Skocz do zawartości

[Btwin do 5000zł] Jakie opinie? Co wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim!
Zastanawiam się nad kupnem roweru na ten rok do kwoty 5000zł i wpadłem na dwie ciekawe propozycje Decathlonu: Rafal 700 i 720 na kołach 27,5.

http://www.decathlon.pl/rafal-700-275-id_8338359.html
http://www.decathlon.pl/rafal-720-275-id_8337929.html

Co powiecie o ty rowerach? Chyba ciężko znaleźć coś w tej cenie na podobnym osprzęcie?
Pozdrawiam i czekam na opinie.

Oczywiście opcja droższa bo lepszy wideł jest. Dla mnie wadą są koła systemowe Mavic'a z tylko 24 szprychami prostymi ale to też zależy od wagi użytkownika i terenu jazdy. W podobnych pieniądzach na tym rozmiarze koła jest też Talon RC Gianta na pełnym XT 2x11. 

Czy te koła są naprawdę takie straszne? Mają słabą opinie w sieci, ale może przy mojej wadze 73 kg nie będzie tragedii, jazda po różnym terenie również górskim.

Talon przynajmniej dla mnie wygląda okropnie ;)

nie róbcie afery koperkowej 
mam koła mavic crossone i zrobiłem na nich już 13 000 km i wszystko nadal się pięknie kręci i dodam jeszcze że koła są do 100kg a moja waga od 100 - 115  (przez cały okres użytkowania potrzebowały tylko raz centrowania)

Przede wszystkim nie można skreślać roweru przez koła. To element wymienialny jak sprawia problemy. Ja bym się ich pozbył bo kwestą czasu były by spore kłopoty przy uszkodzonej choć jednej szprysze. U Ciebie tak być nie musi ale trzeba w razie czego to mieć na uwadze. W normalnym kole da się jechać i bez 2-3 szprych. Tutaj jest to nie możliwe. Kupić rower jak jest na stanie i jeżdzić. 

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...