Skocz do zawartości

[koła] Waga ciężka

Huhu

Rekomendowane odpowiedzi

Z uwagi na to, że fabryczne koła w rowerze są zaplecione 20/24 szprychy, a ja ważę obecnie ponad 100kg i mimo, że waga leci w dół to raczej poniżej 90 kg nie zejdzie, niejako zmuszony jestem złożyć sobie koła. Te przeżyły sezon, ale pod koniec sezonu co przejażdżka to klucz do nypli był w użyciu, poza tym przednie koło przy mocnym deptaniu jest na tyle miękkie, że się ugina i o widełki ociera.

Jeżdżę czysto rekreacyjnie, 5-6 razy w roku startuję w triathlonie bez napinki na wyniki.

Koła maja być wytrzymałe, sztywne i możliwie lekkie.1500zł z bólem wysupłam, ale chciałby wydać blizej 1000zł. Z robocizną oczywiście.

Na chwilę obecną jestem przekonany do poniższych obręczy.

http://www.dt4you.pl/1419-rdrr51rpn32s011419-p-2221.html?osCsid=1e32b2724ac08de67fae8883fa07ca77

Moje pytanie brzmi, czy znajdę coś podobnego co będzie albo lżejsze, albo tańsze?

Piasty planowałem Novatec, chyba, że kupie lepsze powiedzmy do 500zł.

Ostatnie pytanie o szprychy. Jakieś pomysły?

Dawid

Chętnie złoże u Ciebie koła.

Jednak DA 28 to dla mnie za wąska obręcz, fabryczne Scotta maja 17mm i jest ok. Te DT mają 18mm - coś na podobnych zaproponuj.

Piasty DT mnie przekonują, mam 340 w MTB i od 3 lat dają radę przy wadze ciężkiej.

Co do szprych, 32 zaleca rozsądek, wiem, ze mniej może wytrzymac ale wolę mieć zapas.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...