Piotrek383 Napisano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Cześć. Zastanawiam się na w/w siodle, szerokość pasuje, mam aktualnie twarde 148 mm i podpiera dobrze, lecz doszedłem do wniosku że do mojej zróżnicowanej jazdy wygodniej będzie na czymś miększym, teraz nie jest mi zbyt wygodnie (ale nie o tym temat). Chciałbym się dowiedzieć od osób które te siodło mają lub miały, jak się sprawuje, czy jest wytrzymałe na przetarcia, jakość prętów i inne takie. Kolega śmiga na WTB Volt Comp i siodło krzywi się na jedną stronę, stąd moje wątpliwości co do jakości tych siodełek. Interesuje mnie dokładnie taki model, wygląda na wygodne, może przypasuje Nie znalazłem zbyt dużo o tym dokładnie modelu, wiem że występują różne, ze szwami itd... Jeśli ktoś takie ma proszę o odpowiedź. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talento259 Napisano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Miałem to siodełko w rowerze GT. Świetne jak dla mnie, szerokie, stabilnie sie w nim siedzi. Po około 1500km starł się napis WTB na boku i zrobiło lekkie pofałdowanie skóry. Poza tym nic, można było opierać rower siodełkiem o ścianę i nie było żadnych śladów. Raczej do jazdy w spodenkach z wkładką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 7 Stycznia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Tu dużo zależy od rocznika. Miałem stare PureV Comp, jakieś 4-5 sezonów przejeździło, napisy się pościerały, szwy też, a siodełko całe, wciąż wygodne i do użytku. Słowem b. dobra jakość. O tych z obecnego rocznika słyszy się opinie że to już nie to... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Yep. Ujeżdżałem dwa sezony temu WTB Silverado, jakiś wyższy model ze śliczniusimi srebrnymi napisami i skóropodobną powłoką. Nie wytrzymał sezonu, napisy poodłaziły, skóra poszarzała i powycierała się miejscami do postaci zamszu, a siodło zaczęło skrzypieć i strzelać. Miałem pod ręką budżetową wersję WTB Volt (pewnie odpowiednik obecnego Comp), więc ww. wywaliłem w cholerę i jeżdżę na Volt po dziś dzień i sobie chwalę. Ciche, wygodne, nic nie odłazi, nie skrzypi i nie strzela. Jeżeli więc mogę coś doradzić, a raczej odradzić, to inwestowanie w wyższe modele WTB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 7 Stycznia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Mam dwa modele Pure V. Jdene antyczny, prawdopodobnie mający 10+ lat, popękany ale ciągle komfortowy i troszkę młodszy za to z tytanowymi prętami i pokryciem ze skóry naturalnej. Oba bardzo pasują memu odwłokowi... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Również dokładam się do pochlebnych opinii o modelu Pure V. Przerabiałem Rocket, Devo, Silverado, Pure i jakieś do DH Wszystkie prócz Sileverado mega wygodne. Wielu osobom doradzam przy kupnie siodełka właśnie któreś ze stajni WTB. Jest duża szansa, że podejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek383 Napisano 7 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Dziękuje za opinie. Podjadę jeszcze zobaczyć co mają w sklepie w mieście, ale raczej zdecyduje się na WTB. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 I nie pożałujesz. Mam ten model tylko starszy, sprzed dwóch lat. Jest bardzo wygodne i nadal w bardzo dobrym stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczet190399 Napisano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Mam Pure V i sprawuje się dobrze. (dobre siodło w dobrej cenie). W drugim rowerze mam Pure PRO i to siodło wygląda juz znakomicie. Jakość wyjkonania nieporónywalna lepsza od Pure V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 21 Stycznia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Nie dałbym ręki pod topór za pewność że się nie zawiedzie, miałem Pure V-race i v-rocket. Kompletnie nie moja bajka i nie "mój" kształt, nieznośnie gniotły w kości kulszowe, problemem było przejechanie 40-50km :\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.