Grizzli Napisano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Czolem, Powoli rozgladam sie za amortyzatorem do mojego HT. Z tematem amorkow nie mialem do czynienia ladnych kilka lat, dlatego pytam tu o porade. Zalozenia sa takie, aby pasowal pod kolo 29, pomiescil opone ~2.35, skoku 100mm, rura sterowa prosta 1 1/8 i najlepiej sztywna os 15mm. Budzet jakis tam mam ale majatku na to nie chce wydac. Golenie najlepiej > 32mm bo jednak swoje waze. Dobrzy by tez bylo, gdyby byl latwy w serwisowaniu - sam serwisuj sobie rowery. W gre wchodzi raczej nowy, ewentualnie uzywany z dluuuga rura sterowa Pozdro G. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Czołem. Pogadaj z użytkownikiem ACTIVIA, który handluje suntourem. Modele Epicon/Epixon cieszą się dużą popularnością i dobrym stosunkiem cena/jakość, miałem pod sobą wersję pod 26 cali i było dobrze. Nie tak dobrze jak Reba, ale niewiele gorzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 11 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 O Suntourach wiem i przegladalem wstepnie interesujace mnie modele. Najgorzej jest wlasnie z kombinacja sterowki 1 1/8 i osia 15mm. Z mojego rozeznania wynika, ze Reba jest rowniez w takiej opcji i niektore marcoki i chyba Manitou Tower Pro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Manitou Tower ma bardzo dobre opinie, aczkolwiek nie miałem pod sobą to może niech ktoś inny się wypowie. Reba zawsze spoko, chociaż podobno te nowe modele to już nie to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 11 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Tower Pro, Reba, Axon. Czym sie interesowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczet190399 Napisano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Reba bardzo droga 2500 PLN. Jak masz kase to i nie żal Ci to kup. Bardzo dobry amor. SR zapytać Activi. On Ci doradzi czy warto Axona, czy wystarczy Ci Epixon. Tego trzeciego nieznam :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 12 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Rebe mozna czasami znalezc za ok 1,5kPLN. Nowe Reby w rajchu to +/- 400ojro. Axon to rowniez wydatek blisko 1500, Tower Pro roznie ale takze w okolicach 1200+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.