alkamid Napisano 7 Stycznia 2016 Napisano 7 Stycznia 2016 Mam w rowerze hamulce V-brake, w których ostatnio starły się bloczki. Myślałem, że tak jak zawsze wymienię je na nowe, podreguluję i będą działać. Tym razem jednak nie mogę dojść do ładu z ich zaciskaniem i odbijaniem. Mimo małej odległości (~1mm) bloczków od obręczy, naciśnięcie klamki nie skutkuje porządnym hamowaniem. Na pierwszym filmiku ( ) widać, jak linka nie wraca i tym samym klamka nie odbija, a na drugim ( ) jak nieznacznie ściągane są bloczki przy naciśnięciu klamki. Dla porównania filmik z klamką od przedniego hamulca ( ), który działa wzorowo. Czy to wygląda na zużytą linkę, czy raczej coś z klamką? I czy ta rdza na końcowym "pancerzu" linki może też przeszkadzać?
Maciek226 Napisano 7 Stycznia 2016 Napisano 7 Stycznia 2016 prawdopodobnie zatarla się linka w pancerzu
Mod Team michuuu Napisano 7 Stycznia 2016 Mod Team Napisano 7 Stycznia 2016 Patrząc na rdzę na fajce, proponuję zacząć od wymiany linki, pancerza i fajki.
alkamid Napisano 7 Stycznia 2016 Autor Napisano 7 Stycznia 2016 A te fajki są w standardowych rozmiarach? Taka 90 stopni powinna być dobra? http://www.chainreactioncycles.com/clarks-v-type-guide-pipe-and-boot/rp-prod71644?gs=1
perfectflow Napisano 7 Stycznia 2016 Napisano 7 Stycznia 2016 Rany boskie, ta rdza to masakra tak jak wyżej linki, pancerze fajki do wymiany i porządne smarowanie piwotów.
Classified Napisano 7 Stycznia 2016 Napisano 7 Stycznia 2016 Hardcorowa fajka. Robisz z roweru rat roda czy jak?
alkamid Napisano 12 Stycznia 2016 Autor Napisano 12 Stycznia 2016 Dzięki, linka i fajka wymienione, hamulce działają. Oszczędzę Wam widoku wnętrza tamtej fajki (;
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.