Mieteczek Napisano 11 Stycznia 2016 Napisano 11 Stycznia 2016 Witam Jakiej firmy produkty polecacie, a które należy omijać do systemu No Tubes(wentyl, mleczko, taśma). Pozdrawiam
bobiik Napisano 11 Stycznia 2016 Napisano 11 Stycznia 2016 Informacji na Twoje pytanie na forum jest multum. Wystarczy poszukać. Caffelatex -mleko i wentyle Duct tape- tasma na obrecz
GTZaskar1991 Napisano 11 Stycznia 2016 Napisano 11 Stycznia 2016 Mleko - też kupiłem Caffelatex, ale po przeczytaniu całego tematu gdzie jeden z użytkowników Leo2 zrobił sam swoje to teraz zdecydowanie bym kupił jego, bo po przeczytaniu (3 dni czytałem po kilka godzin) wielu tematów na polskich forach i zagranicznych, to jego mleko jest jakości coś pomiędzy Caffelatex i Stan, czyli wyrób dobry. W sumie to znam skład teraz i chyba sam zrobię następnym razem. Wentyle - Rubena, najtańsze, nic lepszego nie trza. Można wyciąć ze starej dętki, ale będziesz musiał wlewać przed całkowitym założeniem opony. Taśma - podobno (tak jak podobno Heineken...) najlepszą jest Gorilla Tape, ale zwykła Pattex lub inna za 10-15 zł z marketu będzie ok, byle nie była za szeroka i za wąska, przykładowo do ZTR Crest zaleca się od 21 mm do 25 mm. Duct b. popularna. Wybór b. szeroki. Wątek o konkretnych zestawach, które zostały w praktyce montowane z sukcesem lub jego braku: http://www.forumrowerowe.org/topic/167650-tubeless-zbior-dzialajacych-zestawow/ - podlinkujemy wewnętrznie forum, będzie się lepiej pozycjonował
Mieteczek Napisano 13 Stycznia 2016 Autor Napisano 13 Stycznia 2016 Może ktoś potwierdzić, że wycinanie wentyli z dętek to sprawdzona metoda?
semow Napisano 13 Stycznia 2016 Napisano 13 Stycznia 2016 Lepsza wg mnie jest opaska z dętki z wentylem.
leo2 Napisano 15 Stycznia 2016 Napisano 15 Stycznia 2016 A co do mleczka autopromocja nie hańbi więc polecam swoje. http://www.forumrowerowe.org/topic/86307-uszczelniacz-do-opon-domowej-produkcji/
Mieteczek Napisano 15 Stycznia 2016 Autor Napisano 15 Stycznia 2016 Już zrobiłem zamówienie na twoje mleczko
HarveyDent Napisano 16 Stycznia 2016 Napisano 16 Stycznia 2016 Też polece mleko od leo2 .Rozszczelniłem koło w ramach corocznego serwisu i 4 miesięczne mleko miało się bardzo dobrze. Cena/jakość rewelacja
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.