie przymierzyłeś się ... To że na jednym rowerze/rozmiarze będzie lepiej niż na drugim to norma, tylko nie mierząc obu nawet tego nie będziesz wiedział. Czekamy teraz na temat bolą mnie plecy, nadgarstki, czy co tam jeszcze może boleć Życzę ci żebym się pomylił. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkowal Napisano 14 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Zapewne będą boleć.Nie siedziałem na rowerze z 15 lat,prace mam siedzącą i ostatnio mało ruchu.Widzę,że co niektórzy przejęli się tym bardziej niż ja.To tylko rower i nie kosztował mnie majątek:-)Gdy zajdzie tylko taka potrzeba bez problemu mogę go wymienić:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Skoro ... To tylko rower i nie kosztował mnie majątek To poco pytanie o ... 7999zł.Czy warto go zakupić z 10% rabatem? Gdy zajdzie tylko taka potrzeba bez problemu mogę go wymienić W sumie kto bogatemu zabroni ... Tylko całe jajo polega na tym ze jak już o coś pytasz to wnioskuję ze szukasz porady ... Więc musisz przyjąć na klatę to że kupując najprawdopodobniej za duży rower nikt na forum bądź co bądź specjalistycznym nie klepnie cię w plecy i powie "dobry wybór" . W butach też chodzisz za dużych bądź za małych ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkowal Napisano 14 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 rzeznil oj uparłeś się:-) Pytałem o wycene roweru a nie o porady odnośnie rozmiaru. Nikt nie lubi przepłacać. Kupując nieruchomość z rynku wtórnego za np. 700tys zł zapłaciłbyś tyle czy będziesz robił rozeznanie? To tak na szybko. Być może ja jako laik zostałem przez doświadczonego sprzedawcę wprowadzony w błąd. Jeśli Cię to uspokoi napisałem maila do sklepu z prośbą o wymianę na mniejszy rozmiar. Rower jeszcze nie został wysłany. Jeśli okaże się zbyt póżno pośmigam z rok i sprzedam za parę groszy:-) Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.