majster Napisano 3 Września 2006 Autor Napisano 3 Września 2006 po kolei szakq: kupiłem tu: http://www.allegro.pl/item120393339_nowe_h..._5_okazja_.html za 420zł, z tarczą 185mm (już pod enduro). macrianus2: 525 to deore, ale nie te najnowsze (535) ani nie starsze (515). sprawuje się dobrze, chociaż brakuje trochę modulacji. nie pozbyłem się żadnych deorek, tylko kupiłem pojedyńczy hamulec do tyłu, z przodu założyłem zwyczajnie coś lepszego. uchmanek: w tej chwili hamulec działa już dobrze, tylko klamka jest "za miękka". czyli, albo za mało płynu, albo powietrze w hamulcu. najśmieszniejsze, że nie mogę odkręcić hamulca, żeby dolać płynu - jest tak mocno zakręcony . z zakupu jestem zadowolony, chociaż tarczy zdarza się ocierać klocki ( brak specialnych podkładek Avid CPS w przesyłce :/ , zastanawiam się nad komentażem dla sprzedawcy). pozdrawiam
fylyp Napisano 3 Września 2006 Napisano 3 Września 2006 z zakupu jestem zadowolony, chociaż tarczy zdarza się ocierać klocki ( brak specialnych podkładek Avid CPS w przesyłce :/ , zastanawiam się nad komentażem dla sprzedawcy). negatyw. sprzedał Ci niekompletny hamulec !!!
szakq Napisano 3 Września 2006 Napisano 3 Września 2006 rownierz mam z bikestacja ale ze sklepu nie allegro i za komplet dalem 790zł kiedy kupowales?ja ze 2 miechy temu(tez tarcza przod 185)
macrianus2 Napisano 3 Września 2006 Napisano 3 Września 2006 negatyw.sprzedał Ci niekompletny hamulec !!! zanim przywalisz mu komentarz, sprobuj zalatwic sprawe polubownie- napisz maila do sprzedawcy i upomnij sie o podkladki. moze to pomylka, takie rzeczy sie zdarzaja.
majster Napisano 4 Września 2006 Autor Napisano 4 Września 2006 wstrzymałem się z oceną i dobrze zrobiłem. dostałem maila, mają mi przysłać podkładki. przesłałem im rysunek tych washerów . szakq: miałeś zniżkę za zestaw i pewnie więcej szczęścia co do ceny. no cóż, trudno . pozdro edit: o, fu!!!! macrianus2 usuń to g*wno z opisu, plz.
uchmanek Napisano 4 Września 2006 Napisano 4 Września 2006 bez podkladek cps zacisk bedzie w zlej pozycji!! mam dla ciebie dobra rade: nie jezdzij dopolki nie dostaniesz podkladek.
majster Napisano 4 Września 2006 Autor Napisano 4 Września 2006 tyle, że ja już przejechałem ponad 100 km. klocki się jeszcze dostosują, a w to czy tarcza się wykrzywiła wątpię, nie rozgrzewałem jej za bardzo.
macrianus2 Napisano 4 Września 2006 Napisano 4 Września 2006 ale klocki moga sie nierowno scierac o, fu!!!! macrianus2 usuń to g*wno z opisu, plz. ktoro? jest ich kilka...
majster Napisano 6 Września 2006 Autor Napisano 6 Września 2006 to pierwsze chociaż (nie zamieżam sprawdzać czy to to na pewno). na trzecie już się nie nabieram
uchmanek Napisano 8 Września 2006 Napisano 8 Września 2006 tyle, że ja już przejechałem ponad 100 km. klocki się jeszcze dostosują, a w to czy tarcza się wykrzywiła wątpię, nie rozgrzewałem jej za bardzo. nic nie pisalem o krzywieniu sie tarczy. a tak BTW, to wrzuc zdjecie zacisku i tarczy, z checia sie temu przyjze.
Alvaren Napisano 8 Września 2006 Napisano 8 Września 2006 Hope mono mini sa do bani i jest to jeden ze słabszych hampli w dodatku rzeba za niego troche za bulić, Mono 4 nie polecam miałem to coś i jak nie ciekł to problemy z tarczą..........ale M4 sa godne polecenia.... Teraz mam formule oro K24 i są miodzio te polecam a ebay zagranią są czasami po niecałe 500zł z tarczami 180mm
majster Napisano 9 Września 2006 Autor Napisano 9 Września 2006 no, dzisiaj kupiłem śruby o odpowiedniej długości, w końcu wszystko powinno grać. nie mam cyfrówki więc zdjęcia chyba nie będzie :glare: ale jeśli ci zależy uchmanek to zapraszam do Ostrowa na wycieczkę ( 100km w jedną stronę ).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.