Skocz do zawartości

[hamulce tarczowe] hope mono mini czy używane m4?

majster

Rekomendowane odpowiedzi

po kolei ;)

szakq:

kupiłem tu: http://www.allegro.pl/item120393339_nowe_h..._5_okazja_.html za 420zł, z tarczą 185mm (już pod enduro).

macrianus2:

525 to deore, ale nie te najnowsze (535) ani nie starsze (515). sprawuje się dobrze, chociaż brakuje trochę modulacji. nie pozbyłem się żadnych deorek, tylko kupiłem pojedyńczy hamulec do tyłu, z przodu założyłem zwyczajnie coś lepszego.

uchmanek:

w tej chwili hamulec działa już dobrze, tylko klamka jest "za miękka". czyli, albo za mało płynu, albo powietrze w hamulcu. najśmieszniejsze, że nie mogę odkręcić hamulca, żeby dolać płynu - jest tak mocno zakręcony :( .

z zakupu jestem zadowolony, chociaż tarczy zdarza się ocierać klocki ( brak specialnych podkładek Avid CPS w przesyłce :/ , zastanawiam się nad komentażem dla sprzedawcy).

pozdrawiam

wstrzymałem się z oceną i dobrze zrobiłem. dostałem maila, mają mi przysłać podkładki. przesłałem im rysunek tych washerów :P .

szakq:

miałeś zniżkę za zestaw i pewnie więcej szczęścia co do ceny. no cóż, trudno :002: .

pozdro

edit:

o, fu!!!! macrianus2 usuń to g*wno z opisu, plz.

Hope mono mini sa do bani i jest to jeden ze słabszych hampli w dodatku rzeba za niego troche za bulić, Mono 4 nie polecam miałem to coś i jak nie ciekł to problemy z tarczą..........ale M4 sa godne polecenia....

Teraz mam formule oro K24 i są miodzio ;) te polecam :P a ebay zagranią są czasami po niecałe 500zł z tarczami 180mm

no, dzisiaj kupiłem śruby o odpowiedniej długości, w końcu wszystko powinno grać. nie mam cyfrówki więc zdjęcia chyba nie będzie :glare: ale jeśli ci zależy uchmanek to zapraszam do Ostrowa na wycieczkę :) ( 100km w jedną stronę :) ).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...