Skocz do zawartości

[koła] do szosy PILNE

marco1973

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

shimano bym odrzucił, fulcrum vs mavic? Co ci się bardziej podoba, ja osobiście wziąłbym fulcrumy, mimo tego że są do CX

EDIT: na pewno nie wziąłbym tych maviców z bikestacji-chcesz pilnie, a bikestacja nie zna tego pojęcia..

Napisano

zdecydowałem się albo na DT Spline R24 (moge je mieć za 700zł)

http://www.bikeatelier.pl/kola-i-komponenty/zestawy-kol/ko-a-dt-r24-spline

albo Fulcrum Racing 5CX (róznią się od zwykłych Racing 5 dodatkowym uszczelnieniem łozyska tylko) za 764zł

http://www.cyklomania.pl/fulcrum-kola-racing-5-cx-hg11,id4894.html

co polecacie? wygląd przemawia za Fulcrum, ale jest jeszcze problem części ewentualnie...

• Mod Team
Napisano

Kłaniam,

O ile Fulcrum nie poprawił swoich kół unikałbym.

Ciulowe sprężynki trzymające pieski, nietypowe, dedykowane łożyska, które dodatkowo nie grzeszą długowiecznością.

Mam osobiście złe doświadczenia z 7-kami...

Szacunek...

I.

Napisano

shimano bym odrzucił, fulcrum vs mavic? Co ci się bardziej podoba, ja osobiście wziąłbym fulcrumy, mimo tego że są do CX

Miałeś styczność z tymi Shimano wh-rs31 że tak na starcie je odrzucasz.

Sam jestem nimi zainteresowany i szukam opini użytkowników .

Pozdrawiam Grzesiek

Napisano

niby drobnostki, typu za mało smaru na kulkach, czy luzujące się szprychy, przy jeźdźcu 85 kg wagi strzelały szprychy z tyłu (takie przejścia na serwisie)

może po prostu 3 wadliwe egzemplarze, może się czepiam, może właściciele nieumiejętnie jeździli. Ja w każdym bądź razie bym ich nie brał. ale to moje subiektywne odczucia

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam,a ja mam Mavic Aksium One 2015 z bikestacji,kupione nowe za 600zl i jak najbardziej moge polecic,jestem z tych kol bardzo zadowolony

Napisano

Fulcrumy będą świetne - najlżejsze, z dużym zapasem na Twoją wagę, poradzą sobie nawet na gorszych drogach i będą fajnie hałasować. Tego dźwięku nie da się podrobić:)

Brałbym te Fulcrumy. 

pozdr

Napisano

Super. Mój kumpel jeździ na takich. Waga podobna i cały sezon 2015 przejeździł bez żadnych problemów. On jeździł na nich na Vittoriach Open Corsa CX 25mm. 

Powodzenia i do zobaczenia gdzieś na drodze. 

Napisano

A ja jeżdżę na Shimano najtanszych kołach na szoskę i nie narzekam, porządnie wykonane, serwis łatwy samodzielny. Ale kupiłem je typowo "awaryjnie" i już drugi rok nie chcą się zepsuć, jak za cenę 350zł polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...