lady Napisano 12 Września 2006 Udostępnij Napisano 12 Września 2006 jestem zupełnie początkująca, mógłby ktoś napisać jak sie robi manuala (i bunnego) ale kroczek po kroczku...jak sie najlepiej wybic ?gzie cieżar ciała itd.....bo nie potrafie zabardzo wybić przedniego koła i nie wiem czy to brak siły czy techniki raczej prosze o maxx wskazuwek nawet tych najdrobniejszych! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatMax Napisano 12 Września 2006 Udostępnij Napisano 12 Września 2006 jak ciężko ci podnieść rower to podnoś go techniką taką jakbyś go wypychała i kieruj w górę... pchnij kierą i nogami a potem w górę - będziesz mogła podnieść na odpowiednią wysokość do manuala i jak szybko rower w przód pchniesz jak będzie na 1 kole to bunny ci wyjdzie - jedna z kilku technik... ale ogólnie pamiętaj, że podnoszenie przodu to nie tylko siła - technika i kierunek wypchnięcia/pociągnięcia kiery ważny jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MetropolisXfighter Napisano 12 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2006 lady najlepiej zobacz jak inni to robią, wiesz... teoretycznie umiem KAżDY trick lecz gorzej wychodzi to w PRAKTYCE dlatego tez zamiast siedzieć na forum zobacz jak jeźdza inni raiderzy... aha na jakim rowerku jeździsz? pzdr. a tak nawiasem jak zrobić kangaroo? :question: bo raz sie udało ale jak jestem na tylnim kole ręce proste to ciągne rower do sieebie i sie wywalam do tył a jak prubuje podskoczyc to macham rowerem w tył i przód jak bym się ruch*ł i upadam na ziemie naprawde ni wiem sorry za błedy ale pisałem na szybko jakby co możecie mnie pobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lady Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 a jeżdrze na UMF hardy5 (na razie niestety jeszcze z amorem RST gila plus t6 ale jestem w trakcie wymiany na Marzocchi Dirt Jam Pro....chce go wymienić zanim się rozleci a ja się zabije ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatMax Napisano 14 Września 2006 Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Słusznie - dziewczyna na rowerze, to cenny towar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cornelious Napisano 20 Września 2006 Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Fakt rzadko sie widuje dziewczyne freestylujacą na rowerze ale przejchodząc do evo... jak wykręcić 180 sucho w podskoku?(ale zmotałem:P) bo za nic nie mogę tego wykombinować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MetropolisXfighter Napisano 8 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Pisze bo musze dswierzyc ten zapomniany temat:D teraz mozecie (jesli nie to o czym innym) opisac przepis na pivot bo dla wielu jest to wielki kłopot no i to by było na tyle pamietajcie rozwiajajcie ten TEMAT pzdr.matt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Jack Napisano 10 Października 2006 Udostępnij Napisano 10 Października 2006 A czy wie ktoś, jak przeskoczć przez murek lub wskoczyć na niego z manuala? Manual nawet mi wychodzi tylko mam problem ze skakaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 13 Października 2006 Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Przeskoczyć murek? zrób bunny-hopa tylko postaraj się wylądować na oba koła, nie będzie tak twardo i na pewno nie przelecisz przez kierałkę (przy WSKAKIWANIU na murku polecam wskoczyć tak, żeby najpierw przejechać kawałek na przednim kole). A z manuala na murek - wydaje mi się (jeszcze tego nie ćwiczyłem dokładniej) że musisz po prostu podskoczyć jak przy tricku "kangaroo" i potem przy lądowaniu na murku przechylić się troszkę do tyłu (ale bez przesady). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MetropolisXfighter Napisano 2 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Tiaa a ja cały czas odświerzam temat bo warto:)) ma ktos może linka do NWd7 lub 4 full? byłbym wdzięczny pzdr BUHAHAHA fajny jest dziadek z dziurkas show zobaczcie sami:) http://video.google.com/videoplay?docid=47...docidfeed&hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RzemieN Napisano 4 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 BARSPIN Teoretycznie mozna go wykonac na prawie kazdym siodelku, najlepiej gdy jest miekkie w miejscu ktorym chwytamy nogami [udami, kolanami] jak kto woli ja wole 2 opcje:P 1)Jezdziemy z mozliwie mala predkoscia [po obrotu korby starczy] 2)Ustawiamy pedały w pozycji poziomej 3)Odrywamy kierownice od ziemi jednoczesnie chwytajac kolana i kiedy czujemy ze sie unosi energicznie i ZDECYDOWANIE krecimy kierownica Najwazniejsze jest zdecydowanie i na poczatku najlepiej krecic jak najmocniej nie mozna sie bac ze kolo stanie nam w poprzek do kierunku jazdy - na poczatku to normalnie. Wytlumaczyc tego piszczac na kompie nie da sie zbytnio najlepiej widziec sam nauczylem sie krecic barspina w 1 dzien okolo 3h treningu a dopiero z czasem przyjdzie Wam łapanie kierownicy w powietrzu, barspin z przeszkody Jezeli chcecie probowac lapac to jedna zasada! Prawa reka kreci lewa łapie i na odwrót Na fotce widac wyraznie jak ustawic pedala i chwytac siodło [klik] Polecam siodla bmx;owe najwazniejsze zebyscie mogli je pomacac:P musza miec miekki bok, bo spotkalem sie z siodlami GT od bmx ktore sa beznadziejne ;/ twarde jak kamien, ja osobiscie uzywam siodla VELO BMX za 35 zl i jestem bardzo zadowolony po calym dniu jazdy nie bola nogi a barspinow sporo... Nie lekajcie sie napuchnietych kolan - na poczatku to norma po jakims tygodniu nawet nie bedziecie czuc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlisek Napisano 2 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Ja mam male pytanko co do manuala. Od 2 dni ucze sie go robic. Wychodzi juz dosc dobrze tylko mam problem. Na pocztaku nie uamielm sie przelamac zeby wyprostowac rece bo czulem ze lece do tylu. Ostatnio mi sie udalo i zaczyna wychodzic tylko czy gdy jestem juz w gorze powinien troche operowac tylnim hamulcem zeby nie leciec do tylu? Wczoraj udalo mi sie przejechac jakies 20m ale po tym polecialem na plecy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MetropolisXfighter Napisano 15 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Siema Siema pisze bo przypomniało mi sie ze kiedys zakładałem ten temat xD Jak zrobić 180 z murku? nawet nie wiem jak zacząc pozdro i czekam na opdowiedzi :!!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.