Huhu Napisano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Z uwagi na to, że fabryczne koła w rowerze są zaplecione 20/24 szprychy, a ja ważę obecnie ponad 100kg i mimo, że waga leci w dół to raczej poniżej 90 kg nie zejdzie, niejako zmuszony jestem złożyć sobie koła. Te przeżyły sezon, ale pod koniec sezonu co przejażdżka to klucz do nypli był w użyciu, poza tym przednie koło przy mocnym deptaniu jest na tyle miękkie, że się ugina i o widełki ociera. Jeżdżę czysto rekreacyjnie, 5-6 razy w roku startuję w triathlonie bez napinki na wyniki. Koła maja być wytrzymałe, sztywne i możliwie lekkie.1500zł z bólem wysupłam, ale chciałby wydać blizej 1000zł. Z robocizną oczywiście. Na chwilę obecną jestem przekonany do poniższych obręczy. http://www.dt4you.pl/1419-rdrr51rpn32s011419-p-2221.html?osCsid=1e32b2724ac08de67fae8883fa07ca77 Moje pytanie brzmi, czy znajdę coś podobnego co będzie albo lżejsze, albo tańsze? Piasty planowałem Novatec, chyba, że kupie lepsze powiedzmy do 500zł. Ostatnie pytanie o szprychy. Jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro0011 Napisano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Sam chcesz składać koła czy szukasz gotowego zestawu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 9 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Osobiście składać nie będę - oddam do kołodzieja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 http://allegro.pl/kola-szosowe-dt-350s-alexrims-da28-dtcomp-od-daveo-i5639665304.htmla może takie koła? obręcze są pancerne, na pewno z 100kg sobie poradzą, można zastosować nyple mosiężne lub alu nyple Pillar DSN żeby wyeliminować ewentualne pękanie nypli podczas użytkowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 12 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Dawid Chętnie złoże u Ciebie koła. Jednak DA 28 to dla mnie za wąska obręcz, fabryczne Scotta maja 17mm i jest ok. Te DT mają 18mm - coś na podobnych zaproponuj. Piasty DT mnie przekonują, mam 340 w MTB i od 3 lat dają radę przy wadze ciężkiej. Co do szprych, 32 zaleca rozsądek, wiem, ze mniej może wytrzymac ale wolę mieć zapas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.