Gregorkross Napisano 6 Stycznia 2016 Napisano 6 Stycznia 2016 Witam Chciałbym zmienić piasty w Krossie R3 seria to: Piasta tył Joy Tech D142DSE 36otw. tarcza na 6 śrub , Piasta przód Joy Tech D041DSE może ktoś poleci coś lepszego w rozsądnej cenie
siemalysy Napisano 6 Stycznia 2016 Napisano 6 Stycznia 2016 Miałem koła z tymi piastami w moim Krossie. Nic z nimi się nie działo. U mnie szprychy zaczęły pękać. Po wymianie kompletu szprych znów problem się powtarzał. Wymieniłem całe koła. Wydaję mi się, że wymiana piast w tych kołach nie ma sensu. Chyba, że zmieniasz amor i potrzebujesz mieć z przodu sztywną oś.
Gregorkross Napisano 6 Stycznia 2016 Autor Napisano 6 Stycznia 2016 Chciałem wymienić bo tył trochę faluje kaseta i drażni mnie to
siemalysy Napisano 6 Stycznia 2016 Napisano 6 Stycznia 2016 Ale całe koło ci faluje? Czy tylko kaseta? Jeżeli kołem ruszysz na boki i nie czujesz luzu, a podczas obracania koło się obraca bez oporów to piasta powinna być ok. Natomiast jeżeli kaseta faluje to bębenek może mieć luzy.
siemalysy Napisano 6 Stycznia 2016 Napisano 6 Stycznia 2016 Możesz poszukać nowy bębenek i tylko to wymienić.
Gregorkross Napisano 6 Stycznia 2016 Autor Napisano 6 Stycznia 2016 Nie wiem tylko jak długo wytrzyma bębenek po wymianie
Mathiu Napisano 6 Stycznia 2016 Napisano 6 Stycznia 2016 Twój problem, to kwestia wizualna, część piast tak ma i nie świadczy to o zużyciu, czy też złej pracy.Kup novateca jak chcesz dość tanio. Stalowy bębenek na 36 otworów powinno kosztować poniżej 90zł
siemalysy Napisano 6 Stycznia 2016 Napisano 6 Stycznia 2016 Zawsze moźesz wymienić całą piastę, ale wtedy może sie okazać, że konieczna będzie wymiana szprych, bo te które masz mogą być za długie lub za krótkie. Możliwości zawsze są, pytanie tylko czy jest to opłacalne.
Gregorkross Napisano 6 Stycznia 2016 Autor Napisano 6 Stycznia 2016 To fakt pojeździć trochę i pomyśleć o wymianie całych kółek
Mario029 Napisano 22 Lutego 2016 Napisano 22 Lutego 2016 Witam, Jaka jest różnica między piastą FH-M590 a LX-FH670?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.