Skocz do zawartości

[rower] MTB do 2-3 tyś zł

Kajto

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie!

Mam 22 lata, 185cm wzrostu (noga 80cm) i ok 100kg wagi. Od 5 lat zajeżdżam po lasach B'Twin Rockridera 5.1 (rama 530mm, 26er). Jakiś czas temu bardzo zainteresowałem się maratonami MTB i w trakcie sezonu chcę zmienić sprzęt, gdyż przestaje mi już wystarczać. :) 

Budżet to 2000 zł + 1000 zł na modyfikacje lub 3000 zł za gotowy rower. Rama? Hardtail. Średnica koła? Raczej 27.5'', ale może przekonacie mnie do 29''. Ma być to sprzęt na dwa, trzy sezony w maratonach i wypady w polskie góry, a potem wyłącznie jako treningówka. Potraficie mi coś doradzić?

Napisano

Ceny rowerów poszły do góry a i to co do tej pory było do 3K wypadało dość kiepsko. 29er by się również nadał ale w tej kwocie kupisz raczej padaczkę, czy bardziej skarbonkę do której trzeba będzie dokładać. 

Napisano

Ceny rowerów poszły do góry a i to co do tej pory było do 3K wypadało dość kiepsko. 29er by się również nadał ale w tej kwocie kupisz raczej padaczkę, czy bardziej skarbonkę do której trzeba będzie dokładać.

To fakt. Możesz jeszcze spróbować dorwać jakiś model z 2015. W 2016 prawie wszyscy podnieśli cenę, Kross ze swoim B7/R7 pozytywnie zaskoczył ale to już 4 tys...
Napisano

Rok temu zimą kupiłem Krossa A8 model 2014 za 2800zł na wyprzedaży. Poszczególne elementy są świetne i nie wymagają za bardzo upgradowania. Rower miał parę usterek wynikających z fuszerki producenta, ale ze wszystkim poradziłem sobie sam, w garażu, bez dużej ilości narzędzi. Za taką cenę wybaczam, wiedziałem na co się piszę. Świadomie zdecydowałem się na tego producenta, spodziewałem się kłopotów, ale stosunek ceny do osprzętu był doskonały. Przez rok dopieściłem sprzęt i teraz rowerek jest idealny ;)

Jak dobrze poszukasz to jeszcze kupisz ten rocznik w podobnej cenie, warto się targować bo są sklepy, które mają go na magazynie i nie mogą sprzedać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...