Skocz do zawartości

[Koła 26"] Jakie koła kupić

simug

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A jak to wyglada gdyby była tam piasta na oś 15 mm i  przez jakis rok stosować redukcje. Pożniej zmiana amortyzatora i żeby nie zmianiac piasty wyciągam redukcje i mam. Warto to stosowac ??

Napisano

Mozna takie rozwiązanie stosować. Aczkolwiek wtedy odpada zastosowanie piast DT 370 straight pull, bo te wersje nie są dostępne na 15mm

Napisano

MOże być 12 mm, jaką piaste wtedy Byś proponował ? Ile kosztowałby mnie taki komplet? NIe ma jakiś luzów przez te adaptery i czy posiadasz takie na stanie?

Napisano

12mm z przodu też jest możliwe, ale w rowerach przełajowych ;) kolejny standardzik na 2016r żeby nie było za łatwo ;)

Jak chcesz zestaw z przednią piastą na 15mm to pisz na priv i tam możemy coś ustalić, jednak zastanawiałbym się czy potrzeba 15mm z przodu przy kole 26cali.

Przy 29er czy 27.5 ma to sens, ale 26 cali nie jest aż tak sponiewierane żeby trzeba było je usztywniać ;)

Napisano

Jest taka sama różnica jak przy innych rozmiarach, sztywniej i tyle. Oczywiście trzeba to rozpatrywać w postaci całego układu widelec-oś-koło, tyle że raczej nie ma goownianych widelców pod 26” z osią 15ką ;)

Napisano

Dzięki za odpowiedzi, fakt pomyliłem się ale od tego mam Was Zebyście mnie poprawili. Biore komplet.=, a jak już będę s=śmigał to mogę coś skrobnąc na temat tych kół. Pozdrorower 

Napisano

Ja już mam swoje w domu :) polecam kolege Dawida, kółka złożył z czerwoną piastą, nyplami i białymi szprychami.

Dla mnie wyglądają super 

post-103503-0-85262400-1452873278_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...